به گزارش کسب و کار نیوز، علیاصغر ناظریپور یکشنبه ۲۸ مردادماه در جلسه ساماندهی امور جوانان شهرستان همدان، با تأکید بر عملکرد موفقآمیز سازمانهای دولتی و خصوصی نسبت به سالهای گذشته بیان کرد: خوشبختانه سازمانهای دولتی و خصوصی اقداماتی انجام دادند که نسبت به سالهای گذشته شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی هستیم.
وی در رابطه با فعالیتهای انجام شده برای کاهش آسیبهای اجتماعی از طرف مردم و دولت اظهار کرد: همراهی و استقبال مردم برای مقابله با آسیبهای اجتماعی، تقویت سمنها، تشکیل و پیگیری کارگاههای آموزشی به ویژه مهارتهای زندگی، تشکیل مجمع خیرین ازدواج، تدوین سند اوقاتفراغت، اقدامات جهاددانشگاهی و سهم شهرستان در غنیسازی اوقاتفراغت از جمله فعالیتهای صورت گرفته برای کاهش آسیبهای اجتماعی و ساماندهی امور جوانان است.
ناظریپور با اشاره به نقش فعال حاشیهنشینان برای کمک و انجام امور فرهنگی برای مسائل اجتماعی عنوان کرد: مشکل عمده حاشیهشهر عمرانی است اما از نظر فرهنگی مشکلی ندارند چرا که در بسیاری از موارد برای انجام فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی پیشقدم هستند و فعالیتهای چشمگیری داشتهاند.
معاون امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان استان همدان نیز با بیان سیاستهای صورت گرفته توسط این معاونت گفت: سیاست معاونت فرهنگی با ۵ موضوع صورتگرفته که ازدواج و تعالی خانواده و تقویت سمنها از مهمترین موضوعات در این اداره بوده است.
محرم روزبه در رابطه با اقدامات صورت گرفته معاونت فرهنگی اداره ورزش درباره موضوع ازدواج و تعالی خانواده در سال گذشته، افزود: سال ۹۶ با برگزاری ۶۰ دوره آموزشی خانواده، تشکیل مجمع خیرین ازدواج در همدان، ملایر و کبودراهنگ و برگزاری جلسات متعدد در ستاد ساماندهی با توجه به حضور فرماندار از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه بوده که خوشبختانه توانستیم به جوانان کمک کنیم و ستاد فرهنگی این اداره با توجه به توان و پتانسیل خود نمره قابلقبولی کسب کرده است.
وی درباره اقدامات صورت گرفته این اداره درباره ازدواج و تعالی خانواده در سالجاری اضافه کرد: حضور کارشناس وزارت در خانه جوانان استان و شهرهای اطراف همانند فامنین، برگزاری جشن ازدواج و اجرای آن برای نخستینبار در مکانی سرباز، تأسیس ایستگاه مشاور ازدواج در میدان امام(ره) که با توجه به استقبال زیاد شهروندان مجبور به تمدید این ایستگاهها شدیم، تقدیر از همسران ۲ شهید مدافع حرم، برگزاری ۲ دوره همایش تحکیم خانواده، برگزاری دوره های توانمندسازی جوانان، تولید برنامههای رسانهای، برگزاری دورههای آموزشی جوانان، تأسیس مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده و ازدواج و تکریم که اکنون در دست تمدید برای تأیید اعتبار است، از جمله فعالیتهای صورت گرفته بوده است.
معاون امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان استان همدان با اشاره به رشد چشمگیر سمنها در همدان و کسب مقام سومین استان فعال در بحث سمنها در سطح کشور، اظهار کرد: در سال ۹۲ تعداد سازمانهای مردمنهاد موجود در استان ۷ مورد بود و امسال این تعداد به ۷۶ سمن رسیده است که باعث شده تا همدان از رتبه ۳۰ام به رتبه سوم در سطح کشور دست پیدا کند.
وی با بیان حمایتهای انجام شده از سمنها خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات موثر در دولت تدبیر و امید ایجاد فرصت و اطمینان به سازمانهای مردمنهاد بوده و امضای تفاهمنامهای با صندوق امید و هماهنگی ۴ سمن با بانک کارآفرین از جمله اقدامات موثر دولت در جهت همکاری با سمنهای استان بوده است.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد همدان نیز با بیان فعالیتهای صورت گرفته در این نهاد در رابطه با مراکز مشاوره موجود در سطح استان گفت: مراکز مشاوره پیش از ازدواج و پیش از طلاق در سال ۹۵ راهاندازی شد و خوشبختانه امسال در تمامی شهرستانهای استان شعبه داریم.
فاطمه عزیزیهرمز افزود: خوشبختانه ۱۴ مدرس با مراکز مشاوره جهاددانشگاهی در حال همکاری هستند که از این تعداد ۵ نفر در همدان، ۲ نفر در نهاوند، ۲ نفر در اسدآباد و یک نفر در سایر شهرستانها مشغول به همکاری هستند.
وی درباره نحوه عملکرد مراکز مشاوره در سطح استان اظهار کرد: درحال حاضر در مراکز پیش از ازدواج ۴ ساعت آموزش اجباری برگزار میشود به طوریکه بدون نامه مراکز مشاوره پیش از ازدواج اجازه عقد وجود ندارد همچنین ۳ ساعت مشاوره در مراکز پیش از طلاق به شکل یک ساعت مشاوره به خانم، یک ساعت مشاوره به آقا و یک ساعت مشاوره به زوجین برگزار میشود.
