به گزارش کسب و کار نیوز، تیم ملی کشتی فرنگی ایران آخرین روزهای تمرینات خود را برای کسب افتخاری دیگر اینبار در بازی های آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی و زیر نظر علی اشکانی سرمربی تیم ملی آماده میکند.
هر ۶ فرنگیکار ایران برای نخستین مرتبه عازم این رقابتها میشوند و در میان آنها تنها محمد علی گرایی در ۷۷ و حسین نوری در ۸۷ کیلوگرم با کسب مدال برنز جهان، صاحب مدال جهانی هستند. بنابراین باید گفت تیمی کم ستاره نسبت به دورههای قبل بازیهای آسیایی عازم این رقابتها میشود اما با این وجود امیدها برای کسب نتیجه به این تیم بالاست و باید دید علی اشکانی سرمربی و احد پازاج مدیر فنی، چه تیمی را برای کسب نتیجه ای در خور نام کشتی ایران ساخته و پرداخته کرده اند؟
مهرداد مردانی در ۶۰، محمدرضا گرایی در ۶۷، محمدعلی گرایی در ۷۷، حسین نوری در ۸۷، علیاکبر حیدری در ۹۷ و بهنام مهدیزاده در ۱۳۰ کیلوگرم ۶ نماینده کشتی فرنگی ایران در بازیهای آسیایی جاکارتا هستند که کار خود را باید از ۳۰ مرداد در این رقابتها آغاز کنند.
در ادامه بررسی اجمالی داریم بر وضعیت ۶ فرنگیکار ایران در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا.
۶۰کیلوگرم : مهرداد مردانی در پی جبران نتایج پاریس
دارنده مدال طلای جوانان آسیا در نخستین حضور خود در رقابتهای قهرمانی جهان در پاریس نتوانست به عنوانی بهتر از هشتمی برسد و اینبار قصد دارد از این فرصت استفاده و نتایج جهانی پاریس را جبران کند.
مردانی در جریان دیدارهای فینال مرحله نهایی انتخابی تیم ملی برابر محمد فقیری با تجربه که پس از مدتها دوری بار دیگر به میادین بازگشته بود، در ۲ مبارزه به برتری رسید.
مردانی سپس عازم تورنمنت گرجستان شد و با برتری مقابل کشتیگیرانی نظیر کیم سئونگ هاک دارنده مدال برنز جهان از کره جنوبی به مدال طلا رسید. فقیری نیز به تورنمنت مجارستان رفت اما در نهایت به عنوانی بهتر از پنجمی نرسید تا مردانی مسافر جاکارتا شود.
میرامبک آیناگولوف قزاق و دارنده مدال نقره جهان، شینیبو اوتا ژاپنی دارنده نقره المپیک ۲۰۱۶ که موفق به شکست سوریان شده بود، اسلام جان بهرام اف ازبک و دارنده مدال برنز جوانان جهان، کانیبک ژولچوبیکوف قرقیز و دارنده مدال طلای آسیا و کیم سئونگ هاک کرهای و دارنده مدال برنز جهان از نفرات شاخص این وزن در بازیهای آسیایی جاکارتا خواهند بود.
۶۷کیلوگرم: محمدرضا گرایی و مصاف با عنوانداران جهان و المپیک
دومی جوانان آسیا بهترین عنوان این کشتی گیر جوان شیرازی است که در یک وزن پایینتر به همراه برادر خود عازم این رقابتهاست.
محمدرضا گرایی نیز در وزنی که چهره چندان شاخصی نداشت بدون دردسر به دوبنده تیم ملی رسید. گرایی در مرحله نهایی انتخابی مقابل حامد تاب دو مرتبه پیروز شد تا در نهایت به عنوان نماینده ایران عازم بازیهای آسیایی شود.
برای برسی بهتر عملکرد او در تورنمنت خارجی، گرایی سپس عازم تورنمنت مجارستان شد و با شکست کشتیگیرانی همچون المات کبیسبایف دارنده مدال نقره و برنز جهان و قهرمان آسیا از قزاقستان و حامد تاب دیگر نماینده ایران با ضربه فنی در نهایت به مدال نقره رسید.
