صفحه اصلی / استان ها / مازندران / راه‌های درمان ابتلا به ویروس “اچ پی وی” در بانوان جوان
راه‌های درمان ابتلا به ویروس “اچ پی وی” در بانوان جوان

متخصص زنان و زایمان تشریح کرد:

راه‌های درمان ابتلا به ویروس “اچ پی وی” در بانوان جوان

این روزها نام ویروس پاپیلومای انسانی یا ویروس hpv که عامل زگیل تناسلی است هر از گاهی شنیده می شود و در صورتی که این ویروس تحت درمان جدی قرار نگیرد، ممکن است به سرطان گردن رحم تبدیل شود.

ویروس "اچ پی وی"

ویروس اچ پی وی می تواند از طریق تماس جنسی و یا تماس جنسی بین پوست از کسی که ویروس دارد، منتقل شود. ویروس پاپیلومای انسانی ( HPV ) یکی از رایج ترین عفونت های منتقله از راه جنسی است؛ انواع مختلفی از ویروس HPV  وجود دارند، برخی از انواع آن که زگیل های تناسلی را ایجاد می کنند با ریسک (خطر) پایین نامیده می شوند و برخی از انواع این ویروس می توانند منجر به سرطان گردن رحم، مقعد و یا سرطان دهانی شوند و به انواع پر خطر شناخته می شوند؛ واکسن موجود می تواند بدن را در برابر برخی از انواع این ویروس محافظت کند.

به گفته برخی پزشکان متخصص این حوزه هیچ درمانی برای  HPV وجود ندارد، اما علائم را می توان درمان کرد؛ معمولاً خود به خود درمان می شوند اما امکان انتقال و سرایت آن وجود دارد. اکثر مردم به دلیل وجود علائم و یا ظاهر این زگیل ها اقدام به درمان می کنند.

سیتا عیسی پور از متخصصان زنان و زایمان در گفت و گو با ایسنا  بر این عقیده است که اکثر افراد مبتلا به اچ پی وی علائمی ندارند؛ اما اگر مبتلا به علائم شوند، این علائم می توانند خفیف بوده به طوری که فرد حتی اطلاعی از آلوده بودن خود نداشته باشد؛ این علائم می توانند شامل درد، خارش و خونریزی بوده و یا شامل وجود زگیل تناسلی قابل مشاهده باشند.

وی اظهار کرد: علائم ویروس اچ پی وی احتمالاً ۲ تا ۳ ماه بعد از ابتلا به عفونت رخ می‌دهند، اما افراد می توانند به این علائم از ۳ هفته تا چند سال پس از عفونت نیز مبتلا شوند؛ زگیل های تناسلی قابل مشاهده تنها در حالتی که عفونت فعال است، ظاهر می شوند اما در هنگامی که زگیل قابل مشاهده نباشد نیز امکان انتقال ویروس وجود دارد. برای شناسایی این ویروس گاهی اوقات پزشک برای آزمایش از بافت زگیل یک نمونه می گیرد؛ در خانم ها، اگر آزمایش پاپ اسمیر غیر طبیعی باشد، پزشک می تواند آزمایش  HPV  را انجام دهد تا وجود انواع پرخطر ویروس را شناسایی کند.

عیسی پور با اشاره به اینکه کاندوم نمی‌تواند به طور کامل از انتقال ویروس اچ پی وی جلوگیری کند ادامه داد:داشتن چندین شریک جنسی باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت می‌شود.

وی افزود: ویروس پاپیلومای انسانی ۱۳۰ نوع دارد که ۳۰ نوع آن می تواند ضایعات داخل واژن و مقعد را در زنان ایجاد کند و از این ۳۰ نوع ۱۳ نوع باعث ضایعات بدخیم می شود که شایع ترین آن نوع ۱۶ و ۱۸ است.

این متخصص زنان و زایمان با بیان این که  این زگیل معمولا بدون علامت هستند یعنی درد و خارش و سوزش ندارند اما می توانند در استفاده از تیغ حالت خونریزی دهنده داشته باشند، اضافه کرد: خود زگیل تناسلی ضایعات گوشتی در اندازه های متفاوت هستند که می توانند منفرد و یا تجمعی باشند و در ناحیه تناسلی یا مقعد و دهانه رحم می توانند حالت تکی، تجمعی و یا گل کلمی داشته باشند.

عیسی پور رایج ترین راه انتقال بیماری را  از تماس پوستی و انتقال جنسی یعنی مقاربت عنوان کرد و گفت: پنج درصد هم ممکن است از لباس زیر یا تیغ آلوده و یا مایو آلوده منتقل شود اما راه اصلی انتقال مقاربت جنسی است. بهترین روش جلوگیری از این بیماری رعایت مسائل اخلاقی از طرف خانواده هاست.

