صفحه اصلی / سیاسی / بین الملل / چالش‌های “ارتش ملی” شورشیان سوری
چالش‌های “ارتش ملی” شورشیان سوری

چالش‌های “ارتش ملی” شورشیان سوری

«یک "ارتش ملی" از سوی شورشیان سوری و با کمک ترکیه در حال شکل گیری است که می‌تواند به یک مانع بلندمدت برای احیا و بازپس‌گیری شمال غرب سوریه توسط دولت مرکزی تبدیل شود – التبه این ارتش جدید در صورتی شکل می‌گیرد که این شورشیان بتوانند به رقابت‌ها و تنش‌های بین خود پایان دهند.»

شورشیان سوری "ارتش ملی" تشکیل دادند

به گزارش کسب و کار نیوز، خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشته است: «این اقدام در قلب برنامه‌های اپوزیسیون مورد حمایت ترکیه برای تضمین و حکمرانی بر باریکه‌ای از قلمرویی است که بخشی از آخرین و بزرگترین پایگاه شورشی‌ها در سوریه را تشکیل می‌دهد.

حضور نیروهای ترکیه‌ای در این منطقه کمک کرده تا چنین اقداماتی از حملات نیروهای دولتی سوریه در امان بماند.

بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه مورد حمایت ایران و روسیه وعده داده تا وجب به وجب از خاک سوریه را باز پس‌ بگیرد و با توجه به اینکه حالا او موفق شده تا بسیاری از مناطق سوریه را برگرداند، حضور ترکیه هرگونه اقدامات دولت سوریه را در شمال غرب پیچیده خواهد کرد.

نقش ترکیه فراتر از حمایت از نیروهای متحد سوری‌اش برای بازسازی مدارس و بیمارستان‌هاست. دست کم پنج شعبه از دفاتر پست ترکیه در این منطقه باز شده است.

سرهنگ هیثم افیسی، رئیس این “ارتش ملی” گفته است که تشکیل چنین نیرویی در یکسال گذشته کاری آسان نبوده است.

وی در مصاحبه‌ای با رویترز از شهر اعزاز در نزدیکی مرز ترکیه گفت: ما در ابتدای کار هستیم. ما با مشکلات زیادی روبرو هستیم اما برای غلبه بر آنها تلاش می‌کنیم.

اخیرا او دستورالعملی را ارائه کرده که براساس آن نیروها باید از تیراندازی به صورت بی هدف بپرهیزند، یونیفورم بپوشند و با پلیس نظامی تازه تاسیس همکاری کنند که مسئول اجرای قانون و عدالت است و رقیب هیچ گروه دیگری نیست.

گروه‌ها نیز از داشتن زندان و دادگاه‌های شخصی منع شده و همچنین نباید دستگیری‌های فراقانونی داشته باشند.

این پروژه همچنین با حمله‌ای هم روبرو بوده است: تعدادی از افرادی که به خدمت گرفته شده بودند در جریان حمله روز پنجم اوت به مراسم فارغ‌التحصیلی‌شان در الباب زخمی شدند. افیسی گفت که این کار “دشمن انقلاب” که داخلی یا خارجی می‌تواند باشد، بوده است. عامل این حمله شناسی شده اما وی از اعلام نام این فرد امتناع کرد.

گسترش ادلب؟

ارتش ملی ۳۵ هزار نیرو از برخی از بزرگترین گروه‌ها در جنگی دارد که صدها هزار تن از مردم در آن کشته و حدود ۱۱ میلیون تن دیگر نیز در هفت سال گذشته بی‌خانمان و آواره شده‌اند.

بسیاری از اقدامات قبلی در جهت ایجاد اتحاد شورشی‌ها شکست خورده و یا از سوی رقبای محلی و دستورالعمل‌های رقابتی کشورهای خارجی که زمانی از بسیاری از شورشی‌ها در جنگ سوریه حمایت کرده‌اند، دچار اختلال شده است.

با این حال به دلیل حضور ترکیه در منطقه، ارتش ملی می‌تواند متفاوت باشد.

ارتش ترکیه با دو کمپین خود وارد شمال غرب سوریه شده است؛ نخست، عملیات “سپر فرات” که در سال ۲۰۱۶ انجام شد و داعش را از اعزاز و جرابلس بیرون راند. دوم، “شاخه زیتون” که در اوایل سال جاری میلادی عفرین را از دست شبه نظامیان یگان‌های مدافع خلق بیرون کشید.

این منطقه از آن جهت برای ترکیه مهم است که حضور نیروهای یگان‌های مدافع خلق در آن را تهدیدی علیه امنیت ملی خود می‌دانست؛ از نظر ترکیه، یگان‌های مدافع خلق شعبه‌ای از حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) است که برای سه دهه در ترکیه دست به اقدامات شبه نظامی‌ زده است.

در مقابل اسد می‌گوید، ترکیه به صورت غیرقانونی سرزمین سوریه را اشغال می‌کند.

افیسی ادامه می‌دهد: تمامی حمایت‌ها و پشتیبانی‌ها از ارتش ملی از جانب ترکیه است، هیچ کشور دیگری در این مساله دخیل نیست.

وزارت امور خارجه ترکیه به پرسش‌های رویترز پاسخی نداده است.

حمایت‌های ترکیه شامل دستمزدهای نیروها، پشتیبانی لجستیکی و در صورت لزوم سلاح است. سرهنگ افیسی سه “دشمن” را در این جا فهرست می‌کند که شامل اسد، پ.ک.ک و داعش می‌شود.

ترکیه براساس توافق با ایران و روسیه ۱۲ پست نظامی در ادلب و مناطق همجوار ایجاد کرده که در جنوب غرب عفرین هستند. هدف اعلام شده برای این کار نظارت بر توافق مناطق کاهش تنش در منطقه ادلب است.

اسد با این حال اعلام کرده که ادلب احتمالا هدف بعدی‌اش است.

افیسی نیز گفته که ارتش ملی در صورت لزوم می‌تواند به سرعت به شورشی‌های مورد حمایت ترکیه در ادلب ملحق شود.

اوضاع در ادلب به دلیل حضور شبه نظامیان مسلحی که با سایر گروه‌ها می‌جنگند، پیچیده است.

فرمانده “ارتش ملی” اما می‌گوید: ما آماده‌ایم و دست خود را به سوی تمامی گروه‌های که هدفشان انقلاب است، دراز می‌کنیم.»

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

پیش‌بینی رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۴

به گزرش کسب و کار نیوز، این سازمان مستقر در پاریس در گزارش چشم‌انداز اقتصادی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.