بهزاد شیرپنجه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: بارش باران و پوشش مطلوب گیاهی و آبشخورهای مناسب موجب شده تا شرایط مطلوب برای زاد آوری قوچ و میش اصیل ارمنی در جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه مهیا شود.
وی گفت: پیش بینی میشود با توجه به ویژگی قوچ و میش در چند قلو زایی، تعداد آن نسبت به سال گذشته افزایش یابد که نتایح زاد آوری در سرشماری آبان امسال مشخص خواهد شد.
شیرپنجه افزود: همه ساله در اواسط فصل بهار، بره آوری میش های ارمنی در سطح جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه به ویژه جزیره کبودان که زیستگاه اصلی این گونه در پارک ملی است، آغاز می شود.
رییس اداره پارک ملی دریاچه ارومیه ادامه داد: قوچ و میش ارمنی در سایر جزایر دریاچه ارومیه از جمله اسپیر، اشک و به صورت فصلی در جزیره آرزو زیست می کنند اما زیستگاه اصلی آن در جزیره کبودان می باشد و دلیل آن وجود پوشش گیاهی مناسب و منابع آبی خوب آن است.
شیرپنجه گفت: سال گذشته ۱۲۰۰ راس قوچ و میش ارمنی در پارک ملی دریاچه ارومیه شمارش شد و در آبان نیز شماری انجام خواهد شد. قوچ و میش ارمنی همان گوسفند وحشی است، این نوع گوسفند با چندین نژاد متفاوت از جمله (قوچ اصفهان، قوچ لرستان و قوچ عریان حوالی مشهد) در ایران زیست میکند.
رییس اداره پارک ملی دریاچه ارومیه گفت: گونه قوچ و میش ارمنی ۱۰ تا ۱۳ سال عمر میکند و به دلیل اینکه در زمانهای گذشته در مرز ایران و ارمنستان می زیست به قوچ ارمنی معروف است.
وی افزود: تب برفکی بیماری ویروسی و بسیار واگیردار دام های زوج سُم است و در دام های اهلی و حیات وحش دیده می شود؛ تلفات این بیماری در حیوانات و دام های بالغ کم تر اتفاق می افتد ولی در دام های جوان تلفات قابل توجهی دارد و در بررسی های صورت گرفته درقوچ و میش ارمنی پارک ملی دریاچه ارومیه هیچگونه علائم تب برفکی مشاهده نشده است.
انتهای پیام