به گزارش کسب و کار نیوز، سید علی آقازاده در مراسم سیزدهمین جشنواره تعاونی های برتر استان مرکزی گفت: در هر اقتصادی سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی وجود دارد و تعاونی ها می توانند شاخص و عامل اعتدال اقتصادی کشور ما باشند. تعاونی ها همیشه معیار و عقربه اقتصاد ما هستند و در واقع شاخص کار برای رونق اقتصادی در کشور ما همین تعاونی ها هستند .
استاندار مرکزی ادامه داد: بحث تعاونی بحثی است که متاسفانه به رغم اینکه در قانون اساسی گفته شده و مرتبا به آن اشاره می شود و در فرمایشات بزرگان انقلاب هم مرتبا از آن یاد می شود اما کمتر به آن توجه می شود در حالی که امروز بیشتر به آن نیاز داریم.
نماینده عالی دولت در استان مرکزی تصریح کرد: اقتصاد دولتی سم است و هر چقدر ما از آن فاصله بگیریم برای اقتصاد کشور بهتر است، اما متاسفانه با اینکه همه این شعار را می دهیم، می بینیم که هر روز دولت بر این بخش مسلط تر می شود. هر چقدر ما کمتر به بخش خصوصی و بخش های تعاونی بها بدهیم، باعث می شود که اقتصاد نتواند به اهداف خودش برسد.
وی افزود: در قانون اساسی و افق ۲۰ ساله جمهوری اسلامی هم که در سال ۱۴۰۴ به پایان خودش می رسد قرار بر این است که تعاونی ها ۲۵ درصد از مسئولیت اقتصاد کشور را در دست بگیرند اما امروز این رقم در حدود ۸ درصد است. با این وضع حتما به افق چشم انداز ۲۰ ساله نمی رسیم. یعنی اگر قرار بر این باشد که تا سال ۱۴۰۴ که تقریبا ۷ سال تا آن زمان باقی مانده است به هدف برسیم، باید بیش از نیمی از سرمایه گذاری هایی که در کشور در حال انجام است، در بخش تعاونی ها باشد.
آقازاده اضافه کرد: دولت در این بخش با صداقت وارد شده اما دست هایی که امضای طلایی دارند، مانع این کار شدهاند. دستگاه ها و وزارتخانه هایی که در هفت، هشت سال گذشته ادغام شدهاند برای مردم مشکل درست کردهاند. وزارتخانه هایی مثل راه و شهرسازی، کار، تعاون و رفاه اجتماعی، صنعت و معدن، وزارت اقتصاد و دارایی، اینها هر چقدر چابک تر و سبک تر شوند، ما می توانیم امیدوار باشیم که فساد اداری که واقعا کشور را رنج می دهد هم کمتر شود. اما متاسفانه در حال حاضر چنین چیزی وجود ندارد. به هر حال دولت، همه تلاش خود را می کند اما از آنجاکه لخت و سنگین است و قوانین ما هم از چابکی لازم برخوردار نیست، ما متاسفانه شاهد این وضعیت هستیم.
وی عنوان کرد: در استان مرکزی وضع از حدود دو دهه قبل که من در جریان هستم بهتر است، شرایط تعاونی های روستایی و تعاونی هایی که تخصصی کار می کنند در استان ما شرایط بهتری است که این موضوع هم به مدد فعالان تعاونی های استان محقق شده است. امیدوارم که تعاونی های ما در عمل کاری کنند که خودشان را به دولت تحمیل کنند و دولتمردان را مجبور کنند نقش بیشتری به آنها بدهد. اگر این اتفاق بیفتد کمک بزرگی به اقتصاد کشور می شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در استان مرکزی همه دستگاه ها موظف هستند که از تعاونی ها حمایت کنند و امیدواریم که برگزاری این مراسم و جشنواره ها به فعالیت و نقش تعاونی ها کمک کند.
انتهای پیام