سعید محمودی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به چرایی عدم تخصیص سهمیه به دریاچه بختگان طی دو سال گذشته تاکنون، عنوان کرد: در اولویتبندیها، آب شرب بر محیط زیست مقدم است و در قانون نیز ابتدا حقآبه را برای آب شرب اعمال کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: میزان آب موجود در این دریاچه نیز به اندازهای نبوده که بر آب شرب تقدم یابد و همچنین اولین نگرانی عمومی نیز بر تامین آب شرب است، به همین دلیل در دو سال گذشته سهمیهای به بختگان اختصاص داده نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس خاطرنشان کرد: محیط زیست استان امسال به جد موضوع تخصیص حقابه دریاچههای استان بهویژه بختگان را دنبال میکند تا از این طریق گامی برای احیای دریاچهها برداشته شود
به گزارش کسب و کار نیوز، دریاچه “بختگان” یکی از مهمترین تالابهای استان فارس و در شرق این استان قرار دارد. مساحت این دریاچه ۳۵۰۰ کیلومتر مربع، که منشأ آب این دریاچه رودخانهٔ کوچک «سیوند» است.
سیلاب رود «سیوند» در انتهای مسیر خود به رود کُر پیوسته و از آن جا به دریاچه بختگان میریزد. دریاچه بختگان، به علت افزایش رطوبت هوا و بلند بودن ارتفاع کوههای پیرامون نیریز، رطوبت حاصله در هوای همان منطقه باقی مانده و باعث ثمردهی درختان انجیر، بادام، رز و زیتون در کوهها میگردید که میتوان به نوعی آن را آبیاری مصنوعی کوهها نامید.
این دریاچه زیستگاه زمستانه پرندگانی است که از روسیه و دشتهای سیبری به ایران مهاجرت میکردند (مانند فلامینگو، درنا، کبوتر دریایی، آبچلیک، مرغابی، غاز و…) که همگی در حفظ بومساختار و محیط زیست نقش بسیار ارزندهای داشتنند.
با وجود خشکی تالاب هنوز هم پرندگانی هستند که به این تالاب مهاجرت میکنند. از جمله درناها که در حال حاضر در تالاب قرار دارند و برای تامین غذای خود از زمین های کشاورزی روستاهای اطراف تالاب تغذیه میکنند.
انتهای پیام