به گزارش کسب و کار نیوز، سیدعلی اکبر فاطمی در نهمین اجلاس عمومی شورای عالی استانها گفت: استان بوشهر یکی از جنوبیترین استانهای کشور است که ۶۲۵ کیلومتر مرز آبی دارد و طولانیترین همسایگی را با آبهای نیلگون خلیجفارس ایجاد کرده است. این استان با ۱۰ شهرستان دارای منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی ذخایر عظیم نفت و گاز است و به عنوان پایتخت انرژی ایران و خاورمیانه محسوب میشود.
وی افزود: این استان بر گنج نشسته ولی در حقیقت بر رنج است. مزیتهایی مانند شیلات، گمرک، صنایع دستی، صنایع دریایی، ۱۱ بندر تجاری، استقرار بزرگترین صنایع، تولید ۷۰ درصد نفت فلات، ۹۵ درصد نفت خام کشور به عنوان ثروتمندترین استان کشور معرفی میشود اما مردم این استان آنچنان بهرهای از این ثروت الهی نبردند و به جای اینکه شیرینی عواید این ثروت به آنها برسد بیشتر زهر و نیش آن به آنها رسیده است.
وی ادامه داد: بحران در فروش محصول گوجه فرهنگی داریم و ضرورت دارد فعالیت صندوق بیمه محصولات کشاورزی فعال شود و از سوی دیگر نیز یارانه تولید کشاورزان باید هرچه سریعتر پرداخت شود.
نماینده مردم بوشهر در شورای عالی استانها تاکید کرد: استان بوشهر با وجود داشتن ظرفیتهای لازم برای پیشرفت و توسعه صنعتی از رونق صنعتی لازم برخوردار نیست. عدم توجه کافی مسئولان استانی به صنعت، نبود زیرساختهای ضروری برای تولید، مشکلات بانکی و قوانین اداری دست و پایه صنعت را در استان بوشهر بسته است.
وی افزود: تقریبا ۲۰ تا ۴۰ درصد از واحدهای صنعتی استان بوشهر غیرفعال یا نیمه فعال شدهاند. سرمایه در گردش از دغدغههای فعالان در صنایع است و حمایتهای مالی دولت جزو مسائلی است که میتواند به توسعه صنایع استان کمک کند.
فاطمی گفت: اکثر شهرها و روستاها با کمبود شدید آب آشامیدنی در این استان مواجه هستند و این موضوع تبدیل به بحران شده است. چه زمانی مشکل حاد کم آبی بوشهر حل خواهد شد ؟ استانی که در کنار آب است باید مردم آن تشنه باشند؟.
وی ادامه داد: استان بوشهر گنجی به وسعت ۶۰۰ کیلومتر مربع است که سهم اشتغال موجود در این استان هم اکنون در اختیار استانهای دیگر است. آلودگی زیست محیطی تقدیم مردم این استان شده؛ برخی کارشناسان و سازمانها در ارزیابیهای خود آلایندگیهای عسلویه را با توجه به شرایط موجود ۱۰۰ برابر تهران که دلیل عمده آن آلودگی هوا، وجود مشعلهای گازهای مختلف پارس جنوبی و تولید مواد و پسماندهای شیمیایی است میدانند.
نماینده مردم استان بوشهر تاکید کرد: هنگامی که نرخ ارز روزانه در تغییر است و ثبات کمتری وجود دارد، در روزهایی که لنجهای سنتی این مردم از مشکلات به گل نشستند و ناوگان پیر و خسته استان دچار امواج سهمگین در تحریمها شده، صیادان بیکار شده و بعضی وقتها مجبور به صید در دوردستهای ساحل هستند و از سوی یگانهای مرزی کشورهای همسایه مورد تهاجم قرار میگیرند، باید برای همه مشکلات این استان محروم چارهای اندیشیده شود.
انتهای پیام