به گزارش کسب و کار نیوز، شاخص بورس که در روزهای گذشته وارد مرحله اصلاح و استراحت شده بود، امروز نیز روند کاهشی خود را ادامه داد.
کارشناسان، استراحت و عقبگرد موقت شاخص بورس را پس از رشد شتابان هفته های گذشته، عادی و برآمده از ماهیت بازار سرمایه می دانند.
** مبادله ۱٫۱ میلیارد سهم و اوراق بهادار در بورس
در معاملات امروز یک میلیارد و ۱۷۱ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۲ هزار و ۸۲۳ میلیارد ریال در ۶۸ هزار و ۶۴۵ نوبت دادوستد شد.
بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نیز نشان می دهد شاخص قیمت (وزنی – ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، ۴۳۶ واحد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، ۳۹ واحد کاهش یافت.
شاخص قیمت (هم وزن) نیز ۲۸ واحد افت کرد؛ این شاخص بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است.
همچنین شاخص آزاد شناور یک هزار و ۳۷۴ واحد افت کرد؛ این شاخص بخشی از سهام قابل معامله شرکت ها در بورس را نشان می دهد.
شاخص بازار اول (مربوط به شرکت های بهتر از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور) یک هزار و ۹۹ واحد و شاخص بازار دوم بورس نیز ۲ هزار و ۶۵۳ واحد کاهش یافت.
** فلزی ها همچنان در صدر معاملات
گروه فلزات اساسی در معاملات امروز بورس صدرنشین شد؛ در این گروه ۱۱۲ میلیون سهم به ارزش یک هزار و ۴۱۹ میلیارد ریال دادوستد شد.
گروه شیمیایی به ارزش ۲۶۹ میلیارد ریال و کانی های فلزی به ارزش ۲۵۰ میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص دادند.
همچنین در رده چهارم معاملات امروز، گروه خودرو با دادوستدی به ارزش ۲۱۷ میلیارد ریال قرار گرفت و گروه فراورده های نفتی نیز با معاملاتی به ارزش ۱۱۹ میلیارد ریال، رده پنجم را از آن خود کرد.
در معاملات امروز، نمادهای فارس (هلدینگ خلیج فارس)، فولاد (فولاد مبارکه)، تاپیکو (سرمایه گذاری نفت و گاز تامین) و کگل (صنعتی و معدنی گل گهر) بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص وارد کردند.
** افت هشت واحدی فرابورس
شاخص فرابورس (آیفکس) در معاملات امروز بیش از هشت واحد افت کرد و در جایگاه یک هزار و ۲۴۴ واحدی قرار گرفت.
در بازار فرابورس، بیش از ۵۰۵ میلیون سهم و اوراق بهادار به ارزش بیش از ۲ هزار و ۹۳۶ میلیارد ریال دادوستد شد.
در معاملات امروز، نمادهای زاگرس (پتروشیمی زاگرس)، ذوب (ذوب آهن) و میدکو (هلدینگ معدنی خاورمیانه) بیشترین تاثیر منفی و مارون (پتروشیمی مارون) بیشترین تاثیر مثبت را بر جای گذاشت.
**ورود یک شرکت جدید کشاورزی و دامپروری به فرابورس
در مسیر توسعه بازار سرمایه، قرار است سه شنبه این هفته یک شرکت فعال در بخش کشاورزی و دامپروری به فرابورس وارد شود.
۱۰ درصد سهام شرکت کشاورزی و دامپروری بینالود نیشابور با نماد «زبینا» در فرابورس عرضه می شود.
مدیرعامل این شرکت امروز (شنبه) در نشست خبری با تشریح وضعیت صنعت کشاورزی و دامپروری در بورس گفت: این شرکت زیرمجموعه شرکت هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان است.
«علیرضا بیگی» افزود: با توجه به ظرفیت ژنتیک دامهای تولیدی ایران، همسایگان مانند افغانستان، ترکنمستان و تاجیکستان به افزایش واردات از این نوع دام ها علاقهمندند.
اقتصام**۲۰۲۲*۱۹۶۱*