سه شنبه , ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اصلی / فرهنگی / سینما تئاتر تلویزیون / باستان‌شناس جوان سوژه‌ی مستند منوچهر طیاب
باستان‌شناس جوان سوژه‌ی مستند منوچهر طیاب

لرستان، کهن سرزمین قوم کاسیت

باستان‌شناس جوان سوژه‌ی مستند منوچهر طیاب

جدیدترین مستند منوچهر طیاب «لرستان، کهن سرزمین قوم کاسیت» آماده نمایش شد.

جدیدترین مستند منوچهر طیاب «لرستان، کهن سرزمین قوم کاسیت» آماده نمایش شد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا ، «لرستان، کهن سرزمین قوم کاسیت» مستندی از فعالیت‌های پی‌گیر باستان‌شناسی و پژوهشی «عطا حسن‌پور سکوند» در استان لرستان و تألیفات او در ده سال گذشته است.

منوچهر طیاب درباره‌ی این مستند گفت: با توجه به فعالیت‌های خستگی‌ناپذیر باستان‌شناس جوانی چون عطا حسن‌پور، این فیلم مستند از نظر جمیع باستان‌شناسان و دوستداران فرهنگ کهن ایران، نه تنها جالب که سندی برای حفظ میراث فرهنگی ایران به ویژه لرستان و ناحیه زاگرس مرکزی محسوب می‌شود.

«لرستان، کهن سرزمین قوم کاسیت» مستندی گزارشی است که تولید آن یک سال به طول انجامیده و نسخه نهایی آن در مدت زمان ۶۴ دقیقه آماده نمایش شده است.

عوامل تولید این فیلم مستند عبارتند از: پژوهشگر، نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده: منوچهر طیاب، فیلمبرداران: ارسطو مداحی‌گیوی و محمد فرزان‌منش، صدابردار: انوشیروان فاضل‌نژاد، صداگذار: سعید رضویان، تدوینگر: علیرضا رضویان، موسیقی: احمد پژمان و امیر نوروزی، انیماتور: مجتبی رضویان، نویسندگان گفتار متن: منوچهر طیاب و عطا حسن‌پور سکوند، گویندگان: محمد عبدالهی و عطا حسن‌پور سکوند، تهیه شده در: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.

منوچهر طیاب مستندساز سینمای ایران متولد ۱۳۱۶ (۸۱ ساله) در تهران، دانش‌آموخته رشته معماری از دانشگاه فنی وین و کارگردانی سینما، تلویزیون و طراحی صحنه از دانشکده سینمایی آکادمی دولتی موسیقی و هنرهای نمایشی وین است.

ساخت بیش از ۱۰۰ فیلم مستند از جمله سفال، ریتم، مسجد جامع اصفهان، چهلستون، عالی قاپو، مسجد شیخ لطف‌الله، ایران سرزمین ادیان، معماری دوران صفوی، معماری اسلامی ایران، اصفهان هندسه‌ای در مقیاس انسانی،‌ معماری دوران‌های سلجوقی، ایلخانی و تیموری، وانگه روان‌جهان گله کرد، همراه باد در دل تنهایی کویر، دریای پارس، زاگرس، گاهواره تمدنی کهن، البرز، نقاشی ایرانی، پروازی دور بر بال‌های خیال، از مغرب به مشرق (سفر به سرزمین آفتاب) و دریافت جوایز متعدد داخلی و بین‌المللی از جشنواره‌هایی چون برلین، وین و… از آثار و افتخارات او است.

این استاد رشته سینما در دانشکده‌های هنرهای دراماتیک و عضو پیوسته فرهنگستان هنر تاکنون سرپرستی رشته سینماتوگرافی و عکاسی دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی تهران را عهده‌دار بوده و در هیات داوران سازمان یونسکو در جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کوتاه کراکو در لهستان، جشنواره بین‌المللی سینمای مستند ترنتو در ایتالیا، جشنواره بین‌المللی فیلم مستند سینماحقیقت و جشنواره بین‌المللی فیلم فجر عضویت داشته است.

همچنین مطالعه کنید:

چطور «نون خ» دومین سریال پرتداوم صداوسیما شد؟

به گزارش کسب و کار نیوز ، مجموعه تلویزیونی «نون خ» که این روزها فصل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.