صفحه اصلی / سیاسی / سیاست خارجی و هسته ای / مناسبات میان ایران و بوسنی محدود به مناسبات سیاسی و اقتصادی نیست
مناسبات میان ایران و بوسنی محدود به مناسبات سیاسی و اقتصادی نیست

سفیر ایران در سارایوو:

مناسبات میان ایران و بوسنی محدود به مناسبات سیاسی و اقتصادی نیست

سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین در دیدار با دکتر الویر موسیچ نویسنده کتاب گنجنیه حکمت مولویه گفت: در جامعه‌ای که مولوی، سعدی و حافظ الگوی مردم قرار گیرند، افراط و تکفیر مجالی برای ظهور نخواهد یافت.

سفیر ایران در سارایوو

به گزارش کسب و کار نیوز،‌ محمود حیدری در دیدار با نویسنده کتاب گنجینه حکمت مولویه اظهار کرد: ترویج اشعار و ادبیات فارسی نه تنها خدمت به توسعه روابط فرهنگی میان دو کشور  ایران و بوسنی است بلکه پاسخی در خور به اسلام‌هراسی و کسانی است که به دنبال ایجاد یک چهره غیر واقعی و خشن از اسلام و مسلمانان در جهان هستند.

سفیر کشورمان در بوسنی و هرزگوین اضافه کرد: مناسبات میان دو کشور دوست ایران و بوسنی محدود به مناسبات سیاسی و اقتصادی نیست و روابط فکری و اندیشه ای میان دانشمندان، شعرا و روشنفکران دو کشور همواره و از دیرباز وجود داشته و انتشار کتاب گنجینه حکمت مولویه نیز فرصتی است تا مردم بوسنی و هرزگوین باردیگر با عرفان و اندیشه های این شاعران و عرفای بزرگ ایرانی آشنا شوند.

دکتر الویر موسیچ استاد زبان و ادبیات فارسی و مدرس برنامه های حافظ خوانی نیز در این دیدار ضمن قدردانی از سفارت جمهوری اسلامی ایران در سارایوو و موسسه علمی پژوهشی ابن سینا برای حمایت از انتشار کتاب گنجینه حکمت مولویه گزارشی از اقدامات صورت گرفته به منظور ترویج ادبیات و فرهنگ فارسی و ایرانی در کشور  بوسنی و هرزگوین ارائه نمود.

وی با تاکید بر جایگاه زبان و ادبیات فارسی نزد مسلمانان منطقه بالکان افزود: سی و دو شاعر بوسنیایی از شعرای ایرانی الگو گرفته و به زبان فارسی شعر سروده اند و به زودی تالیف کتاب شاعران پارسی سرای بوسنی و هرزگوین به اتمام می‌رسد و انتشار این اثر می‌تواند گام مهمی در آشنایی نسل جوان بوسنی با ادیبان شهیر بوسنیایی باشد که افکار و اندیشه های آنان از ادبیات و عرفان ایرانی نشات گرفته بوده است.

استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: در مسیر احیای سنت مثنوی خوانی و حافظ خوانی در بوسنی،  در حال حاضر علاوه بر سارایوو، در شهر توزلا نیز جلسات مثنوی خوانی برگزار می شود و استقبال خوبی نیز از سوی مردم از این جلسات به عمل آمده است.

دکتر کاظم ذوقی بارانی مدیر موسسه ابن سینا نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از اقدامات انجام گرفته بمنظور چاپ و انتشار کتاب گنجینه حکمت مولویه ابراز امیدواری کرد که این اثر علمی با استقبال جامعه دانشگاهی روبرو و موجب ارتقای شناخت علاقه مندان به فرهنگ و ادبیات فارسی در کشور بوسنی و هرزگوین شود.

 کتاب گنجینه حکمت مولویه به تالیف دکتر الویر موسیچ و با مقدمه محمود حیدری سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین توسط موسسه علمی و پژوهشی ابن سینا منتشر شده است و به بررسی زندگی عرفانی و آثار مولانا جلال الدین بلخی (مولوی)، شمس تبریزی و  سایر شعرا و عرفایی می پردازد که از مولوی الگو گرفته اند.   

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

رییس سازمان انرژی اتمی: گروسی اگر می‌خواهد می‌تواند به ایران بیاید اما نمی‌توانیم بپذیریم بیایند بگویند ایران «سایت اعلام نشده» دارد / جایی که گاوداری است و در آن آهن قراضه می‌فروشند، چطور می‌تواند سایت هسته‌ای باشد؟

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از انتخاب، محمد اسلامی با تاکید بر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.