المات کبیسپایف قزاق و دارنده مدال نقره و برنز جهان، المراد تاسمرادوف ازبک و دارنده مدال برنز المپیک و جهان، ریو هان سو کرهای و دارنده مدالهای طلا و نقره جهان و گائو کوان ژانگ از چین و دارنده برنز زیر ۲۳ سال جهان از کشتیگیران شاخص این وزن در بازیهای آسیایی هستند.
۷۷کیلوگرم : محمد علی گرایی و انتقام از نابغه کرهای
گرایی دارنده مدالهای برنز جهان و نقره آسیا، در مرحله نهایی انتخابی تیم ملی برابر پژمان پشتام چهره خوش آتیه و فنی کشتی ایران در ۲ دیدار فینال با نتایج ۹ بر ۲ و ۵ بر ۲ شکست خورد.
برای انتخاب ملی پوش ۷۷ کیلوگرم، نیمه تیر ماه هر ۲ کشتی گیر عازم تورنمنت گرجستان شدند که در نهایت گرایی توانست اعتماد کادر فنی را جلب کند. گرایی پس از شکست ۲ کشتی گیر گرج و یک کشتی گیر روس به فینال رسید اما در دیدار فینال مقابل کیم هیون وو دارنده مدال های طلا و برنز المپیک و طلا و برنز جهان از کره جنوبی با نتیجه ۸ بر ۶ شکست خورد و صاحب مدال نقره شد اما پشتام به همان کشتیگیر روس باخت که گرایی در دور بعد موفق به شکست او شد و به این ترتیب از دور رقابتها کنار رفت تا در نهایت گرایی بواسطه عملکرد بهتر در تورنمنت خارجی عازم بازی های آسیایی شود.
گرایی بدنبال این است اینبار از این چهره شاخص کرهای در اندونزی انتقام شکست در گرجستان را بگیرد.
به گفته علی اشکانی سرمربی تیم ملی، محمد علی گرایی و حسین نوری با آسیبدیدگی کهنه دست و پنجه نرم میکنند و از آنجا که کادر فنی حساب ویژهای روی این ۲ کشتیگیر هم در این رقابتها و هم در مسابقات جهانی باز کرده است، باید با احتیاط زیادی برابر رقبایشان مبارزه کنند.
کیم هیون وو کرهای و دارنده مدالهای طلا و برنز المپیک و طلا و برنز جهان، آسخات دل محمداف قزاق و دارنده طلای آسیا و بین یانگ قهرمان آسیا از چین جدیترین رقبای گرایی در این رقابت ها هستند.
۸۷ کیلوگرم :حسین نوری امید اصلی کادر فنی
شاخصترین چهره تیم ملی در بازیهای آسیایی بدون شک حسین نوری است، چهرهای که چیزی جز کسب مدال طلا از او انتظار نمیرود. نوری در انتخابی تیم ملی پس از باختی که مقابل مهدی فلاح آماده و باانگیزه داشت در نهایت به سختی مقابل این کشتیگیر در ۲ مبارزه پیروز شد و به عنوان قهرمانی رسید.
نوری دارنده مدال برنز جهان در سال ۲۰۱۷ همانند دیگر کشتیگیران تیم ملی عازم تورنمنت خارجی شد اما به دلیل مصدومیت از ناحیه پا نتوانست در گرجستان به روی تشک برود. اما فلاح در تورنمنت مجارستان نمایش بسیار خوبی داشت و به مدال نقره رسید. کادر فنی در نهایت برای انتخاب نوری به جمعبندی نهایی رسید و این کشتیگیر را برای حضور در بازیهای آسیایی انتخاب کرد.
سعید عبدولی هم در وزن ۸۷ کیلوگرم در مرحله نهایی انتخابی تیم ملی و با هدف حضور در بازیهای آسیایی کشتی گرفت اما در نهایت بخاطر جنجال در این رقابتها از مسابقات اخراج و با محرومیتی که خیلی زود به پایان رسید مواجه شد.
رستم آساکولوف دارنده مدال نقره جهان و قهرمان آسیا از ازبکستان، ماساتو سومی دارنده نقره آسیا از ژاپن و فی پنگ نفر سوم آسیا از چین جدیترین رقبای نوری در این مسابقات هستند.
