صفحه اصلی / استان ها / سیستان و بلوچستان / تقویت برنامه دیپلماسی آب و احیای تالاب هامون در دست پیگیری است
تقویت برنامه دیپلماسی آب و احیای تالاب هامون در دست پیگیری است

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان:

تقویت برنامه دیپلماسی آب و احیای تالاب هامون در دست پیگیری است

‌مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: تقویت برنامه دیپلماسی آب و احیای تالاب بین المللی هامون توسط دستگاه‌های ذیربط در دست اقدام و پیگیری است.

 تالاب هامون

‌به گزارش کسب و کار نیوز- ‌نیره پورملایی در جلسه احیای تالاب هامون افزود: با توجه به آبگیری‌های متفاوت تالاب هامون در طی دهه های اخیر؛ تالاب هامون به سه پهنه شامل بخش‌هایی از تالاب که طی سال‌های گذشته آبگیری نشده، پهنه‌هایی از تالاب که در صورت ورود آب هر ساله آبگیری می‌شوند و پهنه‌هایی از تالاب که آبگیری و جهت حفظ اکوسیستم گیاهی و جانوری‌ ‌باید نگهداشت آب صورت پذیرد، قابل ناحیه بندی است و اقدامات این اداره کل در راستای احیای تالاب بین المللی هامون باستناد پهنه بندی مذکور و مدیریت براساس حجم آب ورودی به تالاب‌ در دست اجراست که به ترتیب شامل تثبیت بستر‌، پخش سیلاب و نگهداشت آب به منظور ایجاد اکوسیستم گیاهی و جانوری (احداث دایک) است.

وی بیان کرد: خشکی بستر تالاب هامون، وزش باد، وجود کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در منطقه سیستان، خشکسالی‌های متوالی و از بین رفتن پوشش گیاهی حلقه‌های بهم تنیده بروز و تشدید پدیده گرد و غبار در سیستان هستند‌.

مدیرکل محیط زیست استان در ادامه گفت: چالش‌های طبیعی منطقه سیستان بر دو محور اصلی موضوع “‌کم آبی و بی‌آبی” و نیز ” گرد و غبار” استوار بوده که این موضوع در سطح کلان بعنوان علت و معلول یکدیگر بسیار حائز اهمیت است.

پورملائی افزود: کانون‌های گرد و غبار منطقه سیستان در سه گروه شامل اراضی واقع در کشور افغانستان (فرامرزی)، بستر خشک دریاچه هامون و اراضی واقع در دشت سیستان شامل نیاتک، جزینک، تاسوکی و شیله دسته‌بندی می‌شوند. کانون‌های خارجی در دشت‌های وسیع کشور افغانستان به گونه‌ای است که از کل مساحت بالغ بر ۵۷۰۰ کیلومتر مربع تالاب هامون در حدود ۳۸۰۰ کیلومتر مربع بستر تالاب در ایران منشأ اصلی و کانون گرد و غبار نبوده و تنها بعنوان نقاط محلی تشدید گرد و غبار محسوب می‌گردد‌.

مدیر‌کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: کاهش بیش از ۹۰ درصدی بارش در منطقه سیستان، عدم ورود حق آبه از مسیرهای منتهی به تالاب هامون، خشکی بستر تالاب، وزش بادهای ۱۲۰ روزه سیستان و همچنین کاهش پوشش گیاهی در تشدید پدیده گرد و غبار در منطقه سیستان نقش آفرینی می‌کنند‌.

وی به مقایسه وضعیت کیفی هوای منطقه سیستان در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۷در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۶ پرداخته و اظهار کرد: در سه ماهه نخست سالجاری ۸ روز پاک، ۴۹ روز سالم، ۱۵ روز ناسالم، ۴ روز ناسالم برای گروه‌های حساس، ۲ روز بسیار ناسالم و ۸ روز خطرناک توسط ایستگاه پایش کیفی هوا ثبت شده که این آمار در سال ۱۳۹۶ شامل ۱۹ روز پاک، ۴۴ روز سالم، ۱۷ روز ناسالم، ۳ روز ناسالم برای گروه‌های حساس، ۲ روز بسیار ناسالم و ۸ روز خطرناک بوده است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

سقوط ۳۴ درخت در پی وزش باد و بارندگی‌های اخیر در زاهدان

سقوط ۳۴ درخت در پی وزش باد و بارندگی‌های اخیر در زاهدان

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, داوود شاقوزایی با بیان اینکه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.