نادر میرشکار در گفت وگو با ایسنا- افزود: در بخش صنعت استان هم اکنون یک هزار و ۱۲۸ پروانه بهره برداری واحد صنعتی که عمدتا کوچک و کارگاهی هستند، با ایجاد اشتغال مستقیم بالغ بر ۲۴ هزار نفر وجود دارد.
میرشکار در خصوص معادن استان افزود: می توان معادن استان را براساس ماده معدنی تقسیم بندی کرد که ۶۲ درصد از معادن از نوع مصالح ساختمانی (شن و ماسه، خاک رس، آهک و مارن، لوماشل، شیل و ماسه سنگ، انواع سنگ لاشه، پوزولان) ۱۱ درصد معادن از نوع سنگ های تزئینی و نما (گرانیت، مرمر، تراورتن، سنگ چینی، مرمریت، تراکیت) ۹ درصد معادن از نوع غیرفلزی (منیزیت، سیلیس، گل سفید، تالک، خاک صنعتی، زئولیت، کلسیت، گارنت) و ۱۸ درصد معادن از نوع فلزی (آنتیموان، کرومیت، منگنز، مس، آهن، تیتانیوم، طلا) هستند.
وی افزود: ذخیره کلی مواد معدنی کشف شده در استان بالغ بر یک میلیارد و ۹۲ میلیون تن است(۶۸۳ میلیون تن دارای پروانه بهره برداری و ۴۰۹ میلیون تن شناسایی شده جهت واگذاری به سرمایه گذاران بخش معدن) که از این میزان بالغ بر ۱۱۹۶ تن مربوط ذخایر کشف شده در سال ۹۶ که معادل ۰٫۹ درصد از ذخایر کل مواد معدنی کشف شده است.
میرشکار خاطرنشان کرد: از میزان ۱۱۹۷ میلیون تن ذخیره مقدار ۴۶۶ هزار تن فلزی، مقدار ۱۳۷ هزار تن غیرفلزی، مقدار ۳۰۰ هزار تن سنگهای تزئینی و نما و مقدار ۲۹۵ هزار تن مصالح ساختمانی است که از میزان ذخیره کشف شده در سال ۹۶، مواد معدنی فلزی ۳۹ درصد، مواد معدنی غیرفلزی ۱۱٫۵ درصد، مواد معدنی سنگهای تزئینی و نما ۲۵ درصد و مواد معدنی مصالح ساختمانی ۲۴٫۵ درصد را شامل میشوند.
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان در رابطه با آخرین مواد معدنی کشف در استان بیان کرد: مهمترین مواد معدنی استان عبارتند از شن و ماسه- خاک رس- آهک و مارن- لوماشل- شیل و ماسه سنگ – انواع سنگ لاشه – پوزولان-کائولن – گچ خاکی (مصالح ساختمانی)، گرانیت- مرمر- تراورتن- تراکیت – سنگ چینی- مرمریت (سنگهای تزئینی و نما )، آنتیموان – کرومیت – منگنز – مس – آهن – تیتانیوم (مواد معدنی فلزی) و منیزیت – سیلیس – گل سفید – تالک – خاک صنعتی – زئولیت – کلسیت – گارنت (مواد معدنی غیر فلزی) هستند .
میرشکار ادامه داد: با توجه به ذخایر کشف شده مواد معدنی در سطح استان، جهت ایجاد صنایع معدنی مختلف جهت رونق بخشیدن به معادن استان در دستور کار قرار گرفته بطوریکه در حال حاضر چندین پروژه صنایع معدنی از قبیل تولید شمش آنتیموان در شهرستان نیمروز، فرآوری مس و منیزیت در شهرستان نصرت آباد و تولید آجر شیلی در شهرستان سراوان اجرا شده و پروژههای تولید سیمان توسط شرکت سیمان تیس چابهار در شهرستان نیکشهر – سرباز، تولید فولاد در شهرستان چابهار، استحصال مس به روش لیچینگ در شهرستان فنوج، استحصال املاح تبخیری از آب دریا در شهرستان کنارک و دانه بندی سیلیس در شهرستان بزمان در دست اجراست.
وی افزود: همچنین پروژههای تولید آجر نسوز منیزیتی در شهرستان زاهدان، خردایش، جدایش و پرعیارسازی تیتانیوم در شهرستان فنوج، فرآوری آهک در شهرستان های خاش یا ایرانشهر، تولید کنسانتره آهن در شهرستان ایرانشهر، ایجاد کارخانه فروکروم در شهرستان زاهدان در حوزه صنایع معدنی قابل اجرا هستند.
میرشکار در رابطه با بخش صنعت در استان نیز گفت: عمده پراکندگی واحدهای صنعتی مستقر در استان به ترتیب در شهرستانهای زاهدان، ایرانشهر و زابل است.
وی افزود: از منظر نوع صنعت نیز بیشترین واحدهای صنعتی استان به ترتیب مربوط به صنایع کانی و غیر فلزی مشتمل بر صنعت سیمان، سنگهای تزیینی، انواع اجر و بلوک سفال، منیزیت و سیلیس دانه بندی شده، فراوری مس و….. صنایع غذایی و آشامیدنی شامل صنایع شیلاتی، بسته بندی آب اشامیدنی، نوشیدنیهای گازدار، آرد گندم، بیسکویت، بسته بندی گوشت قرمز و … و صنایع شیمیایی نساجی و سلولوزی بوده که سهم ۲۰درصدی از کل کارخانجات استان را به خود اختصاص داده است و مشتمل بر محصولات لاستیکی و پلاستیکی، انواع سموم، انواع لولههای پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پی وی سی و جی ارپی، عایقهای رطوبتی، انواع پودر و مایع شوینده است.
انتهای پیام