به گزارش کسب و کار نیوز، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، اظهارات کارمل شاما هاکوهن، سفیر اسرائیل در یونسکو چند ساعت پس از آن مطرح شد که کمیته میراث جهانی یونسکو در نشست خود در بحرین موافقت کرد تا برای یک سال صدور قطعنامه را درباره شهر قدیم و شهر الخلیل متوقف کند.
سفیر اسرائیل در یونسکو اعلام کرد که این سازمان از قطعنامههای “خصمانه” علیه اسرائیل طی سال گذشته میلادی دست کشیده است.
اسرائیل و آمریکا ۱۲ اکتبر گذشته از سازمان یونسکو به خاطر قطعنامه ضد اسرائیلی این سازمان خارج شدند.
سفیر اسرائیل گفت که تغییری چشمگیر در لحن سازمان یونسکو تحت مدیریت جدید آن ایجاد شده است.
وی در گفتوگوی تلفنی با خبرنگاران گفت: به دولت و کابینه اسراییل توصیه خواهم کرد که دستکم در تصمیماتشان بازنگری کنند.
وی افزود: میتوان موعد ترک این نهاد را به تاخیر انداخت یا کاری مشابه آن انجام داد.
اظهارات سفیر اسرائیل در حالی ایراد شد که مسئولان اسرائیلی، فلسطینی و اردنی سند اصلاح شده مصوبات کمیته میراث جهانی یونسکو در سال گذشته میلادی درباره وضعیت بخش قدیمی قدس و همچنین شهر الخلیل در کرانه باختری را تصویب کردند.
هاکوهن گفت: یونسکو شاهد روح و نیرویی تازه تحت مدیریت جدید آن است و طی یکسال هیچ تصمیم ضد اسرائیلی در آن گرفته نشده است. ماندن در این سازمان به صورت یک معجزه خواهد بود و اما گزینه دیگری هم وجود دارد.
اختلاف میان یونسکو و اسرائیل از زمانی آغاز شد که این نهاد بینالمللی فلسطین را به عنوان کشور عضو در سال ۲۰۱۱ به رسمیت شناخت. اقدامی که اسرائیل و آمریکا با آن مخالفت کردند.
آمریکا بلافاصله با تصمیم سال گذشته اسرائیل برای خروج از یونسکو پیروی کرد. روند خروج یکسال زمان نیاز دارد و خروج اسرائیل و آمریکا از آن قرار است در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۸ انجام گیرد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل یونسکو را “صحنه تئاتر مضحکی” خواند و گفت که این نهاد به جای حفظ تاریخ آن را تحریف میکند.
انتهای پیام