صفحه اصلی / سرخط خبرها / سینمای انقلاب ۴ برابر گذشته سالن دارد و ۲ برابر فیلم
سینمای انقلاب ۴ برابر گذشته سالن دارد و ۲ برابر فیلم

سینمای انقلاب ۴ برابر گذشته سالن دارد و ۲ برابر فیلم

نشست خبری شنبه های انقلاب با حضور هنرمندان و کارشناسان در حوزه هنری برگزار شد.

نشست خبری شنبه های انقلاب با موضوع سینما برگزار شد. حجت الاسلام قائم مقامی در این نشست درباره رویکرد و نگاه نو به سینمای انقلاب صحبت کرد. او گفت: انقلاب تاثیر بزرگی بر همه سینما مخصوصا سینما داشت و آن را متحول کرد. ما اکنون سینمای متشخص و نجیبی داریم که در دنیا می توانیم به آن افتخار کنیم.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از تسنیم، وی افزود: سینمای امروز نمی تواند به گذشته برگردد. ما دنبال چیز دیگری هستیم. باید به تحولی عظیم و معرفت شناسی به موضوع قصه و خیال در هنر بپردازیم. باید متحول شویم و به موضوعی که خیال دینی است برسیم. ما از این حوزه فاصله داریم. دین، خیال را ۱۰۰ درصد تابع حقیقت می داند و خیال را برای ارایه حقیت می پذیرد. سینما باید با افتخار تمام سیطره دین و ولایت آن را بر خود بپذیرد. تابعیت دین از چیز دیگر منسوخ شده و دوران آن گذشته است. پیام انقلاب تبعیت همه چیز از دین است.

هوشنگ توکلی سخنران دیگر این نشست درباره خدمات انقلاب به سینما صحبت کرد. او گفت: من معلم هنر هستم. اگر به خطا فیلمی ساختم یا بازی کردم در حاشیه انگیزه های آموزشی ام بوده است. چیزی را هنرمند می بیند که بقیه یا نمی بینند یا کمتر می بینند.
وی تاکید کرد: سینمای قبل از انقلاب نسبتا جوان بود و مربوط به آن دوران است. چند فیلمی استثنائا تاثیرگذار بود اما بقیه متاثر از تعالیم غرب است. انقلاب حادثه بزرگی بود. خیلی از جوان ها علاقمند به هنر بودند اما بخاطر موضوعات ومحدودیت هایش وارد نمی شدند.

توکلی گفت: اسفند ۵۷ جریان انبوهی از جوانان سراغ هنر آمدند و ما به آموزش آن ها پرداختیم.

او گفت: امروز نتیجه تلاش های ۴۰ ساله سینما است. ما در حوزه خوب پیشرفت کردیم، انرژی هسته ای و سینما.

احمد میرعلایی سخنران دیگر نشست درباره زیرساخت های سینما از ۴۰ سال گذشته صحبت کرد. او گفت: به زیرساخت ها فارق از مفهوم باید توجه کرد. آقای جوادی آملی گفتند اگر پیغمبر امروز مبعوث میشد از دوربین به عنوان رسانه تبلیغی استفاده می کرد.

میرعلایی تاکید کرد: جشنواره ای در دنیا نیست که دنبال نام ایران نگردند. قبل از انقلاب زیرساخت ویژه ای نداشتیم، حتی منشی صحنه، مدیر تولید، برنامه ریز و … نداشتیم چون اصلا قرار نبود سینمای فنی ای داشته باشیم. امروز ساختار های گسترده ای برای صدا و تصویر داریم. ما در موسیقی فیلم، جلوه های ویژه، گریم و … بسیار متمایز بوده ایم. من تهیه کننده سریال موسی هستم و با افتخار تمام حرفه های لازم در ساخت این سریال بزرگ را در داخل ایران و از بین جوانان خودمان دیده ایم.

وی گفت: قرار ما و مردم در سینما است. تعداد سالن های پیش و پس از انقلاب قابل مقایسه نیست. از ۱۰۰ سالن سینما به حدود ۴۰۰ سالن رسیده ایم. الان تقریبا در هر ۳ ماه ۱ سالن جدید افتتاح می شود.

محسن یزدی مدیر مرکز مستند سوره یکی دیگر از سخنرانان بود. او گفت: مستند ایران وضعیت خوبی دارد و امروز حتی در داستان و جذابیت با سینمای داستانی رقابت می کند.

وی افزود: کیفیت امروز مستندهای سینمایی امیدوار کننده است. مستندسازهای ما در جشنواره های دنیا حضور دارند و مقام می آورند. آنها به خوبی دیده می شوند.

یزدی گفت: مستند بحران در پس از انقلاب کلید خورد. مستندسازان ما در جنگ ها و بحران های مختلف حضور پیدا کردند و اثرگذار بودند. روایت فتح آوینی فقط یکی از آنهاست که خوب دیده شده است.

وی گفت: جشنواره حقیقت یکی از جشنواره های صاحب نام و مهم منطقه است. مستند ۱۰۰درصد با حمایت نهادهای حاکمیتی به اینجا رسیده است. افراد با سلایق مختلف امروز از نهادهای حاکمیتی و دولتی بودجه می گیرند و فیلم می سازند. همه حمایت می شوند، فیلم می سازند و اکران می کنند. در همین سال گذشته جلسه مستندسازان با رهبر انقلاب برگزار شد. مستند در عالی ترین سطح در انقلاب حمایت می شود و حتی شبکه مستند یکی از آورده های این حمایت همه جانبه است.

