صفحه اصلی / فرهنگی / سینما تئاتر تلویزیون / وضعیت نابسامان موسیقی حاصل عملکرد نهادهای ناظر است
وضعیت نابسامان موسیقی حاصل عملکرد نهادهای ناظر است

کاکایی

وضعیت نابسامان موسیقی حاصل عملکرد نهادهای ناظر است

عبدالجبار کاکایی گفت: «به جهت شرایطی که موسیقی کشور داشته، عموما نهادهای ناظر بر موسیقی سعی کرده‌اند شرایط را به گونه‌ای رقم بزنند که اکنون موسیقی ایران در وضعیت این چنین نابسامان گرفتار شده است.»

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، کاکایی این مطلب را در اکران ویژه فیلم مستند «برسد به دست آقای بنان» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی زهره محقق، جمعه شب در خانه هنرمندان با حضور جمعی از شاعران و ترانه‌سرایان هم‌چون محمدعلی بهمنی، علیرضا بدیع، ترانه مکرم، امید صباغ‌نو برگزار شد، بیان کرد.
عبدالجبار کاکایی، شاعر و ترانه‌سرا در ابتدای این مراسم طی سخنانی، بر نبود پژوهش در موسیقی تاکید کرد و ساخت چنین مستندهایی را راهکاری برای رفع این کاستی‌ها دانستند.
به گزارش کسب و کار نیوز از اعلام امروز – شنبه – سینما هنر و تجربه، کاکایی افزود:«زحمتی در عرصه موسیقی کشیده شده‌است و این فرصت را باید مغتنم شمرد. به موسیقی به‌ویژه در عرصه پژوهش خیلی کم توجه شده‌است.»
کاکایی با اشاره به اینکه نهادهای ناظر بر موسیقی سعی کرده‌اند شرایط را به گونه‌ای رقم بزنند که اکنون موسیقی ایران در وضعیتی این چنین گرفتار شده است، افزود: « استفاده‌ها از موضوع موسیقی ابزاری بوده و موضوع پایش، مطالعه، برنامه‌ریزی و پژوهش حتی در مورد موسیقی‌های مدرن و جدید خیلی کم طرف توجه سازمان‌های مربوطه بوده، به‌ویژه نهادی مانند وزارت ارشاد که نهاد اصلی و رسمی موسیقی است.»
وی خطاب به کارگردان «برسد به دست آقای بنان» عنوان کرد:«من به خانم محقق تبریک عرض می‌کنم، به عنوان کسی که اولین قدم خود را برای ساخت آثار مستند و سینمایی، با نام مرحوم بنان برداشته است. بنان در کنار روح‌الله خالقی، پیرنیا و دیگران از خوانندگان بزرگ ماست که پلی میان موسیقی کلاسیک و موسیقی مدرن محسوب می‌شود.»
کاکایی گفت: فکر می‌کنم حافظه این نسل و همچنین نسل آتی، از موسیقی خالی نباشد. نسل ما که با «آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا»، «الهه ناز» و آن ترانه معروف وطنی بنان محظوظ شد.»

** ترانه مکرم: آثار پژوهشی در حوزه موسیقی و ادبیات کم است
در ادامه ترانه مکرم، ترانه‌سرا و نویسنده نیز به کمبود پژوهش در موسیقی اشاره کرد:«همان‌طور که استاد فرمودند متاسفانه موسیقی تنها به آثار تولیدی در عرصه شنیداری محدود شده است و آثار پژوهشی بسیار کم تولید می‌شود. اگر تولید آثار پژوهشی گسترده‌تر شود می‌تواند روشن‌گر نسل جدید ما به لحاظ استفاده از تجربه این بزرگان نیز باشد.»
وی افزود: «این اتفاق نه تنها درباره آثار موسیقیایی بلکه ای کاش در مورد افرادی که مشغول حوزه ادبیات هم هستند، انجام شود و به افرادی که مدت‌ها وقت‌شان را صرف فضاهای مجازی‌ای می‌کنند که هیچ کارکردی برای‌شان ندارد، شناسانده شود. در مورد استاد بنان که همگی به بزرگی و شان ایشان واقف هستیم و انشاالله که در ادامه آثار موفقی را از خانم محقق شاهد باشیم.»

** زهره محقق: خیلی از خاطره ها و حال های خوبمان را مدیون ترانه سرایان هستیم
زهره محقق، کارگردان و تهیه‌کننده فیلم هم در پایان مراسم به نکاتی اشاره کرد: «خوشحالم که با جمعی از ترانه‌سرایان و شاعران فیلم را می‌بینیم. خیلی از خاطره‌ها و حال‌های خوب‌مان را مدیون شما هستیم و از این بابت خیلی خوشحالم که اینجا هستید و خیلی خوشحال‌ترم از این جهت که می‌دانم استاد بنان را هم بابت امشب توانستم راضی کنم چون او هم کسی بود که برخلاف بسیاری از خوانندگان به کلام بسیار اهمیت می‌داد و تلاش داشت کلام را لابه‌لای زیبایی‌های آواز و موسیقی گم نکند.»
فیلم مستند«برسد به دست آقای بنان» که در سینماهای هنر و تجربه درحال نمایش است، مستندی ۸۷ دقیقه‌ای است که در آن زندگی شخصی و هنری غلامحسین بنان، به واسطه نامه‌ای که به او نوشته می‌شود، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

همچنین مطالعه کنید:

آغاز «کتاب‌بازی» در ماه رمضان برای بچه‌ها

به گزارش کسب و کار نیوز، با شروع ماه مبارک رمضان، «فیلیمومدرسه» محتوای تازه خود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.