صفحه اصلی / استان ها / مازندران / سفره‌های آب زیرزمینی مازندران در حال شور شدن

سفره‌های آب زیرزمینی مازندران در حال شور شدن

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مازندران گفت: طی۱۰ سال اخیر کیفیت آب ها تغییر کرده و شوری، سفره های آب زیر زمینی مازندران را تهدید می کند.

چاه

به گزارش کسب و کار نیوز، ابراهیم یخکشی در سومین نشست علمی تخصصی بررسی مسائل آب در مازندران با اشاره به چالش‌های زیست محیطی اظهار کرد: منابع آلاینده، فاضلاب شهری، پسماند، پساب صنایع، دپوی زباله، تغییر رژیم جریان رودخانه‌ها و هدررفت آب در شبکه‌های آب شرب از چالش های زیست محیطی موجود در استان است. 

وی مدیریت نامناسب مصرف آب در استان اشاره کرد و گفت: هدررفت آب مصرفی کشاورزی، حوادث، خشکسالی، تمایل به کشت دوم برنج، تلفات و هدر رفت شبکه های آب شرب و صنعت موضوعات دیگری در مدیریت نامناسب مصرف است. 

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مازندران با اشاره به اینکه به دلیل قیمت پایین، استفاده از آب شرب برای مصرف کشاورزی زیاد است، خاطرنشان کرد:  با توجه به وجود ۱۶۰ رودخانه بزرگ در استان، ایجاد سیلاب های مخرب و تراکم جمعیت زیاد، توسعه منابع آب و مهار آب های سطحی باید به طور جدی در دستور کار قرار بگیرد. 

وی با بیان اینکه برنامه‌های بهبود محیط زیست، مدیریت رودخانه و سیلاب و توسعه ظرفیت های گردشگری آبی، برنامه مدیریت اجتماعی و فرهنگ سازی مدیریت مصرف، ساماندهی مصارف، اصلاح قوانین و اقتصاد آب باید به طور جدی مورد بررسی قرار بگیرد، ادامه داد: قیمت مبادله آب در بازار محلی و آب کشاورزی از ۴۰۰ تا ۷۰۰ تومان است که این مقدار نرخ پایینی در کشاورزی محسوب می شود. 

مدیرعامل آب منطقه ای استان مازندران، بهره وری آب کشاورزی و مدیریت بحران آب را یک امر ضروری دانست و یادآور شد: طرح مناسب برای پروژه های اجتماعی، همراه کردن مردم است تا از وضع موجود به مطلوب برسیم، در بحث ساختار نیز آموزش و پرورش، تلویزیون، رسانه ها، اداره فرهنگ و ارشاد و محیط زیست باید پای ثابت کارگروه باشند. 

یخکشی با اشاره به اینکه در حوزه بهره‌وری آب باید پروژه هایی را که در کارگروه مطرح می شود و دارای خروجی است در اولویت قرار داد تا اثربخش بودن این همایش ها مشخص شود. 

وی با بیان این که آب و غذا موضوعات مهمی هستند که تنها به یک دستگاه مربوط نمی شوند، تاکید کرد: در بخش مدیریت آب کشاورزی باید مشکل معیشتی کشاورزان حل شود تا بتوانیم جلوی حفر چاه‌های غیرمجاز کشاورزی را بگیریم و منابع آب زیرزمینی را کنترل کنیم. 

وی با اشاره به اینکه قیمت‌های آب باید منطقی شود، خاطرنشان کرد: با وجود اعلام کمبود آب در برخی استان ها هنوز کشت برنج انجام می شود، بنابراین با افزایش قیمت آب، مردم دیگر تمایل به این نوع کشت نخواهند داشت. 
انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

کرونا

تست کرونا ۲۵۰ بیمار مبتلا به کرونا مثبت در بابل اعلام شد

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, از اول اسفند ماه تاکنون …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.