صفحه اصلی / اقتصادی / راه و شهرسازی / مخابرات اندر خم توسعه مبتنی بر فیبر نوری
مخابرات اندر خم توسعه مبتنی بر فیبر نوری

ایرنا گزارش می کند ؛

مخابرات اندر خم توسعه مبتنی بر فیبر نوری

تلاش برای استفاده از شبکه مبتنی بر فناوری فیبر نوری پارسال جزء برنامه های شرکت مخابرات ایران قرار گرفت اما پس از یک سال هنوز بسیاری از مناطق شهر تهران از این فناوری محروم مانده اند.

به گزارش کسب و کار نیوز، فیبر نوری رشته ای از تارهای شیشه ای است که هر یک از آنها ضخامتی معادل تار موی انسان دارد و در انتقال اطلاعات در مسافت های طولانی به کار می رود.
امروزه از فیبر نوری در موارد متفاوتی مانند شبکه های تلفن شهری و بین شهری، شبکه های کامپیوتری و اینترنت استفاده می شود.
استفاده از سیم مسی برای انتقال اطلاعات در مسافت های طولانی همواره با برخی اختلال ها روبروست که امکان برقراری ارتباطی خوب و با سرعت مناسب را فراهم نمی سازد.
چهارم اردیبهشت ماه پارسال هنگام افتتاح پروژه شبکه دسترسی بر پایه نوری که به نام «تار نوری مخابرات ایران» یا «تانوما» نامگذاری شده است، «رسول سراییان» مدیرعامل وقت شرکت مخابرات در جمع خبرنگاران گفت: اکنون دسترسی مردم به فیبر نوری برای منازل، ساختمان های تجاری، صنعتی و دولتی فراهم شده است.
وی همان زمان ابراز امیدواری کرد به زودی این خدمت در سراسر کشور قابل ارائه شود و پیش بینی کرد از سال آینده (۱۳۹۷) به جای کشیده شدن سیم مسی فیبر نوری در اختیار مردم برای ارتباطی خوب قرار گیرد.
شبکه دسترسی بر پایه فیبر نوری امکان های زیادی برای مردم ایجاد می کند از جمله آنکه پیش از این اگر افراد نیازمند داشتن ۲ خط تلفن ثابت بودند باید از مخابرات دو بار سیم کشی انجام می شد اما امروز با همین تار نوری که به منزل می آید نه تنها هر تعداد خط تلفن که نیاز دارند واگذار می شود، بلکه سرویس اینترنت، دوربین مداربسته و سرویس های هوشمند وسایل منزل بر این بستر فعالیت خواهند کرد.
افراد می توانند با استفاده از شبکه دسترسی بر پایه فیبر نوری بدون نیاز به خارج شدن از منزل همه کارهای خود را انجام داده و حتی برنامه های اداری خود را در منزل انجام دهند.
سراییان همان زمان اعلام کرد اکنون کار اتصال مجتمع های مسکونی و مرکزهای تجاری شهر تهران و هشت شهر دیگر آغاز شده است و به مرور و براساس تقاضای مردم توسعه خواهد یافت.
مدیرعامل پیشین شرکت مخابرات ایران از مدیران مجتمع های مسکونی خواست برای بهره مندی زودتر از این خدمت با مراجعه به پرتال این شرکت از وضعیت منطقه خود در این زمینه آگاه شوند و اگر وضعیت اجازه نداد با انعقاد قرارداد برای اتصال اقدام می شود.
سراییان گفت: اکنون تعداد زیادی از مراکز تجاری و مجتمع های بزرگ مسکونی در تهران به فیبر نوری مجهز شده اند.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران ابتدای پارسال به ظرفیت ایجاد یک میلیون پورت اتصال اشاره کرد و گفت: فاز نخست آن ۵۰۰ هزار پورت است که بخشی از آن تا شهریور به بهره برداری می رسد.

** فیبر نوری؛ پس از یک سال
اکنون یک سال از این موضوع گذشته است و بر اساس تازه ترین گزارش منتشر شده از سوی شرکت مخابرات، پارسال تعداد مشترکان اف.تی.تی.اچ ۳۱ هزار و ۵۰۵ مشترک بوده است و هنوز بسیاری از محله های تهران از وجود چنین امکانی بی بهره اند و همچنان شبکه سیم مسی خدمات نه چندان مطلوب را در اختیار شهروندان قرار می دهد.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران ششم مردادماه امسال به خبرنگار ایرنا گفت: توسعه فیبر نوری با هدف استفاده بهتر مردم از امکانات طراحی شده است.
«سید مجید صدری» افزود: هدفگذاری امسال ایجاد ۳۰۰ هزار پورت جدید است و تلاش می شود تا ۲٫۵ میلیون پورت در کشور ظرفیت ارتقا داده شود.
صدری ادامه داد: اکنون حدود ۱۸ هزار پورت فیبر نوری در تهران واگذار شده و خدمات ارائه می دهد.
هنگام بهره برداری از پروژه شبکه دسترسی بر پایه تار نوری مدیرعامل وقت شرکت مخابرات ایران گفت کشور ما وارد عصر گیگابایت شده است اما با گذشت یک سال نه تنها سرعت اینترنت به حد مطلوبی نرسیده است، بلکه بسیاری از مناطق شهر تهران همچنان در انتظار دریافت خدمات مطلوب ثابت به سر می برند و حتی برخی کاربران نسبت به اینترنت ارائه شده از سوی مخابرات ناراضی اند.
اقتصام*۲۰۷۸*۱۹۶۱*۱۰۵۵

همچنین مطالعه کنید:

۵۱ درصد شهروندان تهرانی مستاجر هستند

به گزارش کسب و کار نیوز ، ابوالفضل نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.