صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / گام های ۱۴گانه تبادل ارز صادراتی با نرخ توافقی
گام های ۱۴گانه تبادل ارز صادراتی با نرخ توافقی

گام های ۱۴گانه تبادل ارز صادراتی با نرخ توافقی

دستورالعمل جدید واردات در مقابل صادرات با موضوع تبادل ارز صادراتی با نرخ توافقی که 14 گام را در برمی گیرد، ابلاغ شد.

به گزارش کسب و کار نیوز، دولت از بیست و یکم فروردین ماه یکسان سازی نرخ ارز را با اعلام قیمت هر دلار ۴۲۰۰ تومان کلید زد و با تهیه و تصویب دستورالعمل هایی، شیوه های تخصیص ارز را اعلام کرد.
بر این اساس، یازدهم تیرماه معاون اول رییس جمهوری دستورالعمل نحوه فروش ارز حاصل از صادرات و واگذاری پروانه صادراتی به واردکنندگان را ابلاغ کرد.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران نیز امروز در دستورالعمل جدید واردات در مقابل صادرات، به موضوع تبادل ارز صادراتی با نرخ توافقی، نحوه انتقال پروانه صادراتی و ضوابط واردات کالاهای گروه (۳) پرداخت و آن را برای اجرا ابلاغ کرد.
«مجتبی خسروتاج» یادآوری کرد: فهرست شرکت های تولید محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی، محصولات فولادی و فلزات رنگین که موظفند ارز خود را در سامانه نیما و با نرخ مصوب به فروش رسانند، سیزدهم خردادماه در بخشنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شده است.

** جزییات تبادل ارز صادرکنندگان کالاهای غیرنفتی
بر اساس دستورالعمل جدید، همه صادرکنندگان کالاهای غیرنفتی به غیر از محصولات پتروشیمی و فراورده های نفتی، محصولات فولادی و فلزات رنگین که از بیست و دوم فروردین ماه امسال صادرات داشتند، به شرح زیر می توانند نسبت به فروش ارز حاصل از صادرات و واگذاری پروانه صادراتی به واردکنندگان اقدام کنند:
۱ـ صادرکننده می تواند اطلاعات پروانه صادراتی خود را به سایر واردکنندگان، برای تامین ارز ثبت سفارش هایشان منتقل کنند، سازمان توسعه تجارت و اتاق ها می توانند برای شناسایی و ایجاد ارتباط اقدام کنند.
تبصره: واگذاری پروانه صادراتی یا ارز معامله شده، خارج از سامانه و بر اساس توافق ۲ طرف صورت می گیرد. صادرکننده می تواند در چند مرحله یا به طور یک جا میزان ارز قابل واگذاری خود را اعلام کند.
۲- واردکنندگان که به استفاده از ارز حاصل از صادرات صادرکنندگان تمایل دارند باید با مراجعه به سامانه جامع تجارت نسبت به ثبت سفارش اقدام کند.
تبصره: واردکنندگان در کلید (TAB) مالی و بانکی، موضوع «نوع عملیات ارزی را بانکی» و سپس «تامین ارز از محل صادرات» را انتخاب می کنند.
۳- واردکننده برای تامین ارز ثبت سفارش خود، به بانک عامل مراجعه و با ارائه اطلاعات پروانه صادراتی، برای آن ثبت سفارش، درخواست تامین ارز می کند.
تبصره: از این طریق، فقط برای واردات کالاهایی که تعرفه آنها در اولویت سوم گروه بندی کالایی قرار دارند، تامین ارز می شود.
۴- بانک های عامل موظفند با مراجعه به سامانه ارزی، از بانک مرکزی درخواست گواهی ثبت آماری کنند.
۵- در صورت تایید گواهی ثبت آماری توسط بانک مرکزی، بانک های عامل موظفند تضامین لازم را از بازرگان، مطابق بند (ی) بخش اول مجموعه مقررات ارزی اخذ و تاییدیه آن را در سامانه تامین ارز اعلام کند.
۶- بانک های عامل با مراجعه به سامانه تامین ارز، اطلاعات پروانه های صادراتی را ثبت می کنند.
تبصره: با توجه به اینکه مالکیت پروانه صادراتی متعلق به شخص دیگری (صادرکننده) است باید بانک عامل از رضایت صادرکننده برای واگذاری پروانه صادراتی اش به مشتری (واردکننده) اطمینان یابد.
بنابراین از طریق سامانه تامین ارز، درخواستی را مبنی بر تایید جواز واگذاری پروانه به آن مشتری ثبت می کند. این درخواست به صورت سیستمی برای مشاهده صادرکننده به سامانه جامع تجارت ارسال می شود.
۷- صادرکننده باید با مراجعه به سامانه جامع تجارت، درخواست بانک عامل مبنی بر جواز واگذاری پروانه صادراتی خود به آن واردکننده را تایید کند.
تبصره: واگذاری پروانه صادراتی در این گام به پایان می رسد و تعهد صادرکننده از بابت برگرداندن ارز به چرخه اقتصادی در این مرحله برابر میزان ارزش آمده در پروانه صادراتی، کاسته می شود.
۸- بانک عامل با مراجعه به سامانه مدیریت تعهدات ارزی (سمتاک) نسبت به ثبت ابزار پرداخت در قالب برات بدون تعهد اقدام می کند.
۹- واردکننده باید اسناد حمل ثبت سفارش خود را به بانک عامل تحویل دهد.
۱۰- بانک عامل باید با مراجعه به سامانه سمتاک، اسناد حمل را ثبت کند.
۱۱- واردکننده موظف است با مراجعه به سامانه جامع تجارت در بخش مدیریت عملیات ارزی بانکی، اطلاعات منشا ارز خود را ثبت کند.
۱۲- بانک عامل با بررسی منشا ارز، اعلامیه تامین ارز را صادر می کند.
۱۳- واردکننده با مراجعه به گمرک و ارائه شماره رهگیری اعلامیه تامین ارز (شاتا) به ترخیص کالای خود دست می زند.
۱۴- واردکننده پس از ترخیص کالا، برای رفع تعهد و دریافت تضامین خود باید به بانک عامل مراجعه کند.

اقتصام*۳۰۶۱*۱۹۶۱*

همچنین مطالعه کنید:

صادرات تا سقف یک میلیون دلار از رفع تعهد ارزی معاف می‌شود

به گزارش کسب و کار نیوز ، حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی ایران  گفت: مذاکراتی در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.