خانواده ها در هنگام ثبت نام فرزندان خود به مدارس با چالش های بسیاری روبرو هستند که یکی از آنها تهیه همه ساله فرم مدارس است که هر سال بنابه نگرش و دستورالعمل های تغییر می کند.
لباس های فرم در مقایسه با قیمتشان کیفیت خوبی ندارند
خدایی یکی از اولیای دانش آموز مقطع ابتدایی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا از تغییر هرساله لباس فرم مدارس ابراز نارضایتی کرده وتصریح کرد: تغییر هرساله رنگ و مدل لباس فرم دانش آموزان هرساله با و جود شرایط اقتصادی فعلی هزینه زیادی به خانواده ها تحمیل می کند.
این اولیا از کیفیت پارچه های مورد استفاده در دوخت لباس فرم مدارس نیز گله کرد و ضمن تاکید براینکه لباس های فرم در مقایسه با قیمتشان کیفیت خوبی ندارند خاطر نشان کرد: به دلیل اینکه مدارس یک تولیدی معینی را برای تهیه لباس معرفی کرده اند دست اولیا از نظر قیمت،کیفیت،رنگ و دوخت و نوع پارچه بسته است.
وی افزود: قیمت لباس فرم که امسال برای دخترم تهیه کردم نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته ولی از نظر کیفیت هیچ تغییری نکرده است.
هرسال تغییر رنگ و مدل لباس فرم مدارس هزیننه زیادی برای خانواده ها تحمیل می کند
اکبری یکی دیگراز اولیا که دانش آموز مقطع اول متوسطه دارد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: لباس فرم سال گذشته دخترم سالم و تمیز است و قابل استفاده در سال جدید ولی به دلیل اینکه رنگ مانتو امسال مدرسه تغییر کرده و مدیر مدرسه تاکید به تهیه لباس فرم جدید کرده مجبور به تهیه لباس فرم جدید هستیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی موجود خانواده ها واین که قدرت خرید مردم نیز بسیار پایین است آیا نیازی بود که امسال مجددا تغییری در رنگ لباس داشته باشند و خانواده ها را مجبور به تهیه لباس فرم کنند در صورتی که لباس سال گذشته فرزندم قابل استفاده است.
این شهروند با تاکید به اینکه یکنواختی پوشش مدارس برای دانش آموزان بهتر بوده و دانش آموزان از هر وضعیت اقتصادی با یک مدل لباس در کنار هم درس می خوانند تصریح کرد: باید مدیران مدارس به این مسئله هم توجه کنند که یکنواختی لباس فرم به این معنا نباشد که هر سال رنگ و مدل مانتو و روپوش مدارس تغییر کند و هزینه هایی را بر خانواده ها تحمیل کنند.
تامین هزینه های تحصیل هرساله سخت تر می شود
میرزایی فر در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه ۳ فرزند وی دانش آموز هستند افزود: برای خانواده های که بیش از یک دانش آموز دارند اینکه هر ساله یک روپوش بخریم واقعا سخت بوده و مجبور هستیم از دیگر خواسته های فرزند خود چشم پوشی کرده و رو پوش تهیه کنیم.
وی ادامه داد: مدیران مدارس حداقل طوری برنامه ریزی کنند که لااقل هر دوسال یک بار لباس مدارس تغییر کند تا از هزینه های اولیا کاسته شود.
هیچ اجباری برای تهیه هر ساله لباس فرم مدارس بر اولیا نیست
مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: مجموعه آموزش و پرورش با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت اتحادیه خیاطان و نمایندگان مدیران مدارس دولتی و غیر دولتی امر همسان سازی و نظارت بر عرضه و کیفیت پوشاک توزیعی در مدراس را از سال تحصیلی ۹۵-۹۶در دستور کار قرار داده و در سال اول اجرای این طرح به صورت پایلوت در ارومیه و با تحت پوشش قرار دادن ۷۸ هزار دانش اموز اجرا شد و این طرح در سال تحصیلی ۹۶-۹۷ بیش از ۱۱۰هزار دانش اموز را تحت پوشش قرار داد.
محمدی با تاکید به اینکه هسته اصلی شخصیت انسان ها در سنین کودکی و نوجوانی شکل می گیرد و مقررات ،نظم و انظباط در این مسیر می تواند در ایجاد شخصیت قانون مند موثر باشد تصریح کرد: پوشش یکدست و همسان در مدارس برنامه ریزی خوبی برای تحقق این امر و از بین بردن فاصله طبقاتی در بین دانش اموزان است.
وی به اهداف اجرایی طرح همسان سازی لباس فرم مدارس اشاره کرد و گفت: طرح همسان سازی لباس فرم مدارس با اهداف کاهش دغدغه های خانواده ها برای تهیه لباس مدرسه، صرفه جویی اقتصادی،کاهش مظاهر اجتماعی ، کاهش روحیه تفاخر و خودبینی و تکبر ، افزایش سازگاری اجتماعی و حمایت از دانش آموزان بی بضاعت و نظارت بر عرضه و کیفیت پوشاک مدارس اجرا شده است.
محمدی با اشاره به اینکه هیچ اجباری برای تهیه هر ساله لباس فرم مدارس بر اولیا نیست خاطر نشان کرد: قانون و دستور العملی بر تغییر هر ساله رنگ و مدل لباس فرم مدارس وجود نداشته و باید از اولیا نظر خواهی انجام شود و اولیا درصورت بروز تخلف گزارش دهند.
مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی با بیان اینکه وضعیت مالی بیشتر خانواده ها به دلیل اوضاع اقتصادی مناسب نیست و برخی در تهیه لباس فرم با مشکل مواجه هستند اظهار کرد: در سال گذشته بیش از ۱۵ هزار نفر از دانش آموزان استان که بضاعت مالی برای تهیه لباس فرم مدرسه خود را نداشته اند به صورت رایگان لباس فرم دریافت کردند و امسال نیز این طرح با هدف کمک به خانواده های کم بضاعت اجرا خواهد شد.
وی افزود: در سال های گذشته نظارت بر کیفیت دوخت و نوع پارچه کمتر بود و اولیا از این ماجرا شاکی بودند اما با افزایش نظارت ها توسط سازمان صنعت،معدن و تجارت و آموزش و پرورش کیفیت دوخت و پارچه افزایش یافته و بیشتر از پارچه ایرانی باکیفیت استفاده می شود.
به گزارش کسب و کار نیوز منطقه آذربایجان غربی
انتهای پیام