به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، عباسعلی منصوری آرانی با اشاره به دیدار ترامپ، رییسجمهور آمریکا و پوتین، رییسجمهور روسیه اظهار کرد: روسیه در مذاکرات اخیر و نشست های وزیران خارجه همواره بر حفظ برجام و تعهدات تاکید کرده بدیهی است تکرار این مطلب از طرف روسیه و همچنین اتحادیه اروپا بار حقوقی ایجاد می کند.
وی تصریح کرد: فکر می کنم پوتین روی این موضوع می ایستد و تاکید میکند که همکاریاش با ایران را دنبال خواهد کرد و ادامه می دهد چون روسیه هم به شکلی از طرف آمریکا و اروپا تحریم شده است.
این کارشناس مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: بنابراین پوتین با نفی بحثهای ترامپ دو کار انجام می دهد یکی این که تاکید می کند برجام باید پایدار باشد و دیگر این که تحریم هایی که در مورد روسیه است نقض می کند.
منصوری آرانی افزود: فکر می کنم همچنان آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهایی مانند عربستان در یک جبهه نقض برجام می مانند و بقیه کشورها بر حفظ برجام تاکید می کنند.
وی در ادامه گفت: آنچه در مورد برجام می توانیم صحبت کنیم این است که این توافق نامه یک سلسله گفت و گو و تعهدنامه است و قطعنامه ۲۲۳۱ به آن اهمیت می دهد از سویی آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز بارها به رعایت تعهدات از سوی ایران تاکید کرده است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم اظهار کرد: کشورهای اروپایی الان بار حیثیتی را به دوش می کشند زیرا دو سال مذاکره و گفتوگو کردند و تعهدنامه ای را امضا کردند که ترامپ روی آن خط می کشد و آنها را تحقیر می کند، در واقع نمی دانند با ترامپی که بدون دلیل قانع کننده روی برجام خط می کشد چه عکس العملی را نشان دهند لذا آینده ای را می بینند که باید بایستند و ترامپ را متوقف کنند.
این کارشناس مسائل بینالملل همچنین گفت: اروپایی ها تزلزلی را به لحاظ اقتصادی و فعالیت شرکت های خصوصی خود دارند البته در بعد سیاسی مقاومت خواهند کرد و از طرفی این مساله بستگی دارد به این که جمهوری اسلامی ایران چقدر قادر باشد از اهرم ها برای ماندن اروپایی ها در برجام استفاده کند.
وی با اشاره به این که اخیرا از روسیه دو رفتار متناقض و گوناگون دیده ایم، گفت: از یک طرف روسیه در اوپک با عربستان همسو شد و برخلاف آنچه فکر می کردیم با ما همراهی نکرد این مساله نشانه این است که روس ها الزاما قائل به این نیستند که در موضوعات استراتژیک و در همه ابعاد با ایران باشند، در مورد سوریه هم سه سال همکاری داشتند اما الان متزلزل هستند بنابراین مواضع آنها روشن نیست.
وی در پایان تاکید کرد: بنابراین روسیه این قابلیت را دارد که در شرایطی همکاری کند و در شرایطی هم همکاری نکند لذا این چرخشهای مداوم این هشدار را می دهد که بسیار مراقب باشیم و آینده نگری را در دستور کار خود قرار دهیم.
انتهای پیام