۹۷ کیلوگرم: علی اکبرحیدری بدنبال اثبات شایستگی
حیدری کشتیگیر جوان و با آتیه ایران در فینال مرحله نهایی انتخابی تیم ملی برابر امیرحسین حسینی به برتری رسید. حسینی پس از شکستی که مقابل حیدری داشت در دومین فینال بدلیل مصدومیت حاضر به مبارزه نشد تا حیدری بر سکوی نخست بایستد.
حیدری چندی بعد عازم تورنمنت گرجستان شد اما از دور رقابتها کنار رفت اما با این حال و بدلیل ناآمادگی و نمایش ضعیف حسینی، در نهایت به عنوان نماینده ایران در بازیهای آسیایی معرفی شد. علیاری نیز قرار است به مسابقات جهانی مجارستان اعزام شود.
یرولان ایسکاکوف قهرمان آسیا از قزاقستان و دی ژیائو دارنده مدال نقره بازی های آسیایی از نفرات شاخص این وزن در بازیهای آسیایی هستند.
۱۳۰ کیلوگرم: بهنام مهدیزاده، کشتیگیر مورد علاقه کادر فنی
پرحاشیهترین انتخاب کادر فنی تیم ملی اعزام مهدیزاده به عنوان نماینده سنگین وزن ایران به بازیهای آسیایی بود.
در جریان مرحله نهایی انتخابی تیم ملی که اردیبهشت ماه در سالن هفتم تیر تهران برگزار شد، مهدی نوری با ۲ برتری با ضربه فنی و نتیجه ۵ بر یک مقابل شهاب قوره جیلی به عنوان قهرمانی رسید.
مهدیزاده نیز با دو شکست نزدیک مقابل نوری و قورهجیلی از دور رقابتها کنار رفت.
کمتر از ۲ ماه بعد هر ۳ کشتیگیر عازم تورنمنت گرجستان شدند.مهدیزاده باز هم مقابل قورهجیلی شکست خورد و حذف شد، قوره جیلی و نوری نیز هر ۲ به مدال برنز رسیدند.
نوری بدلیل برخی دلایل از لیست تیم ملی کنار گذاشته شد، اما مشخص نشد کادر فنی بر اساس کدام معیار و ارزیابی، مهدیزاده را بر قوره جیلی ترجیح داد و او را برای حضور در بازیهای آسیایی انتخاب کرد.
البته شورای فنی در زمان اعلام لیست تاکید کرد قوره جیلی عازم مسابقات جهانی خواهد شد، هر چند این موضوع هم مانع اعتراض این کشتیگیر به تصمیم کادر فنی تیم ملی نشد.
مهدیزاده ۳ مدال طلای آسیا را در کارنامه خود دارد و باید دید در نخستین تجربه خود در بازیهای آسیایی به چه عنوانی خواهد رسید. مهدی زاده به دنبال این است که در این مسابقات ثابت کند شورای فنی تصمیم درستی گرفته است.
نورماخان تینالیف دارنده مدال برنز جهان و طلای آسیا از قزاقستان، مومین جان عبدالله یف دارنده مدال نقره آسیا از ازبکستان و مورات رامونوف نفر دوم آسیا از قرقیزستان نفرات شاخص سنگین وزن کشتی فرنگی در بازیهای آسیایی هستند.
در ادامه نتایج کشتی فرنگی ایران در ادوار بازیهای آسیایی آورده شده است:
۱۹۷۴ تهران: ۸ طلا و یک نقره
۱۹۸۶ سئول: یک طلا، یک نقره و ۲ برنز
۱۹۹۰ پکن: ۳ نقره و ۳ برنز
۱۹۹۴ هیروشیما: ۲ نقره
۱۹۹۸ بانکوک: یک طلا
۲۰۰۲ بوسان: ۳ برنز
۲۰۰۶ دوحه: ۴ نقره و یک برنز
۲۰۱۰ گوانگجو: ۴ طلا و یک برنز
۲۰۱۴اینچئون: ۲ طلا و ۵ برنز
انتهای پیام