صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / صادرات ۴۰۳ میلیون دلار خرما و کشمش در سال ۱۳۹۶
صادرات ۴۰۳ میلیون دلار خرما و کشمش در سال ۱۳۹۶

دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران در گفت و گو با ایرنا خبر داد

صادرات ۴۰۳ میلیون دلار خرما و کشمش در سال ۱۳۹۶

دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران از رشد 20 درصدی صادرات خرما و افت 46 درصدی صدور کشمش به لحاظ ارزش در سال 1396 خبر داد که مجموع ارزآوری آنها به 403 میلیون دلار رسید.

«کاوه زرگران» امروز- شنبه- در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا محصولات خرما و کشمش را پس از پسته، سیب و زعفران از مهمترین محصولات باغی صادراتی کشور برشمرد و افزود: پارسال بیش از ۲۵۳ هزار تن خرما به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار و ۹۶ هزارتن کشمش به ارزش ۱۵۳ میلیون دلار صادر شد.
وی رشد صادرات خرما در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال پش از آن را به لحاظ وزنی ۲۱ درصد و به لحاظ ارزشی ۲۰ درصد اعلام کرد و گفت: حدود ۵۸ درصد صادرات این محصول فقط به پنج کشور هند، پاکستان، قزاقستان، ترکیه و عراق صورت می‌ شود.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران از کاهش ۲۹ درصدی به لحاظ وزنی و ۴۶ درصدی به لحاظ ارزشی صادرات کشمش در سال ۱۳۹۶ خبر داد و گفت: بیش از نیمی از این محصول به امارات، روسیه، قزاقستان، اسپانیا و اوکراین صادر می شود.
وی تصریح کرد: با وجود چالش‌هایی چون ضایعات بالا، فرآوری و بسته بندی کم تنوع، نارسایی در تامین و عرضه بهنگام و کافی نهاده های باغی و شناخت نا کافی از رقبا و بازارهای صادراتی، صادرات پارسال محصولات باغی بیش از ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بود.
«در زمینه صادرات محصولات باغی، سهم خرما و کشمش در سال ۱۳۹۶ به ترتیب رشد ۹ درصدی و پنج درصدی را تجربه کرد».
به گفته وی، روند صعودی تولید محصولات باغی از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۶ به گونه ای بود که در نخستین سال اجرای برنامه ششم توسعه این بخش توانست عملکردی بیش از اهداف در نظر گرفته شده داشته باشد.
در سال نخست برنامه ششم توسعه یعنی سال ۱۳۹۶ تولید ۱۷ میلیون تن محصول باغی برنامه ریزی شده بود که رکورد تولید ۲۱ میلیون تن ثبت شد.
زرگران گفت: سطح زیر کشت محصولات باغی کشور طبق آخرین آمار از ۲ میلیون و ۳۵۲ هزار هکتار در سال ۱۳۸۷ به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار هکتار در سال ۱۳۹۵ رسید.
به گزارش کسب و کار نیوز، ایران با تولید سالیانه ۱۳۰ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و غذایی یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان موادغذایی در منطقه به شمار می رود که بیش از ۹۰ درصد نیاز داخلی را تامین می کند.
۱۱ هزار و ۲۰۰ واحد صنایع غذایی در کشور فعال است که مواد خام کشاورزی را به مواد غذایی آماده مصرف تبدیل می‌کند.
کارخانه‌های صنایع غذایی فرایند کنترل کیفیت، هدایت، نظارت و مسئولیت فنی واحدهای تولید فراورده‌های مختلف غذایی را برعهده دارند.
ساماندهی واردات و صادرات و حمایت از خودکفایی در تولید کالاهای راهبردی و غذایی از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال ۱۳۹۲ ابلاغ شد.
پس از آن، سال ۱۳۹۵ از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت. سال ۱۳۹۶ نیز «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال» بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار سال ۱۳۹۷ را «حمایت از کالای ایرانی» اعلام کردند.

اقتصام**۹۱۸۶*۱۹۶۱*

همچنین مطالعه کنید:

تجارت ۳ماهه ایران و چین از ۴ میلیارد دلار گذشت

به گزارش کسب و کار نیوز ، گمرک چین اعلام کرد مبادلات تجاری ایران و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.