روح الله سهرابی درباره سینمای دفاع مقدس صحبت کرد. او گفت: جنگ داغ عمیقی بر دل مردم گذاشت اما در ادامه ژانر بومی و ملی دفاع مقدس در سینمای ما رقم خورد. کارشناسان معتقدند این تنها ژانر بومی و ملی ما است.

سهرابی گفت: امروز ۱۰% آثار سینمای ۴۰ ساله انقلاب مربوط به ژانر سینمای دفاع مقدس است. این ژانر بیشتر از ۳۲۰ فیلم سینمایی در ایران اسلامی داشته است. البته باید هزاران فیلم کوتاه ساخته شده این ژانر را هم لحاظ کنیم.

وی افزود: سینمای دفاع مقدس بسیار پرمخاطب و پر فروش بوده است. فیلم سینمایی عقاب ها را ۸ میلیون ایرانی در همان سالهای اکران تماشا کردند.

زن در سینمای گذشته تصمیم گیر نبود اما سینمای انقلاب کارگردان، تهیه کننده و نویسنده زن دارد

مهدی عظیمی سخنران دیگر نشست سینما انقلاب بود. او درباره تربیت، آموزش و پژوهش سینمای انقلاب صحبت کرد. او گفت: زن در سینمای پهلوی نه موثر بود، نه تصمیم گیر و نه صاحب نقش. ما امروز ده ها و صدها کارگردان، نویسنده و تهیه کننده زن در سینمای انقلاب داریم.

عظیمی گفت: ما امروز بسترهای دیگری برای نمایش سینما داریم. شبکه نمایش خانگی، ماهواره ها و VOD ها امروز اکران کننده سینما هستند. هرچند تعداد سالن های انقلاب قابل قیاس با دوره پیش از آن نیست اما زیرساخت های دیگر نمایش و اکران را هم باید محاسبه و لحاظ کنیم.

وی افزود: امروز نیروی انسانی سینمای انقلاب ۳۰هزار نفر است. قبل از انقلاب فقط ۱۰۰۰ نفر درگیر سینما بودند. در دوره پهلوی فقط ۵ مرکز آموزشی سینما وجود داشت، امروز این عدد ۵۰ برابر شده و ما ۲۶۶ مرکز آموزشی داریم.

محمدتقی فهیم یکی از سخنران های شنبه های انقلاب بود که درباره رشد نقد در سینمای انقلاب صحبت کرد. او گفت: ما هیچ جریان نقد در کشور نداشتیم. فقط چند نمونه نقد قابل تامل آنهم از جانب ۵ نفر در دهه ۳۰ داشتیم. در دهه ۴۰ همان چند منتقد هم بر سر کیفیت به جان هم می افتند. آنموقع عراق نقد تالیفی داشت اما ایران چیزی نداشت.

فهیم گفت: مطالب موجود در آن سالهای پیش از انقلاب هم بیشتر ترجمه ای و کپی برداری شده از غرب است و هیچ خبری از مولف منتقد ایرانی نبود. ما امروز باید درباره بدیهیاتی صحبت کنیم که مثل آفتاب روشن است. منتقدان امروز کجا و کپی برداران و مترجمان سابق؟ امروز همه روزنامه هایمان صفحه فرهنگی و سینمایی دارند و مجله های متعدد آنهم فقط با موضوع سینما داریم. نقد امروز درباره سینمای اجتماعی است در گذشته آن کسی هم که احیانا تالیف می کرد، کمی درباره خلاصه داستان فیلم، سابقه کارگردان می نوشت و تنها خلاقیتش در ارایه تحلیل ها از اندام زنان بازیگر بود!

این منتقد سینمایی ادامه داد: آزادی امروز در نقد با گذشته قابل مقایسه نیست. من نویسنده روزنامه پیش از انقلاب هم بوده ام. آن زمان مامور ساواک در روزنامه بود و همان مطلب کوچکم درباره فیلم ها را باید تایید می کرد.

سینمای اجتماعی انقلاب همه چیز را تمام شده و از دست رفته نمی داند/امید در عین مشکلات ویژگی سینمای امروز است

عزت الله ضرغامی سخنران دیگر این مراسم بود. او گفت: امروز ما ۲ سینما داریم. سینمای ایران و آمریکا. این دو برجسته هستند. سینمای ما آنقدر بزرگ هست که مقابل سینمای امریکا بایستد. در حقیقت یک سینمای استکبار و یک سینمای مقاومت در دنیا داریم.

ضرغامی گفت: سینمای ما بسیار راحت و تخصصی درباره موضوعات مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی حرف می زند.

وی افزود: در بسیاری از موارد نمی شود اوضاع انقلاب را با گذشته مقایسه کرد. هر عددی تقسیم بر صفر از لحاظ جبری هم مبهم است و باید رفع ابهام شود! حکایت ما و قبل از انقلاب اینچنین است.

ضرغامی تاکید کرد: سینمای اجتماعی-سیاسی واقعی برای زندگی بهتر مردم تلاش می کند به همین خاطر با بیان نقدها و نقاط سیاه، راه امیدی را باقی می گذارد و همه چیز را تمام شده و از دست رفته نمی داند. سینمای اجتماعی انقلاب از این دست است.

همچنین مطالعه کنید:

تجارت الکترونیکی در بازارهای سنتی افزایش یافت/ادامه رشد شتابان تجارت الکترونیکی

شایلی قرائی به گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، «امین کلاهدوزان» در نخستین جلسه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.