صفحه اصلی / اقتصادی / ارتباطات و فناوری اطلاعات / تولید گوشی صرفه اقتصادی ندارد
تولید  گوشی صرفه  اقتصادی  ندارد

«کسب و کار» گزارش می دهد

تولید گوشی صرفه اقتصادی ندارد

توليد و ساخت گوشي در ايران به داستان دنباله‌داري تبديل شده كه تا به امروز پايان و نتيجه‌اي براي آن پيدا نكرده‌اند و نبود تكنولوژي را مي‌توان به عنوان دليل اصلي اين ماجرا نام برد.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، تولید گوشی تلفن همراه حتی در کشورهای اروپایی و آمریکا نیز به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی انجام نمی‌شود و این کشورها تولید را به کشوری مانند چین واگذار کرده‌اند. به طور کلی صنعت ساخت گوشی تلفن همراه پیچیدگی‌های فراوانی دارد و علاوه بر آن تولید برخی قطعه‌های آن نیازمند دانش تخصصی است که تنها از عهده برخی کشورها بر می‌آید.
سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به این موضوع که در مذاکرات هسته‌ای همه مکالمات ظریف و رئیس‌جمهوری را شنود می‌کردند، ساخت یک گوشی هوشمند ایرانی را ضروری دانست. به گزارش فارس، سردار غلامرضا جلالی به قابلیت‌های گوشی‌های هوشمند اشاره کرد که تهدیدات زیادی به همراه دارند و به همین دلیل آنها استفاده هوشمندانه از موبایل را به مسئولان کشوری توصیه کرده‌اند: «مکان‌یابی تنها یکی از این موارد تهدیدات است. ما حدود ۱۸ مورد آسیب‌پذیری در گوشی شناسایی کردیم که تقریبا هرچه بخواهند، می‌توانند برداشت کنند؛ از اثر انگشت و عکس قرنیه چشم و پسوردها گرفته تا صدا و عکس و تصویر و فیلمبرداری و باکس پیام و تقویم و مکان و… مثلا شما دوربین گوشی را خاموش می‌کنید و به ظاهر خاموش است، اما آنها دوربین را روشن می‌کنند و شما متوجه نمی‌شوید و… این ساده‌ترین روش تهدید است.» به گفته سردار جلالی، فرهنگ‌سازی و شناخت تهدیدات انجام شد و پس از آن طی بخشنامه‌ای به مسئولان ابلاغ شد که با تلفن در مکان‌های حساس وارد نشوند که حراست‌ها بر این موضوع حراست می‌کنند: «اما درباره اینکه مابه‌ازایی هم وجود دارد یا نه، به بحث ساخت گوشی‌های بومی برمی‌گردد. ما در این خصوص ۳ طرح تعریف کردیم که ۲ طرح به نتیجه رسیده و طرح سوم هم در دست اقدام است. ۲ طرح اول این است که روی همین گوشی‌ها قابلیت کنترل سیستم‌عامل را گذاشتیم. امسال یکی از معاونان ما به مکه رفت و یک نمونه از آن را به او دادیم و یک نمونه هم در اینجا در اختیار ما بود و این ارتباط را تست کردیم که همه‌چیز به صورت کد و رمز منتقل می‌شد و مشکلی نداشتیم و موفق بود.»
او همچنین یکی از صحبت‌های خود با ظریف، وزیر امور خارجه را یادآور شد که در زمان مذاکرات هسته‌ای بوده است: «یک بار در زمان مذاکرات هسته‌ای، ظریف به من گفت من وقتی برای مذاکره می‌روم، کری که می‌خواست با تلفن صحبت کند یک گوشه سالن می‌نشست و یک چادر الکترومغناطیسی دورش می‌کشند که هیچ کسی نتواند از بیرون آن را شنود کند. ظریف به من می‌گفت وقتی در مذاکرات هسته‌ای می‌خواستم با رئیس‌جمهوری صحبت کنم، همه شنود می‌کردند و نفر دهم، یازدهم به رئیس‌جمهوری می‌رسید.» این‌طور که سردار جلالی می‌گوید باید یک گوشی هوشمند داخلی تولید شود که این موضوع در سال ۹۷ به نتیجه خواهد رسید و ابتدا به صورت نمونه و بعد از آن به طور انبوه تولید خواهد شد. این در حالی است که در راستای تحریم‌های آمریکا خبری منتشر شد مبنی بر اینکه این کشور در مرحله جدید تحریم‌ها در آبان‌ماه، اینترنت ایران را با اختلال جدی مواجه خواهد کرد. رئیس پدافند غیرعامل احتمال وقوع چنین کاری را بسیار ضعیف دانست و از اندیشیده شدن تدابیری خبر داد که کارکردهای ضروری کشور را حفظ خواهد کرد. به گفته او، شبکه ملی اطلاعات به اندازه‌ای آماده است که می‌تواند خدمات اساسی مردم را پاسخگو باشد.
وی از آمادگی کشور در مواجهه با قطع اینترنت ازسوی آمریکا در ۱۳ آبان ماه خبر داد و اعلام کرد که قرار است تا پایان امسال گوشی هوشمندی در کشور تولید شود تا شنود مکالمات آن امکان‌پذیر نباشد. او معتقد است که در حوزه فناوری اطلاعات کشوری آسیب‌پذیرتر است که سایبری‌تر است و از آنجایی که آمریکایی‌ها نسبت به ایرانی‌ها سایبری‌تر هستند و زیرساخت‌های‌ بیشتری دارند؛ بنابراین طبیعتا آسیب‌پذیرتر خواهند بود: «البته تصور ما از تهدید آمریکا یک تهدید ترکیبی بر بستر شبکه اجتماعی است؛ یعنی او می‌خواهد با ابزار شبکه، رسانه و گوشی و اینترنت، مردم ما را تحریک و سازماندهی کند و به جان دولت و حکومت بیندازد. اگر اینترنت را قطع کند دست‌ خودش را کوتاه می‌کند.» سردار غلامرضا جلالی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به اولویت‌های دفاعی این سازمان اشاره کرد که تهدید ترکیبی با محوریت شبکه‌های اجتماعی اولویت اول، تهدید اقتصادی اولویت دوم و تهدید سایبری اولویت سوم است که هم فعال‌سازی شبکه‌های اجتماعی و هم حمله به زیرساخت‌ها را شامل می‌شود.

