صفحه اصلی / اسلایدر / اشباع پایتخت از فست ‌فودی ها
اشباع    پایتخت  از فست  ‌فودی ها

«كسب‌وكار» از روند دريافت جواز راه‌اندازي فست‌فود گزارش مي‌دهد

اشباع پایتخت از فست ‌فودی ها

فست‌فودها چند سالي است كه مدل غذايي ايراني‌ها را تغيير داده‌اند.

شایلی قرایی

به گزارش کسب و کار نیوز گذرمان می‌افتد با چند واحد صنفی فست‌فود مواجه می‌شویم که دکوراسیون‌های آنها در نگاه اول هر کسی را جذب می‌کند. به خیابان‌ها که نگاه می‌کنیم، فست‌فودی‌ها شلوغ‌ترین مغازه‌ها هستند. وارد این مغازه‌ها که می‌شویم، کنار میزها، همه نوع قشری دیدهمی‌شود. در قسمت خانوادگی، خانواده‌ها نشسته‌اند و جوانان نیز تعداد زیادی از مشتریان این واحدها را تشکیل می‌دهند. از سوی دیگر، اگر روند مصرف موادغذایی ایرانیان را فقط در یک دهه گذشته بررسی کنیم، می‌بینیم تمایل به غذاهای آماده و تعداد مصرف این نوع غذاها در جدول غذایی هفتگی یا ماهانه خانوارها چندین برابر افزایش پیدا کردهاست.استقبال از این مدل غذایی به جایی رسیده است که هر کسی را به این فکر می‌اندازد برای تاسیس و راه‌اندازی فست‌فود اقدام کند. این مدل غذایی در ایران رقابت زیادی را بین این صنف به راه انداخته و رونق کسب‌وکار در این حوزه بسیار زیاد شده است.امروز در تهران فرقی نمی‌کند یک فست‌فود مدرن و زنجیره‌ای داشته باشید یا یک ساندویچی کوچک در یک کوچه خلوت، به هرحال کسب‌وکارتان می‌گیرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد برای راه‌اندازی یک ساندویچی بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان و برای راه‌اندازی یک فست‌فود مدرن ۲۰۰ میلیون تومان سرمایه اولیه نیاز است.باید توجه داشت که این مبالغ با متراژ فست‌فود تغییر خواهد کرد و این مبالغ برای متراژ متوسط ۶۵ متر و حداکثر تا ۷۰ متر است. البته مرحله جواز گرفتن هم وجود دارد که ممکن است بسیاری را از ادامه راه منصرف کند، چراکه روندی یکساله را باید طی کند تا به گرفتن جواز برسد.قطعا کسانی که قصد راه‌اندازی فست‌فود یا هر کسب‌وکار قانونی را دارند به مجوزهایی برای شروع این کار نیازمند هستند.تجربه نشان داده است که بروکراسی دریافت جواز فست‌فود در شهر تهران معمولا بیش از یک سال طول می‌کشد، ازاین‌رو اگر فردی قصد راه‌اندازی فست‌فود را دارد، بهتر است منتظر دریافت جواز نماند و بعد از تشکیل پرونده، اقدام به راه‌اندازی فست‌فود کند تا دریافت جواز مراحل قانونی خود را طی کند.البته در کنار این هزینه‌ها باید شرایطی هم که اتحادیه منظور کرده، رعایت شود. این شرایط عبارتند از:تکمیل فرم درخواست عضویت، تابعیت جمهوری اسلامی ایران (درباره اتباع بیگانه داشتن پروانه کار معتبر از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و پروانه اقامت معتبر از وزارت کشور)، اصل و کپی برابر اصل‌شده ‌هرگونه قرارداد اجاره یا مبایعه‌نامه عادی یا رسمی قبض رسید اجاره معتبر و یا حکم قطعی دادگاه مبنی بر الزام به تنظیم سند به نام‌ متقاضی، اصل و کپی سند مالکیت و در صورت داشتن پروانه‌کسب دیگری ارائه جواز کسب قبلی واحد صنفی، ارائه گواهی عدم سوءپیشینه کیفری، ارائه گواهی عدم اعتیاد، کسب موافقت اداره نظارت بر اماکن، ارائه سوابق کاربری تجاری، اداری یا کارگاهی محل واحد صنفی.

