به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از سایت روزنامه الیوم السابع، شاهزاده ویلیام، نوه ملکه انگلیس در سفر دورهای خود به خاورمیانه در اراضی اشغالی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و روون ریولین، رئیس این رژیم مذاکره کرد.
ویلیام سفرش را روز یکشنبه از اردن آغاز کرد و سپس در راستای آغاز نخستین سفر رسمی یکی از اعضای خانواده سلطنتی انگلیس به اراضی اشغالی و فلسطین روز دوشنبه وارد تلآویو شد.
با وجود تاکید مقامات انگلیس بر غیرسیاسی بودن این سفر، دیدارهای ویلیام در اسرائیل خالی از پیامهای سیاسی نبود، زیرا رئیس رژیم صهیونیستی “پیام صلحی” به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین فرستاده که قرار است امروز (چهارشنبه) ویلیام آن را به عباس برساند.
ویلیام با نخست وزیر اسرائیل و همسر او دیدار کرد و در پایان این دیدار کنفرانس مطبوعاتی برگزار نشد. سپس با رئیس رژیم صهیونیستی در مقرش در قدس غربی دیدار کرد.
ریولین در این دیدار خطاب به ویلیام گفت: “میخواهم پیام صلحی به عباس برسانی و به او بگویی زمان آن فرا رسیده که راهی را با یکدیگر برای اعتمادسازی پیدا کنیم و این نخستین گام برای برقراری صلح میان ماست”.
وی از تلاشهای انگلیس درباره اعلامیه بالفور به منظور بازگشت یهود به میهن خود قدردانی کرد و گفت: ما روابط و پیوند دوستی میان خود را ارج مینهیم.
نوه ملکه انگلیس پیش از دیدار با رئیس رژیم صهیونیستی از بنای یادبود قربانیان هولوکاست دیدن و به آن ادای احترام کرد.
وی پس از دیدار با رئیس رژیم صهیونیستی گفت: این نخستین سفر من به اسرائیل است و به من این فرصت را داد که تاریخ، فرهنگ و دین آن را درک کنم.
ویلیام تاکید کرد، سفرش با رفتن به شهر قدیمی قدس بسیار نمادین خواهد شد.
ریولین گفت: “ما اجازه میدهیم همه آزادانه عبادت کنند و دیگر مشکلات باید حل شوند”.
ویلیام امروز در رامالله با عباس، آوارگان و جوانان فلسطینی دیدار خواهد کرد و مراسم جشنی برای وی برگزار میشود.
دفتر عباس سفر ویلیام را مهم خواند و اعلام کرد، امیدوار است این سفر موجب تحکیم پیوندهای دوستی میان دو ملت شود.
انگلیس اسرائیل را همپیمان مهمی میداند که اعلامیه بالفور را سال ۱۹۱۷ برای ایجاد کشور ملی یهود در فلسطین ارائه کرد.
پیشتر هم شاهزاده چارلز، ولیعهد انگلیس در نوامبر ۱۹۹۵ بر سر مراسم تشییع جنازه نخست وزیر اسرائیل در قدس حاضر شد و بار دیگر سپتامبر ۲۰۱۶ برای حضور در مراسم تشییع جنازه شیمون پرز، رئیس سابق اسرائیل وارد این شهر اشغالی شد. اما این دو سفر به درخواست وزارت خارجه انگلیس نبود.
انتهای پیام