به گزارش کسب و کار نیوز، این زن که برای نگه داشتن خانه ۱۵ میلیون دلاری خود در لندن تلاش میکند، اولین فردی است که در انگلیس هدف قوانین جدید ضد فساد قرار گرفته است.
نام این زن که در جریان دادگاه پنهان مانده بود، اکنون به طور رسمی اعلام شده؛ زامره حاجیاوا، ۵۵ ساله، اهل جمهوری آذربایجان و مقیم لندن. او میگوید، مرتکب هیچ گناهی نشده است.
حاجی اوا در طول یک دهه، بیش از ۲۰ میلیون دلار از فروشگاه هرودز لندن خرید کرده است. او همچنین یک خانه نزدیک این فروشگاه در منطقه اعیانی لندن و یک زمین گلف در برکشایر خریده است.
دادگاه عالی انگلیس اکنون به این زن آذربایجانی دستور داده منبع ثروتش را معلوم کند و در غیر این صورت، اموالش توقیف خواهد شد. این زن باید بگوید از چه طریقی به این همه پول دست یافته است.
زامره حاجیاوا فقط در یک قلم در یک روز ۲۰۰ هزار دلار (از جمله جواهرات، عطر و ساعتهای گرانقیمت) از فروشگاه معروف هرودز لندن خرید کرده است. او و همسرش، جهانگیر حاجیف که زمانی رئیس بانک بینالمللی آذربایجان بوده، یک خانه ۱۵ میلیون دلاری کنار هرودز دارند؛ همینطور یک باشگاه گلف ۱۳ میلیون دلاری در برکشایر.
در دادگاه گفته شده که حاجیاوا در یک روز ۱۳۰ هزار دلار جواهرات کارتیه خریده بود.
او خواهان آن بود که نامش اعلام نشود اما رسانهها گفته بودند مردم حق دارند از تمامی اطلاعات باخبر باشند.
حاجیاوا با استفاده از بند سرمایهگذاری، اقامت انگلیس را گرفته بوده و میگوید جرمی مرتکب نشده است. وکلای او هم درخواست اجازه تجدیدنظر کردهاند.
این اولین بار است که قانون جدید ضدفساد انگلیس که با هدف برخورد با پولهای خارجی مشکوک در این کشور تصویب شده، در مورد فردی اجرا میشود. طبق این قانون که به “فرمان ثروت نامعلوم” معروف است، مقامهای قضایی انگلیس میتوانند از ثروتمندان خارجی که مشکوک به تخلف مالی یا پولشویی هستند، بخواهند منبع ثروت خود را اعلام کنند.
دادگاه عالی انگلیس از حاجیاوا و همسرش خواسته دقیقا توضیح دهند چطور توانستهاند چنین خانه گرانی در محله نایتسبریج که از گرانترین مناطق لندن است، بخرند. اگر این زوج و وکلای آنها نتوانند مراجع رسمی را قانع کنند، ممکن است خانهشان را از دست بدهند.
حاجیف که پیشتر مدیر بانک بینالمللی آذربایجان بوده، سال ۲۰۱۶ در جمهوری آذربایجان دستگیر و به جرم اختلاس و کلاهبرداری به ۱۵ سال زندان و پرداخت معادل ۳۹ میلیون دلار جریمه محکوم شد.
با این حال، حاجیاوا که سالهاست مقیم لندن است، همچنان در این شهر و فروشگاه مورد علاقهاش خرج میکند.
به گزارش بیبیسی، آنطور که در تحقیقات روشن شده، حاجیاوا در ۱۰ سال گذشته ۱۶ میلیون پوند از هرودز لندن خرید کرده؛ یعنی حدودا روزی ۴۰۰۰ پوند. او این پول را با ۳۵ کارت اعتباری از بانکی که همسرش رییس آن بوده، خرج کرده است.
سالهاست مراجع قضایی، پلیس و روزنامهنگاران از ورود میلیاردها پوند پول “کثیف” به بازار مسکن انگلیس سخن میگویند ولی متهم کردن صاحبان این املاک یا مصادره ملک آنها به خاطر کمبود مدارک متقن عملا غیرممکن است.
قانون جدید گامی است در این راستا، که اشخاص را وادار میکند منبع درآمدشان را معلوم کنند. اگر یک ثروتمند خارجی یا خانوادهاش نتوانند ثابت کنند که ثروت آنها قانونی به دست آمده، دادگاه عالی انگلیس میتواند رأی به مصادره بدهد.
انتهای پیام