در صنف اغذیه‌فروشان و فست‌‌فودها دست زیاد شده است
اسدا… احمدی‌شهریور، رئیس اتحادیه اغذیه‌فروشان و مواد غذایی
خوشبختانه در کشور و به‌ویژه در پایتخت برندهای خوبی در زمینه فست‌فود راه‌اندازی شده و در حال ارائه خدمات به مردم هستند. این برندها حتی با برندهای خارجی هم می‌توانند رقابت کنند و در سطح بسیار بالا و باکیفیتی چنین اماکنی را راه‌اندازی کرده‌اند. بنابراین می‌توان راحت اعلام کرد که فست‌فودهای داخلی چه به لحاظ کیفیت و چه به لحاظ دکوراسیون در سطح مطلوبی قرار دارند.مشتریان بسیاری برای فست‌فودها وجود دارد و علاقه‌مندان به این خوراکی نه تنها در ایران، بلکه در جهان روز به روز در حال افزایش است.فست‌فودها هم با ارائه غذاهای جذاب و باکیفیت مشتریان خود را حفظ می‌کنند و بر تعدادشان می‌افزایند. درست است که غالب فست‌فودها با سوسیس و کالباس درست می‌شوند، ولی لازم است اشاره شود که سوسیس و کالباس ایران مرتبا تحت نظر آزمایشگاه‌ها بوده و استاندارد است و هرکسی که به دنبال دریافت پروانه کسب فست‌فود است باید دوره کلاس‌های اتحادیه را بگذراند.سوسیس و کالباس ایران تحت نظارت آزمایشگاه‌ها شبانه‌روز رصد می‌شود و هیچ‌گونه ضرری ندارند. نکته‌ای که باید حتما به آن پرداخت، این است که آنقدر فست‌فود در تهران راه‌اندازی شده که در حال حاضر واحدهای صنفی در تهران اشباع شده و به بحران رسیده‌اند. درست است که با راه‌اندازی این فست‌فودها رقابت زیاد می‌شود و کیفیت‌ها افزایش می‌یابد، به طوری که در حال حاضر فست‌فودهای ایرانی گوی رقابت را از خارجی‌ها ربوده‌اند، اما با بحران فست‌فودها به‌ویژه در تهران مواجه شده‌ایم.همین رقابت‌ها موجب شده تا موفقیت زیادی در این زمینه کسب کنیم، چه در نوع بسته‌بندی و غذاهای عرضه‌شده، چه در دکوراسیون، اما در صنف اغذیه‌فروشان و فست‌فودها دست زیاد شده است، حریم صنفی نداریم و امنیتی وجود ندارد. بنابراین کار با مشکلاتی روبه‌رو شده است. در صنف فست‌فودها قیمت‌گذاری وجود ندارد و آنها نسبت به کیفیت، موقعیت مکانی فست‌فود و نوع برند، قیمت محصولات خود را تعیین می‌کنند که همین امر موجب شده برخی از این واحدها تخلفات زیادی داشته باشند. البته بازرس‌های اتحادیه همواره با سرکشی به این بخش نظارت بر قیمت‌ها و کیفیت را مدنظر قرار می‌دهند.شرایطی هم برای راه‌اندازی فست‌فودها باید مدنظر باشد. مجوز فعالیت به اغذیه‌فروشان و فست‌فودها در چهارراه‌ها، میادین یا اماکن پرترافیک داده نمی‌شود، چون ممکن است خودروها جای پارک نداشته باشند یا مشکلاتی دیگر به دنبال آن ایجاد شود. قبل از صدور پروانه، صلاحیت فردی و مکان فست‌فود باید مورد بررسی قرار گرفته و تایید شود. در حال حاضر برخی از اغذیه‌فروش‌ها و فست‌فودها در میادین و چهار‌راه‌ها فعالیت می‌کنند که این مراکز از قبل مجوز گرفته بودند، ولی در قانون جدید به این مکان‌ها برای ایجاد اغذیه‌فروشی مجوز داده نمی‌شود. پیش از صدور پروانه هم برای اغذیه‌فروشان و فست‌فودی‌ها، آنها به اداره اماکن و وزارت بهداشت معرفی می‌شوند که صلاحیت‌شان مورد بررسی قرار گرفته و دارای شرایط مورد نیاز باشند.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته

به گزارش کسب و کار نیوز ، صندوق بین المللی پول در گزارش  منطقه ای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.