عزیزیهرمز با اشاره به تعداد مراجعهکنندگان به این مراکز مشاوره در سالهای گذشته و امسال خاطرنشان کرد: تا پایان سال گذشته ۱۸ هزار و ۵۰۰ زوج و در ۵ ماهه امسال حدود ۲۵۰۰ زوج برای آموزش پیش از ازدواج به این مراکز مراجعه کردند این در حالیست که در ۵ ماهه سال گذشته ۲۷۴۶ زوج به مراکز مشاوره رفتند و این به معنای کاهش ۲۵۹ زوج و طبیعتا کاهش ازدواج نسبت به سال گذشته است.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد همدان با اعلام آمار تعداد زوجهای مراجعهکننده در ماههای سال گذشته به مراکز مشاوره عنوان کرد: ۵۵۵ زوج در فروردین، ۵۱۵ زوج در اردیبهشت، ۴۱۹ زوج در خرداد، ۵۰۵ زوج در تیر و ۴۹۳ زوج در مردادماه به این مراکز مراجعه کردهاند.
وی با اشاره به تأسیس مرکز مشاوره پیش از ازدواج به صورت پایدار در استان عنوان کرد: این مرکز به صورت پایدار در استان شکل گرفته و با توجه به بازدید مدیرکل امور اجتماعی استانداری مرکزی از این مرکز، این استان به دنبال تأسیس مشابه آن در شهر مرکزی است.
عزیزیهرمز درباره حمایتهای لازم از این نهاد و اقدامات آینده جهاددانشگاهی، بیان کرد: حمایتهای لازم تنها مالی نیست بلکه صدور مجوز برای فعالیتهای برنامهریزی شده این نهاد دانشگاهی است؛ برای نمونه این نهاد آمادگی تأسیس کلینیک خانواده را دارد.
وی ادامه داد: تمامی اقدامات برای تأسیس صدای مشاور برای تمامی افراد جامعه که امکان مالی یا رفاهی برای دسترسی به مراکز مشاوره ندارند، انجام گرفته به طوریکه صدای مشاور قرار است در تمامی زمینهها حتی ژنتیک به مردم مشاوره ارائه دهد.
نماینده بانک ملی نیز با بیان پرداختیهای وام ازدواج به جوانان گفت: حدود ۲۵ درصد پرداختیهای استان مربوط به شهر همدان است به طوریکه در سال گذشته ۳ هزار و ۳۷۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان باید پرداخت میشد که از این مبلغ، ۳ هزار و ۲۶۰۰ میلیون پرداختی داشتیم به طوریکه ۹۰ درصد ابلاغیهها پرداخت شده است.
زرعی در رابطه با پرداختیهای انجام شده در سالجاری خاطرنشان کرد: امسال ۲ میلیارد و ۵۱۹ میلیون قابل پرداخت بوده که ۵۰ درصد آن در این ۴ ماهه پرداخت شده است.
معاون فرهنگی شهرداری همدان هم با تأکید بر اقدامات صورت گرفته این نهاد در بحث غنیسازی اوقاتفراغت جوانان، بیان کرد: سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری در بخش فرهنگی به بحث فراغتی و در بخش اجتماعی به بحث پیشگیری پرداخته است و تمامی فرهنگسراهای موجود در شهر اقدام به توانمندسازی جوانان در این ۴ ماهه سال کردهاند.
سعید خوشبخت درباره فعالیتهای ورزشی این مجموعه برای فراغت جوانان افزود: ۳ باشگاه فعال در امور ورزشی در سطح شهر داریم و ورزش والیبال، کشتی و فوتبال برای آقایان و هندبال برای بانوان به منظور اوقاتفراغت جوانان تعیین شده است.
وی با بیان پتانسیل و ظرفیت بالای این سازمان برای انجام امور مختلف برای کاهش آسیبهای اجتماعی عنوان کرد: این اداره آماده همکاری با تمامی سمنها و ارگانهای دولتی و خصوصی برای کاهش آسیبهای اجتماعی است.
نماینده سمنهای همدان نیز با تأکید بر اینکه سمنها رابط مردم و مسئولان هستند، بیان کرد: انتظار میرود دولت بیشتر از سازمانهای مردم نهاد استفاده کند و این واژه را در ادارات تفهیم کنند چرا که برخی از ادارات با سمنها ناآشنا هستند.
غلامیپارسا با اشاره به اینکه سمن آسیبهای اجتماعی مهمترین سمن و حوزه در کشور است، اظهار کرد: ۲۹ سمن در حوزه آسیبشناسی مشغول فعالیت است که امسال ۲۷ سمن غیرآسیبهای اجتماعی برای کاهش آسیبهای اجتماعی برنامه اجرا کردهاند.
وی با بیان فعالیتهای صورت گرفته سمنها در بحث آسیبهای اجتماعی عنوان کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی در شهرستانها، آموزش چهره به چهره حتی در کوچکترین روستاها و فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی از جمله فعالیتهای سمنها بوده است.
در پایان رئیس سمن آسیبهای اجتماعی همدان درباره مشکلات موجود برای اوقاتفراغت جوانان مطرح کرد: نبود تفریح مناسب برای اوقاتفراغت جوانان از اصلیترین عوامل شکلگیری آسیبهای اجتماعی بوده و در مقام بعدی اشتغال است.
انتهای پیام