صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / توافق تخصیص ارز و ثبت سفارش کالا در مناطق آزاد ابلاغ شد
توافق تخصیص ارز و ثبت سفارش کالا در مناطق آزاد ابلاغ شد

توافق تخصیص ارز و ثبت سفارش کالا در مناطق آزاد ابلاغ شد

معاون دبیرخانه شورایعالی مناطق ازاد و ویژه اقتصادی گفت: توافق تخصیص ارز و ثبت سفارش کالا در این مناطق از سوی معاون اول رییس جمهوری به وزیران امور اقتصادی و دارایی، صنعت، رییس کل بانک مرکزی و دبیر شورایعالی مناطق آزاد ابلاغ شد.

به گزارش کسب و کار نیوز، اکبرافتخاری افزود: ابلاغیه یادشده که ۱۷ مرداد ماه جاری برای اجرا به سازمان های مناطق آزاد ارسال شد، در آن تصمیماتی درباره مشکلات این مناطق در روند ثبت سفارش کالا و چگونگی تخصیص ارز اخذ شده است.
به گزارش شورایعالی مناطق آزاد، تصمیم های اتخاذ شده برای ثبت سفارش کالا و چگونگی تخصیص ارز در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به این شرح است:
در اجرای قوانین حاکم بر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، ورود کالا از خارج از کشور به این مناطق بلامانع است و مقرر شد با توجه به استقرار گمرک در مبادی ورودی و خروجی این مناطق، ورود کالا از خارج از کشور به محدوده این مناطق بر مبنای قوانین و مقررات و رویه های متعارف قبلی انجام شود و خروج کالا به داخل کشور از این مناطق نیز مطابق رویه های حاکم بر مبادی گمرکی در سرزمین اصلی باشد.
قرار است گمرک جمهوری اسلامی ایران در همکاری با این مناطق، کنترل های لازم را به عمل آورد.
همچنین درباره موضوع واردات کالا مقرر شد؛ فعالان اقتصادی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بر اساس قوانین، مقررات و ضوابط حاکم بر این مناطق نسبت به ثبت سفارش خود در سامانه توسعه تجارت اقدام کنند.
علاوه براین تغییرات مورد نیاز در این سامانه، براساس ضوابط حاکم بر مناطق و اخذ استعلام های مورد نیاز، اعمال شده است.
سامانه ثبت سفارش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز رویه هایی برای استعلام کارت بازرگانی و استعلامات مورد نیاز در نظر گرفته است تا شرایط استعلام برای فعالان اقتصادی در این مناطق تسهیل شود.
براساس این ابلاغیه که همسو با سیاست های جدید ارزی بانک مرکزی است، تخصیص ارز برای کالاهای غیر از گروه یک از طریق بازار ثانویه انجام خواهد شد.
سامانه ثبت سفارش در مناطق آزاد نیز مورد تایید دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و منطبق با قوانین، ضوابط و مقررات این مناطق است و در صورت لزوم، داده های مورد نیاز بانک مرکزی، گمرک ایران و سایر دستگاهها بوسیله این سامانه ارسال می شود.
همچنین تولیدکنندگان، سرمایه گذاران و شرکای خارجی که بدون نیاز به ارز یا از محل تامین مالی (فاینانس) برای ورود ماشین آلات و تجهیزات، مواد اولیه، اقلام واسطه ای و سایر امکانات مورد نیاز در طرح های تولیدی و سرمایه گذاری اقدام می کنند، می توانند با این سامانه ثبت سفارش مورد تایید دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را به عمل آورند.
به گزارش کسب و کار نیوز، ۲۱ فروردین امسال، سیاست جدید ارزی دولت ابلاغ شد تا دلار به قیمت چهار هزار و ۲۰۰ تومان تک نرخی شود و پس از آن از سامانه ارزی نیما رونمایی شد، تا تولیدکنندگان و واردکنندگان بتوانند برای تخصیص و تامین ارز اقدام کنند.
پیش از این «مرتضی بانک» دبیر شورایعالی مناطق آزاد نیز درباره ثبت سفارش کالا در این مناطق براساس قانون جدید گمرک گفته بود که ورود کالا به مناطق آزاد براساس قانون و آیین‌نامه‌های مربوطه به جز کالاهای ممنوعه، آزاد است و آن را یکی از ویژگی‌های مناطق آزاد برشمرد، از این رو باید سیاست‌های کلان دولت در چارچوب قوانین مناطق آزاد تلفیق و ترکیب شوند تا فعالیت مناطق با شرایط آسان ادامه یابد.
بانک تاکید کرده بود؛ چنانچه قرار باشد ثبت سفارشی در مناطق آزاد صورت گیرد، باید کارت بازرگانی تهیه شود که کارت بازرگانی در مناطق آزاد وجود ندارد، بنابراین برای ثبت و ارزیابی کالا، گمرک ایران و مناطق آزاد یک فعالیت ترکیبی خواهند داشت تا ارزیابی از سوی منطقه آزاد انجام و به سامانه گمرک منتقل شود.
اقتصام **۱۰۷۰** ۱۵۵۹

همچنین مطالعه کنید:

ظرفیت ۱.۴ میلیون کانتینری مناطق آزاد کشور

به گزارش کسب و کار نیوز ، در این جلسه ظرفیت‌های مناطق آزاد در حوزه‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.