به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از شانا, رضا شادرخراد، مدیر بهینهسازی انرژی در بخش ساختمان شرکت بهینهسازی مصرف سوخت با اعلام این خبر افزود: از این تعداد ۲۰۰ هزار دستگاه امسال، ۳۰۰ هزار دستگاه سال ۹۸ و ۵۰۰ هزار دستگاه نیز سال ۹۹ تعویض خواهد شد.
وی افزود: با توجه به اینکه ۸۰ درصد گرمایش کشور به وسیله بخاری تامین میشود، برای ارتقای بازده بخاریها، طرحی با عنوان «کمک به جایگزینی و اسقاط یک میلیون دستگاه بخاری مرسوم با بخاریهای گازسوز دودکشدار راندمان بالا (هرمتیک)» تهیه کردهایم که با استفاده از این طرح، میزان صرفهجویی بسیار بالایی را شاهد خواهیم بود. اکنون بخاریهای با کارآیی D و پایینتر در کشور تولید و توزیع میشود و بخاریهایی که در این طرح مدنظر داریم، بخاریهای با رتبه A است.
به گفته شادرخراد، اکنون میزان مصرف انرژی بخاریهایی که در منازل و اماکن عمومی در کشور نصب میشود، در محاسبههایی که انجام دادهایم، برای هر دستگاه بخاری نزدیک به ۱۲۲۵ متر مکعب گاز طبیعی است؛ در حالیکه طبق آزمایشهای انجام شده و رتبه انرژی که دارد، یک بخاری هرمتیک با رتبه A، تقریبا در طول فصل سرما ۶۰۰ متر مکعب گاز طبیعی مصرف میکند.
وی درباره مزیتهای بخاریهای هرمتیک گفت: این نوع بخاری افزون بر کاهش مصرف سوخت و کارآیی بالا، مزایای زیادی دارد که از آن جمله میتوان به کاهش خطر مرگ خاموش اشاره کرد. این نوع بخاری با توجه به این که هوای احتراق را از بیرون تامین میکند، هیچ مشکلی در زمینه کمبود اکسیژن و مرگهای خاموش ندارد، زیرا دیگر هوایی از داخل مصرف نمیشود که میزان دی اکسید کربن و منوکسید کربن افزایش یابد. از دیگر مزایای این بخاری، جداره سرد آن است، زیرا بدنه آن پلاستیکی است و خطراتی مانند سوختگی و… مصرفکنندگان را تهدید نمیکند.
وی ادامه داد: بر اساس مقررات ملی ساختمان، نصب بخاری در اماکن عمومی که هوا را از داخل تامین میکنند، ممنوع است، از این رو سازمان نوسازی مدارس برای گرمایش مدارس به پکیج و شوفاژ روی آورد که بسیار پر هزینه بود. طبق گزارشهای دریافتی، سازمان نوسازی مدارس، بیش از ۱۰ میلیون تومان برای گرمایش یک کلاس درس هزینه میکرد که پیشبینی میشود با تولید بخاریهای هرمتیک، قیمت این نوع بخاری پایینتر از ۲ میلیون تومان باشد.
مدیر بهینهسازی انرژی در بخش ساختمان شرکت بهینهسازی مصرف سوخت اظهار کرد: قصد داریم تا پایان سال ۹۹، یک میلیون بخاری را تعویض کنیم که در صورت گسترش فناوری در بازار، امکان افزایش این عدد وجود دارد. طرح ماده ۱۲ بیش از این که به نفع سرمایه گذار و مصرفکننده باشد، به نفع دولت است، زیرا با کاهش مصرف انرژی در بخاریها، دولت یارانه کمتری را در فصل سرد پرداخت میکند، بنابراین پیشبینی میکنیم با اجرای طرح بخاریهای هرمتیک، یک میلیون بخاری تعویض و پس از اجرای کامل طرح، سالانه ۶۰۰ میلیون متر مکعب در مصرف گاز طبیعی صرفهجویی شود.
صرفهجویی ۶۰۰ میلیون مترمکعبی در مصرف گاز با جایگزینی بخاریهای هرمتیک
با جایگزینی یک میلیون بخاری گازسوز دودکشدار راندمان بالا (هرمتیک) تا سال ۹۹، سالانه ۶۰۰ میلیون مترمکعب در مصرف گاز طبیعی صرفهجویی خواهد شد.