صفحه اصلی / استان ها / زنجان / پیشگیری از فقر آهن، پیشرفت تحصیلی را بهبود می‌بخشد

پیشگیری از فقر آهن، پیشرفت تحصیلی را بهبود می‌بخشد

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان اظهار کرد: پیشگیری از کم‌خونی و فقر آهن، پیشرفت تحصیلی را بهبود می‌بخشد.

آزمایش خون

عصمت عباسی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه آهن یک ماده مغذی برای ادامه حیات و اساسی‌ترین ماده اولیه برای ساختن گلبول قرمز خون است، گفت: کمبود آهن و کم‌خونی ناشی از آن شایع‌ترین کمبود تغذیه‌ای در جهان است که به دلیل کاهش ظرفیت کاری و قدرت تولید پیامدهای نامطلوب بهداشتی، اجتماعی، اقتصادی به دنبال دارد.

 

وی ادامه داد: یکی از گروه‌های سنی که در معرض خطر کمبود آهن و کم‌خونی قرار دارند، گروه سنی نوجوانان هستند. دختران و پسران نوجوانان به علت جهش رشد نوجوانی به آهن بیشتری نیاز دارند.

 

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان با اشاره کمبود آهن و کم‌خونی در دختران بیشتر از پسران است، افزود: دختران نوجوان به علت شروع عادت ماهیانه، خونریزی و از دست دادن آهن بیشتر در معرض خطر کم‌خونی قرار دارند.

 

عباسی افزود: از جمله علائم بروز کم‌خونی به میزان و شدت تخلیه ذخائر آهن در بدن بستگی دارد. این علائم عبارتند از رنگ پریدگی دائمی زبان در مخاط داخل لب و پلک چشم، خستگی زودرس، سیاهی رفتن چشم، بی‌تفاوتی، سرگیجه، سردرد، بی‌اشتهایی، حالت تهوع، خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست و پاها و در مراحل پیشرفته‌تر کم‌خونی، تنگی نفس همراه با تپش قلب و تورم قوزک پا مشاهده می‌شود.

 

این کارشناس خاطرنشان کرد: دختران باید در سنین بلوغ هر هفته یک عدد قرص آهن، به مدت ۱۶ هفته در طول یک سال مصرف کنند، مصرف قرص ‌آهن در این دوران علاوه بر پیشگیری از کم‌خونی و فقر آهن، پیشرفت تحصیلی را بهبود می‌بخشد.

 

وی افزود: بهتر است قرص آهن بعد ازصرف غذا و یا قبل از خواب مصرف شود. همچنین در سنین بلوغ باید در برنامه غذایی روزانه از مواد غذایی حاوی آهن بیشتر استفاده شود.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان

عملکرد حوزه فرهنگ و هنر در پساکرونا نمایان خواهد شد

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, فاطمه کرباسی شامگاه روز گذشته …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.