این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه ویروس در افراد  سیگاری بیشتر دیده می‌شود خاطرنشان کرد: علت آن است ویروس در افراد سیگاری بهتر حمله می کند و پایدار می‌ماند.

عیسی پور با بیان اینکه معمولا چهار تا ۶ ماه بعد از اینکه شخص با همسر ارتباط جنسی داشته است می تواند ویروس را انتقال دهد یادآور شد: زمانی که سطح ایمنی شخص خوب بوده و مشکل خاصی نداشته باشد این بیماری و ویروس از بین می رود.         

وی تاکید کرد: همه خانم ها از ۲۱ سالگی به بالا باید غربالگری را انجام دهند زیرا خیلی از ضایعات اچ پی وی خود را به صورت زگیل تناسلی نشان نمی‌دهند؛ یعنی تنها ویروسی هستند که در ترشحات و ناحیه تناسلی بدون اینکه به صورت ضایعات خود را نشان دهند پخش هستند و آن هایی که به صورت زگیل خود را نشان می‌دهند از نوع خوش خیم هستند که مردم از آن به شدت می ترسند.

این متخصص زنان و زایمان اضافه کرد: همه خانم ها از ۲۱ سالگی و یا سه سال بعد از اولین مقاربت جنسی باید مورد آزمایش پاپ اسمیر قرار گیرند و هر پنج سال یک بار نیز تست “اچ پی وی” آنها مورد بررسی قرار گیرد و بعد از آزمایش زیر نظر متخصص تحت مراقبت قرار گیرند.

عیسی پور با اشاره به روش های درمان بیماری گفت: این بیماری هم با دارو و هم با جراحی قابل درمان است  که درمان دارویی بیشتر ترکیبات اسیدی هستند و البته ممکن است مقداری واکنش های پوستی و زخم ایجاد کند. روش بعدی جراحی است که می توان ضایعات را با جراحی برداشت یا اینکه با فریز کردن ضایعات و یا روشهای لیزر سوزاند.

سمیه صادقی کارشناس مامایی نیز دراین باره به ایسنا گفت: شیوع ویروس  “اچ پی وی” یا همان زگیل تناسلی در حال حاضر در ایران افزایش یافته است و بیشترین راه سرایت آن از راه تماس جنسی بوده اما در حال حاضر از طریق استخر هم ثابت شده است که این ویروس انتقال می یابد و با ورود افراد آلوده به استخر این ویروس پخش شده و به افراد دیگر  هم ممکن است انتقال یابد.  

وی بیان کرد: این ویروس  به چند نوع پایه دار، خوشه‌ای یا به صورت نقاط کوچک و برآمده روی واژن تقسیم می شود و برحسب نوعی که دارد درمان خاص خود را دارد.

این کارشناس مامایی با بیان این که برای درمان این بیماری  بیشتر کرایو و فریز کردن مرسوم است که جواب هم می دهد تصریح کرد: چون این یک بیماری ویروسی بوده نمی توان ۱۰۰ درصد گفت که ریشه کن شده است و ممکن است چند سال دیگر هم خود را به نحوی نشان دهد.

صادقی با بیان این که تشخیص این بیماری نیازمند آزمایش پاپ اسمیر است افزود: با توجه به درخواست پزشک معالج در آزمایشگاه “اچ پی وی” بیمار مورد آزمایش قرار می گیرد که ببینند از چه نوعی است. معمولا در ایران از نوع ۱۶ تا ۱۸ این ویروس شایع است. مهم ترین نکته در مورد زگیل درمان آن است که باید مورد توجه قرار گیرد و اگر درمان نشود ممکن است به سرطان تبدیل شود.

این کارشناس مامایی با ابراز تاسف از اینکه شیوع این بیماری نسبت به سال های گذشته خصوصا در خانم های جوان در حال افزایش است اذعان کرد: به دلایل عدم رعایت مسائل جنسی، روند این بیماری رو به افزایش است، البته با درمان به موقع می توان جلوی بیماری را گرفت.

صادقی هشدار داد: کسانی که در سالن های آرایش اقدام به اپیلاسیون می کنند حتما باید وسایل را به صورت بهداشتی ضد عفونی کنند تا این بیماری از افراد  آلوده به اشخاص دیگر انتقال نیابد.

گزارش از سپیده پورشعبان خبرنگار ایسنای مازندران

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

کرونا

تست کرونا ۲۵۰ بیمار مبتلا به کرونا مثبت در بابل اعلام شد

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, از اول اسفند ماه تاکنون …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.