به گزارش کسب و کار نیوز، احمد رضی در دیدار با مجمع نمایندگان گیلان و روسای دانشگاههای استان که در دانشگاه گیلان برگزار شد، با بیان اینکه اولویت دانشگاه علاوه بر تولید علم، تربیت نیروی متخصص ماهر است، اظهار کرد: سیاستهای نظام بر این است که دانشگاهها به سمت نسل دوم بروند و در این راستا ساختارهای جدیدی ایجاد شده است.
رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه در استان گیلان ۴۴ شرکت دانش بنیان، ۱۱ هسته واحد فناور و ۷۶ کانون شکوفایی خلاقیت داریم، افزود: تعداد قراردادهای بیرون از دانشگاه در سال ۹۶، ۸۲ قرارداد با اعتبار ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بوده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه اقدامات خوبی را برای مشارکت در رفع مشکلات جامعه دارد، ادامه داد: براساس سند راهبردی دانشگاهها باید پلی برای دانش و نیازهای جامعه باشند، این حرکت آغاز شده اما ساختار ما سنتی است.
رضی با اشاره به اینکه دانشگاهها خود را در قبال چالشهای جامعه مسئول میدانند، گفت: دانشگاهها میخواهند پلی بسازند تا بتوانند با فعالیتهای علمی و پژوهشی پلی برای رفع نیازهای جامعه بسازند.
وی تصریح کرد: ما درصدد تهیه سند علم و فناوری استان گیلان هستیم و در کارگروه آموزش و پژوهش هم مورد بررسی قرار گرفته است. راه اندازی منطقه ویژه علم و فناوری استان گیلان به کمک شما نمایندگان نیاز دارد.
رئیس دانشگاه گیلان با اشاره به مقایسه بودجه آموزشی استانها، افزود: انتظار داریم سهم استان از اعتباران بیشتر شود، در حال حاضر ما رتبه ۲۶ بودجهای در بین استانها را داریم که رتبه خیلی خوبی نیست.
وی در خصوص مصوبات مجلس برای دانشگاهها، گفت: امکان استفاده از دانشگاهها از اعتبارات توسعه متوازن، پرداخت ۴۰ درصد از سود شرکتهای سودده به دانشگاهها، تشویق خیرین برای سرمایه گذاری در علم و فناوری، جلب مشارکت دستگاههای اجرایی برای کمک به توسعه دانشگاهها، پیگیری توسعه مقطع دکتری و پسادکتری در استان از جمله مصوبات نمایندگان است.
رضی با بیان اینکه دانشگاه گیلان جزء ۲۵۰ دانشگاه برتر جوان دنیا (تایمز) است، در خصوص دستاوردهای فناورانه دانشگاههای گیلان، گفت: طراحی و تولید قلب مصنوعی، تاسیس و راه اندازی مزرعه گیاهان دارویی، طراحی و ساخت واحد فتوولتاییک دانشگاه گیلان، طراحی و تولید گیربکس اتوماتیک، طراحی تصفیخانه پساب دارویی و بیمارستانی، همکاری در تهیه برش استانی برنامه ششم توسعه، تولید قرص سبوس برنج، طراحی و تولید آب شیرین کن پرتابل و طراحی و ساخت تصفیه فاضلاب پرتابل از جمله دستاوردهای علمی دانشجویان دانشگاه گیلان است.
رئیس دانشگاه گیلان با بیان اینکه ۵۳٫۷ درصد از دانشجویان استان را دختران و ۴۶.۳ درصد را پسران تشکیل میدهند که از این تعداد ۸۸٫۳ درصد دانشجویان بومی و ۱۱٫۷ درصد غیر بومی هستند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۲ هزار و ۱۰۰ عضو هیأت علمی و حدود ۱۱۷ هزار دانشجو در استان مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد حدود ۲۰ درصد از دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی فعالیت دارند.
انتهای پیام