صفحه اصلی / اقتصادی / بورس / نخستین صندوق جسورانه بازنشستگی کشور به فرابورس آمد
نخستین صندوق جسورانه بازنشستگی کشور به فرابورس آمد

نخستین صندوق جسورانه بازنشستگی کشور به فرابورس آمد

معاون پذيرش و ناشران فرابورس ايران در چهل‌و‌‌دومين نشست خبري يك ديدار، يك عرضه كه به مناسبت آغاز پذيره‌نويسي ششمين VC با عنوان صندوق سرمايه‌گذاري جسورانه فناوري بازنشستگي در فرابورس برگزار شد، گفت: اين صندوق با سرمايه ۱۰ ميليارد توماني دوره فعاليت ۷ ساله دارد و داراي ۱۰۰ هزار واحد سرمايه‌گذاري به ارزش هر واحد ۱۰۰ هزار تومان است كه ۲۰ درصد اين صندوق در جريان پذيره‌نويسي تاديه مي‌شود. به گزارش روابط‌عمومي فرابورس ايران، سيد مهدي علم‌الهدي با اشاره به اينكه ممكن است اين سوال مطرح شود صندوق‌هايي كه تاكنون از بازار سرمايه مجوز فعاليت گرفته‌ و حدود يك سال و نيم از عمر آنها گذشته به كجا رسيده‌اند، گفت: نخستين صندوق سرمايه‌گذاري جسورانه‌اي كه در فرابورس پذيره‌نويسي شد، صندوق رويش لوتوس با سرمايه ۵۰ ميليارد تومان است كه تا اين لحظه 8 قرارداد سرمايه‌گذاري به ارزش ۳۳ ميليارد تومان در حوزه فين‌تك و بيوتكنولوژي منعقد كرده است.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از فرابورس ایران، معاون پذیرش و ناشران فرابورس ایران در چهل‌و‌‌دومین نشست خبری یک دیدار، یک عرضه که به مناسبت آغاز پذیره‌نویسی ششمین VC با عنوان صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه فناوری بازنشستگی در فرابورس برگزار شد، گفت: این صندوق با سرمایه ۱۰ میلیارد تومانی دوره فعالیت ۷ ساله دارد و دارای ۱۰۰ هزار واحد سرمایه‌گذاری به ارزش هر واحد ۱۰۰ هزار تومان است که ۲۰ درصد این صندوق در جریان پذیره‌نویسی تادیه می‌شود. به گزارش روابط‌عمومی فرابورس ایران، سید مهدی علم‌الهدی با اشاره به اینکه ممکن است این سوال مطرح شود صندوق‌هایی که تاکنون از بازار سرمایه مجوز فعالیت گرفته‌ و حدود یک سال و نیم از عمر آنها گذشته به کجا رسیده‌اند، گفت: نخستین صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه‌ای که در فرابورس پذیره‌نویسی شد، صندوق رویش لوتوس با سرمایه ۵۰ میلیارد تومان است که تا این لحظه ۸ قرارداد سرمایه‌گذاری به ارزش ۳۳ میلیارد تومان در حوزه فین‌تک و بیوتکنولوژی منعقد کرده است.

علم‌الهدی صندوق یکم آرمان آتی را به عنوان دومین VC بازار سرمایه معرفی کرد و افزود: این صندوق ۱۰ میلیارد تومانی در حوزه ICT فعالیت می‌کند و موفق شده سه قرارداد سرمایه‌گذاری به ارزش ۹۰۰ میلیون تومان را نهایی کند. وی همچنین به صندوق فناوری آرمانی که دارای سرمایه ۶۰ میلیارد تومانی بوده و ۸ قرارداد سرمایه‌گذاری را منعقد کرده است، اشاره کرد و افزود: دو صندوق ایده نوتک آشنا و یکم دانشگاه تهران نیز به ترتیب با سرمایه ۱۰ و ۱۵ میلیارد تومانی به تازگی فرایند پذیره‌نویسی را طی کرده‌اند و هنوز به مرحله انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری با استارت‌آپ‌هایی که در حوزه فعالیت صندوق مشغول ‌به‌ کارند، نرسیده‌اند. علم‌الهدی در ادامه با اشاره به اینکه حجم معاملات ثانویه VC‌ها نسبت به سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری کمتر است، یکی از دلایل این مساله را ناآشنایی مردم با این صندوق‌ها دانست.

او VC‌ها را فرصت خوبی برای عموم افرادی که به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های نوآورانه علاقه دارند، دانست و ادامه داد: این صندوق‌ها می‌توانند بازدهی‌های مناسبی داشته باشند. برای مثال صندوق رویش لوتوس طی کمتر از دو سال فعالیت خود حدود ۴۰ درصد بازدهی داشته است. معاون پذیرش و ناشران فرابورس بیان داشت: درست است که VC‌ها ماهیت جسورانه دارند، اما باید توجه داشت که علاوه بر پتانسیلی که این صندوق‌ها برای رسیدن به بازدهی دارند، اطلاعات آنها بسیار شفاف است و در سامانه کدال قابل مشاهده است.

به دنبال اصلاح پرتفو صندوق‌های بازنشستگی کشور هستیم

در ادامه این نشست خبری، جواد عشقی‌نژاد، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی کشور به دوران بحران‌های اقتصادی جهان اشاره کرد و گفت: در آن زمان این بحران‌ها گریبانگیر صندوق‌های بازنشستگی نیز شد و از مهم‌ترین ابزارهایی که این صندوق‌ها را نجات داد، سرمایه‌گذاری جسورانه بود. ما نیز به عنوان نخستین صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه در ایران که در حوزه بازنشستگی فعال است به دنبال اصلاح پرتفو صندوق‌های بازنشستگی کشور هستیم.

عشقی‌نژاد مدیر صندوق سرمایه‌گذاری فناوری بازنشستگی را شرکت سرمایه‌گذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری و متولی آن را مشاوره سرمایه‌گذاری آرمان آتی اعلام کرد و افزود: حوزه تخصصی فعالیت VC فنابا مربوط به فناوری مالی و خدمات در حوزه بازنشستگی کشور است.

عشقی‌نژاد درباره سیاست‌های مربوط به پذیره‌نویسی و جذب سرمایه VC فناوری بازنشستگی نیز گفت: این صندوق دارای ۱۰ هزار واحد به ارزش اسمی هر واحد ۱۰۰ هزار تومان است که مجاز هستیم طی مدت ۷ روز کاری در نظر گرفته‌شده حداکثر ۱۰ درصد کل واحدها یعنی یک میلیارد تومان را پذیره‌نویسی کنیم.

وی در ادامه یکی از محدودیت‌های این صندوق را عدم ورود آن به صنایعی غیر از آنچه در هدف سرمایه‌گذاری تعریف شده است، عنوان کرد و افزود: همچنین برای کاهش ریسک، سرمایه‌گذاری بیش از ۳۵ درصد منابع مستقیم صندوق در یک شرکت خاص در دستور کار قرار ندارد و راهبرد اصلی صندوق خودداری از تبدیل شدن به سهامدار اکثریت در شرکت­ها یا مجموعه‌های سرمایه‌پذیر است.

همچنین مطالعه کنید:

گره واریز سود باز خواهد شد؟ سهامداران در انتظار واریز سود سهام عدالت

به گزارش کسب و کار نیوز، واریز سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ شرکت‌ها که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.