صفحه اصلی / اجتماعی / محیط زیست / ۱۰ میلیون دلار کمک خارجی برای حفاظت از اکوسیستم بختگان
۱۰ میلیون دلار کمک خارجی برای حفاظت از اکوسیستم بختگان

کنوانسیون تغییرات آب و هوا برای تامین منابع مالی کشورهای در حال توسعه چه سازو کاری دارد؟

۱۰ میلیون دلار کمک خارجی برای حفاظت از اکوسیستم بختگان

رئیس گروه آسیا و اقیانوسیه در کنوانسیون تغییرات آب و هوا، با اشاره اینکه کنوانسیون بین‌المللی تغییرات آب و هوا به منظور تامین منابع مالی مورد نیاز کشورهای در حال توسعه در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، سازوکارهای مالی ایجاد کرده است، از تصویب ملی پروژه حفاظت از اکوسیستم‌های طبیعی بختگان به منظور دریافت کمک 10 میلیون دلاری خبر داد.

دریاچه بختگان

به گزارش کسب و کار نیوز، با اشاره به حمایت مالی کنوانسیون تغییرات آب و هوا از کشورهای عضو این کنوانسیون در راستای کنترل گازهای گلخانه‌ای و سازگاری با تغییر اقلیم، اظهار کرد: صندوق سازگاری با تغییر اقلیم برای کشورهایی است که به منظور اجرای پروژه‌های سازگاری با اقلیم نیاز به منابع مالی دارند. این صندوق، منابع مالی بلاعوض تا سقف ۱۰ میلیون دلار و وام‌های کم‌بهره در اختیار کشورها قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: از قبل از توافق‌نامه پاریس در کنوانسیون تغییرات آب و هوا، در این صندوق سازگاری با تغییر اقلیم وجود داشت و هنوز هم برقرار است که به موضوعات غذا، بهداشت آب و کشاورزی اختصاص دارد.

رئیس گروه آسیا و اقیانوسیه در کنوانسیون تغییرات آب و هوا در پاسخ به این پرسش که آیا کشور ما تا به حال از این صندوق سبز اقلیم استفاده کرده است یا خیر؟ گفت: تاکنون کشور ما هیچ پروژه‌ای را در این زمینه به تصویب نرسانده تا بتوانیم از منابع مالی این صندوق استفاده کنیم، اما از حدود یک سال پیش، تهیه پروژه‌ای به منظور حفاظت از اکوسیستم‌های طبیعی بختگان، جنگل‌های زاگرس و منابع آبی مرتبط با آن، توسط سازمان حفاظت محیط زیست و با مشارکت وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی آغاز شد. این پروژه تقریبا نهایی شده و در مقیاس ملی به تصویب رسیده است، مشاوران بین‌المللی نیز آن را تأیید کرده‌اند تا بتوانیم ۱۰ میلیون دلار به منظور اجرای این پروژه حفاظتی دریافت کنیم.

شفیع‌پور با بیان اینکه صندوق اقلیم سبز سازو کارهای دیگر برای تأمین منابع مالی برای کشورهای عضو کنوانسیون تغییرات آب و هوا است، گفت: برای استفاده از این صندوق، صرفا کشورهای در حال توسعه مثل ایران می‌توانند از طریق ارائه پروژه، منابع مالی بلاعوض و تسهیلات ارزان‌قیمت دریافت کنند.

به گفته رئیس موسسه ملی تغییر اقلیم و محیط زیست دانشگاه تهران، صندوق اقلیم سبز، از سه سال پیش، فعال شده و برای اجرای پروژه‌های مربوط به سازگاری با اقلیم و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای منابع مالی پرداخت می‌کند. پیش‌بینی‌ها بر این بوده که صندوق اقلیم سبز، هر ساله، توسط کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه مثل چین، برزیل، کره جنوبی و کشورهای حاشیه خلیج فارس که امکان تامین کمک‌های مالی دارند؛ تا حدود ۱۰۰ میلیارد دلار تغذیه شود.

وی در ادامه با اشاره به ساز و کار مالی سوم در کنوانسیون تغییرات آب و هوا، اظهار کرد: هر یک از موسسات مالی بین‌المللی مثل بانک جهانی، بانک توسعه اسلامی، بانک توسعه و بازسازی اروپایی و بانک توسعه آسیایی، منابع مالی خود را تا حد چند ۱۰ میلیارد دلار برای پروژه‌های تغییر اقلیم اختصاص داده‌اند. این منابع از طریق همکاری‌های دوجانبه تامین می‌شود و طرح‌های مربوط به سازگاری با اقلیم و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای را پوشش می‌دهد.

شفیع‌پور ادامه داد: در کنوانسیون تغییرات آب هوا معین شده که در کشورهای توسعه‌یافته عضو کنوانسیون تغییرات آب و هوا که ۴۰ کشور هستند؛ سالانه حداقل ۱۰۰میلیارد دلار، تامین منابع مالی برای پروژه‌های کشورهای درحال توسعه صورت می‌گیرد. این همکاری‌ها از طریق مذاکرات دوجانبه بین کشورها است، برای مثال ایران می‌تواند با یک کشور توسعه‌یافته مثل نروژ وارد مذاکره شده و از مبلغی که این کشور برای اعتبار اقلیمی هزینه کرده است؛ استفاده کند. دریافت منابع مالی از طریق همکاری‌های دو جانبه، برای کشورهای عضو توافق‌نامه پاریس میسر است.

وی در مورد اقدامات لازم برای دریافت کمک‌های مالی برای پروژه‌های کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و سازگاری با اقلیم، اظهار کرد: باید کشورهای در حال توسعه، پروژه‌هایی را تهیه و به تصویب کنوانسیون تغیییرات آب و هوا برسانند. نکته حائز اهمیت آن است که کمک های مالی در حوزه تغییر اقلیم بلاعوض نیست و تامین منابع به شکل سهمیه‌ای و اعانه‌ای نیست.

رئیس گروه آسیا و اقیانوسیه در کنوانسیون تغییرات آب و هوا گفت: تاکنون کشورهایی مثل بنگلادش، پاکستان، فیلیپین و حتی کشورهای کوچک آفریقایی توانسته‌اند، پروژه‌هایی را در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و سازگاری با اقلیم تصویب کرده و از صندوق‌های ایجاد شده در کنوانسیون تغییرات آب و هوا استفاده کنند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

هواشناسی ایران ۱۴۰۱/۱۰/۰۴؛ تداوم فعالیت سامانه بارشی در کشور/ هشدار سرما و یخبندان در ۱۵ استان

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم، بر اساس تحلیل نقشه‌های همدیدی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.