به گزارش کسب و کار نیوز، عصر امروز پنجشنبه، خانه اندیشمندان علوم انسانی میزبان بزرگان عرصه فرهنگ و علاقهمندان به صاحبان سرو ایرانی بود.
در آغاز بعد از خواندن سرود ملی، نوای موسیقی اصیل ایرانی در سالن طنین انداز شد و پس از آن مجری برنامه به معرفی جایزه سرو ایرانی به عنوان نخستین تندیس مستقل ایرانی در زمینه میراث فرهنگی با تعریف یونسکو پرداخت و مروری بر سروهای دو دوره قبلی داشت.
بهرام روشن ضمیر دبیر سومین جایزه سرو ایرانی نیز بیانیه این دوره از این آیین را قرائت کرد که در آن دلایل انتخاب سجاد آیدنلو و لوریس چکناواریان از سوی داوران این دوره برای دریافت سرو اعلام شد.
برنامه با نقالی فهیمه باروتچی که بخشی از داستان خرد و بی خردی کیکاووس شاه را بیان می کرد ادامه یافت.
ابوالفضل خطیبی از نزدیکان آیدنلو پیش از اهدای تندیس پشت تریبون قرار گرفت و با بیان اینکه سرو از درختان مقدس است، تصریح کرد: ملیت و مذهب در کنار یکدیگر معنا ندارند. مذهب و وطن هر کدام جداگانه از جایگاه بلندی برخوردارند اما مذهب و قومیت زیر مجموعه ملیت قرار می گیرند همانطور که چکناواریان یک ایرانی است و در جهان به عنوان یک ایرانی شناخته می شود فارغ از مذهب و آیین خود.
وی در ادامه در مورد آیدنلو گفت: ایشان بارها شاهنامه را به طور کامل خوانده و از سالهای نوجوانی و جوانی با اثر بزرگ فردوسی عجین شده است.
سجاد آیدنلو جوان ترین شاهنامهشناس ایرانی به عنوان چهره برتر سال ۹۶ در گروه سنی ۴۰ سال سرو ایرانی خود را در میان تشویق حضار دریافت کرد و پس از خواندن ابیاتی از شاهنامه فردوسی گفت: فردوسی از معدود هنرمندان توانمندی است که در میان دو مواجهه متضاد قرار گرفته است عده ای به وی مهر می ورزند و عده ای دیگر به نقد و نکوهش او پرداخته اند.
وی افزود در هر دو نظر نباید این اصل اساسی را فراموش کنیم که فردوسی انسان است و شاهنامه اثری انسانی اما او نابغه است و اثرش شاهکار.
وی خاطرنشان کرد: در دو حالت نقد و مهرورزی درباره فردوسی باید عقلانیت را داشته باشیم که جز این نتیجه درستی به دست نخواهیم آورد و باعث ترویج سخنان غیر علمی و نادرست خواهیم شد.
پس از سخنرانی آیدنلو، دو دختر ۱۳ ساله برای خنیاگری سه قطعه موسیقایی به صحنه آمدند.
فراهنگ** ۷۵۶۱** ۹۰۵۳
سرو ایرانی در دستان چکناواریان و آیدنلو
تندیس سرو ایرانی به پاس سالها خدمت برای هنر و فرهنگ در دستان لوریس چکناواریان رهبر ارکستر و سجاد آیدنلو جوان ترین شاهنامهشناس ایرانی قرار گرفت.