به گزارش کسب و کار نیوز- به نقل از اداره حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، غلامحسین تیموری افزود: ۱۳ هزار تن انبه پاکستان نیز از خردادماه امسال تاکنون از طریق مبادی رسمی و قانونی برای تامین نیاز کشور ازمرزهای سیستان وبلوچستان وارد کشورشده است.
وی بیان کرد: درسال گذشته ۲۰ هزارتن انبه وارد کشورشده است که ۹۰ درصد واردات انبه به کشور از طریق سه مرز رسمی میرجاوه، پیشین سرباز و مرزدریایی چابهار در استان سیستان و بلوچستان صورت گرفته است.
وی واردات انبه به کشوررا ازخرداد تا شهریورماه براساس مجوز رسمی وزارت جهاد کشاورزی از سال ۹۲ اعلام کرد و افزود: انبه، پاپایا، موز، آناناس و نارگیل ازمیوههای گرمسیری دارای مجوزواردات هستند که درحال حاضر انبه ازمرزهای استان وارد کشورمیشود.
تیموری با اشاره به رعایت مسائل قرنطینه ای و نظارت کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و گمرک در واردات انبه گفت: انبههای وارداتی داخل کارتنهای دارای گواهی بهداشتی است وانبههای جعبه چوبی بدون رعایت مسائل بهداشتی به صورت قاچاق وارد میشود که مصرف آنان توصیه نمیشود.
وی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان به لحاظ داشتن آب و هوای مرطوب به ویژه در قسمت جنوب، بیشترین میزان تولید میوههای گرمسیری را به خود اختصاص داده که به عنوان یکی از قابلیتهای بینظیر این منطقه از آن یاد میشود.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه موز، انبه، کنار، چیکو، تمبرهندی، نارگیل و گواوا از جمله میوههای گرمسیری در جنوب سیستان و بلوچستان است، اظهار کرد: از لحاظ تولید میوههای گرمسیری استان سیستان وبلوچستان رتبه اول کشوری را دارد.
وی خاطرنشان کرد: میوههای گرمسیری بیشتر در جنوب استان و مناطق چابهار، نیکشهر، سرباز و ایرانشهر تولید میشود.
انتهای پیام