به گزارش کسب و کار نیوز گفت: در تمام دنیا حتی در غرب آمریکا هم دستفروشی وجود دارد که قطعا علت آن را میتوان در مشکلات اشتغال جستجو کرد. دستفروشی نقش بسزایی در گردش مالی شهرها دارد البته باید بگوییم که همه دستفروشان افراد نیازمند نیستند و برخی از آنان به دنبال پرداخت نکردن مالیات و فرار از پرداخت اجاره مغازه هستند.
وی ادامه داد: در شهر رشت عدهای از دستفروشان هستند که در بافت مرکزی درآمد آنها از بسیاری از مغازه داران نیز بیشتر است و ما نمیتوانیم به راحتی از کنار آنها عبور کنیم.
شهرستانی، جمع آوری و ساماندهی این موضوع را گام اساسی در مقابله با این پدیده عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه مطابق تبصره ذیل بند ۲ ماده ۵۵ قانون شهرداریها وظیفه شهرداری جمع آوری و رفع انسداد است بر همین اساس حوزه معاونت خدمات شهری رشت اقدام به جمع آوری دستفروشان در شوارع عام میکند.
مدیر پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری رشت تاکید کرد: در شهر رشت به فراخور اینکه توزیع دستفروشان متفاوت است در مناطق پنج گانه با انواع دستفروشی مواجه هستیم، ستاد رفع سد معبر به صورت منطقه ای تشکیل و ساماندهی شده است.
وی اضافه کرد: ماموران سد معبر بر اساس وظیفه ذاتی که بر عهده دارند موظف به جمع آوری سد معبر هستند و گاها این امر سبب درگیری و آسیب دیدن این ماموران می شود و ما در این راستا آموزش های لازم را به ماموران داده ایم و از آنها خواسته ایم به هیچ عنوان با افراد متخطی درگیر نشوند و با آرامش به اعمال قانون بپردازند.
ایجاد بازارچههای بخش خصوصی نقش مؤثری در رفع بیکاری دارد
فاطمه شیرزاد رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر رشت نیز در ادامه این گفت و گو اظهار کرد: دستفروشی یک معضل فرهنگی، اجتماعی است که به علت بیکاری روزبهروز در حال افزایش است.
وی ادامه داد:باید به معضل دستفروشی واقعبینانه نگاه کرد و یقینا در رفع این مشکل تنها شهرداری مسئول نیست و دیگر دستگاهها نیز باید همراهی داشته باشند.
شیرزاد گفت: شهرداری رشت طی چند سال اخیر با ایجاد بازارچههای خصوصی در این راستا گامهای مؤثری برداشته و بازارچههای زیادی ایجاد کرده است و باید در ۱۵ ناحیه شهر رشت این بازارچه ها گسترش یابد.
وی بابیان اینکه بازارچههای بخش خصوصی نقش مؤثری در رفع بیکاری دارد بیان کرد: با توجه به مشکلات بیکاری و روی آوردن افراد به دستفروشی، ایجاد بازارچهها میتواند راهگشای این معضل باشد.
برخی از ماموران سد معبر مانند مجرم با دستفروشان برخورد میکنند
اگر پای درد دل دست فروشان شهر باران بنشینیم از بیکاری مینالند و میگویند،برای گذران زندگی مجبورند با اندک سرمایه ای که دارند، اقلامی بخرند و با سود کمی بفروشند و روزگار بگذرانند. تعدادی از آنان هم از برخورد بد ماموران مقابله با سد معبر شهرداری رشت، گله مندند و میگویند هفته ای نیست که سر جمع کردن بساط و توقیف اجناس مان توسط ماموران سد معبر، دعوا راه نیفتد. این دست فروشان میگویند: برخی از ماموران مانند مجرم با آنان رفتار می کنند و حتی گاهی کتک کاری راه می افتد.
اما ماموران مقابله با سد معبر شهرداری رشت چیز دیگری می گویند. عیسی نظری یکی از این ماموران سد معبر که بیش از ۲۰ سال کارش رفع و مقابله با سد معبر است میگوید: پیاده رو و حاشیه خیابان حق همه شهروندان و محل تردد است و ما هم مسئول و موظف به حفظ حقوق شهروندی هستیم.
وی می گوید: متاسفانه نام مامور مقابله با سد معبر، بد در رفته و برخی ها با انتشار فقط بخشی از تصاویر درگیری ماموران و دستفروشان در فضاهای مجازی، ماموران مقابله با سد معبر را مقصر جلوه می دهند و مردم را یک طرفه به قاضی می برند، درحالی که شروع کننده دعوا، عمدتا دستفروشان هستند.
در این بین اما، مغازه داران رشت، بیشتر از همه از حضور دستفروشان در پیاده روها و حاشیه خیابانهای این شهر گله مند هستند و می گویند: اگرچه سالهاست که مغازه دار هستند و مردم شهر آنها را میشناسند و ما هم سعی میکنیم اجناس با کیفیت عرضه کنیم، اما حال و روز کسب مان، خوب نیست. چرا که دستفروشان، مشتریان را با اجناسی که کیفیت چندانی ندارند و ارزان هستند، به سمت خرید ترغیب میکنند و بیشتر از ما فروش دارند البته این دست فروشان مالیات و عوارض هم پرداخت نمیکنند.
انتهای پیام