به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر حسین عرفانی گفت: گروهی از این بیماریها در زمانهای نه چندان دور موجب وحشت جامعه به همراه تلفات قابل توجه در انسان میشده که نمونه آن طاعون است و خطر بازپدید شدن آن همیشه وجود دارد. گروهی دیگر از این بیماریها به دلیل شدت ابتلا در انسان موجب ناتوانی و از کارافتادگی قابل توجه میشود که از آن جمله میتوان تب مالت را نام برد که در حال حاضر از معضلات بهداشتی، درمانی است.
وی افزود: گروهی دیگر تحت عنوان بیماریهای نوپدید در دنیا مطرح هستند و بیش از ۷۵ درصد بیماریهای نوپدید بیماریهایی هستند که از حیوانات به انسان منتقل میشوند که نه تنها بروز آن موجب مرگ و میر قابل توجه در انسان شده بلکه امکان ایجاد پاندمی توسط آنها مطرح است.
وی ادامه داد: گروهی دیگر نیز علاوه بر ابتلا در انسان موجب ضرر و زیان قابل توجه به دلیل مرگ و میر در د امها میشوند که از این گروه بیماری “سیاه زخم” و “تب دره ریفت” را میتوان نام برد.
عرفانی بیان داشت: گروهی از بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان در کشورمان بومی است که از آن جمله میتوان به سالک، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، هاری، تب مالت، سیاه زخم و لپتوسپیروز اشاره کرد.
رییس اداره بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان گفت: اصول کنترل این بیماریها افزایش آگاهی جامعه در مورد محافظت در هنگام تماس با دامها و حیوانات و مراقبت در خصوص عدم گزش توسط بندپایان و همچنین ارتقای هماهنگی بین بخشی به منظور کنترل این عوامل در دامها و حیوانات و کنترل ناقلین آنهاست.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت، وی افزود: در همین راستا با توجه به اهمیت موضوع، در ۱۳ تیر ماه ۱۳۸۳ اولین روز ملی زئونوز در کشور با مشارکت سایر ارگانها و با هدف کنترل این بیماریها مورد پیگیری قرار گرفت و بر اساس آن همایشهای استانی با هدف فوق نیز برگزار شد.
وی در پایان اظهار داشت: امید است با پیگیریهای انجام شده در سطح دانشگاههای علوم پزشکی و جلب مشارکت سایر ارگانها شاهد کنترل این بیماریها در کشور باشیم.
انتهای پیام