راه دراز تولید گوشی تلفن همراه در ایران
غلامحسین کریمی، کارشناس بازار تلفن همراه
از آنجایی که تولید گوشی به دلایل مختلف در کشور صرفه اقتصادی ندارد تا به امروز طرح‌هایی که در این باره راه‌اندازی شده، به شکست انجامیده است. امروز کشورهای توسعه‌یافته بسیاری در دنیا وجود دارند که به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی دست به این کار نزده‌اند و تولید را در کشور دیگری انجام می‌دهند. در ایران سال‌هاست که این موضوع مطرح شده است و مدتی هم تب این موضوع بسیار داغ بود و شرکت‌هایی هم به همین منظور راه‌اندازی شدند و گوشی‌هایی نیز تولید شد، اما امروز کمتر کسی نام و محصول تولیدشده این شرکت‌ها را به یاد دارد. تکنولوژی ساخت و هزینه‌های این تولید دو موضوع مهم است که تولید گوشی را در ایران غیرممکن کرده است. باید برای دستیابی به تکنولوژی ساخت گوشی تلفن همراه تکنولوژی آن را به کشور وارد کنیم. پتانسیل‌های خوبی در این رابطه وجود دارد که اگر تکنولوژی ساخت و حمایت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های درست داشته باشیم به موفقیت در این رابطه دست پیدا خواهیم کرد. در این رابطه باید شرکت‌های سازنده جهانی را به کشورمان دعوت و تلاش کنیم تا با همکاری آنها برخی قطعات مورد نیاز را که توانایی داریم، تولید کرده و در اختیار آنها قرار دهیم تا بتوانیم به مرور در این زمینه توانایی‌های خود را افزایش دهیم. البته راه درازی در پیش است که باید برای دستیابی به هدف تلاش زیادی کرد. به طور کلی تولید داخلی هر محصول باید برمبنای مزیت نسبی اقتصادی باشد و اگر در موضوعی مانند تولید گوشی موبایل ثابت شده که صرفه اقتصادی وجود ندارد نمی‌توان به آن ورود کرد.

همچنین مطالعه کنید:

ساخت مسکن در اراضی خالی باید تسریع شود/افزایش سهم زمین در قیمت مسکن

شایلی قرائی به گزارش کسب و کار نیوز ، بسیاری از کارشناسان علت اصلی قیمت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.