به گزارش کسب و کار نیوز، علی صالح آبادی که در دوازدهمین همایش بین المللی انرژی سخن می گفت، بااعلام این مطلب افزود: یکی از ضرورت های تامین مالی در بخش انرژی این است که فعالیت ها قابلیت توجیه پذیری بانکی داشته باشند تا قیمت ها به روز و واقعی شده و تامین مالی از سوی بازار سرمایه و سیستم بانکی به خوبی صورت پذیرد.
وی تاکید کرد: اهمیت به روز شدن و واقعی شدن قیمت ها در حوزه آب و برق به اندازه ای است که بسیاری از مشکلات موجود در این بخش را حل خواهد کرد.
وی اظهارداشت: غیرواقعی بودن برخی محصولات پتروشیمی در اواسط دهه ۸۰ باعث کاهش انگیزه سرمایه گذاران در این بخش شده بود و پس از واقعی شدن قیمت ها و ورود این محصولات به بورس کالا شاهد اقبال بخش خصوصی در این بخش بودیم.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات گفت: این بانک بعنوان بانک تخصصی توسعه ای، تامین مالی طرحهای انرژی در سه حوزه تامین مالی طرح های حوزه نفت و گاز، طرح های تولید برق داخلی (صادرات مازاد بر مصرف) و صادرات خدمات فنی و مهندسی حوزه انرژی را بر عهده گرفته و ساخت و راه اندازی شبکه توزیع، ساخت و راه اندازی سد و نیروگاه را نیز دنبال می کند.
صالح آبادی به طرح های تامین مالی شده از سوی بانک توسعه صادرات در حوزه انرژی چون طرح توسعه میدان های مشترک نفتی غرب کارون با سرمایه ۸۰۰ میلیون دلار در سال ۹۴ و تعداد ۱۴ فقره ضمانت نامه به ارزش ۴۳ میلیون دلار بین سالهای ۹۱ تا ۹۶ اشاره کرد.
وی ادامه داد: احداث نیروگاه سیکل ترکیبی در استان گیلان به ارزش ۲۵۰ میلیون یورو، احداث سد و نیروگاه در تاجیکستان به مبلغ ۲۴۳ میلیون دلار ، احداث خطوط انتقال نیرو در پاکستان (۵۰ میلیارد ریال)، خط انتقال برق کردستان عراق (۳۰ میلیارد ریال)، خطوط انتقال نیرو در قالب صادرات تجهیزات برقی در ارمنستان (۹۲ میلیون یورو) از جمله فعالیت های بانک توسعه صادرات در این عرصه است.
وی از طرح های تامین مالی شده در حوزه آب از سوی اگزیم بانک ایران همچون طرح تولید آب شیرین و تصفیه آب و فاضلاب نام برد و گفت: ۴۱ فقره ضمانت نامه از سال ۹۱ تا ۹۶ به مبلغ ۷۰ میلیون دلار ارائه شده است و طرح هایی چون طرح توسعه آب شیرین کن چابهار- کنارک به ارزش ۶.۳ میلیون یورو، احداث سد و تونل راغون – تاجیکستان به ارزش ۱۵ میلیارد ریال و ۱.۲ میلیون یورو در سال ۹۱، احداث تصفیه خانه آب و فاضلاب عراق در دو طرح به ارزش ۸.۶ میلیون دلار و احداث تصفیه خانه آب سودان در سال ۹۳ به ارزش ۷۲ میلیون دلار نام برد.
صالح آبادی بااشاره به شیوه تامین مالی بانک به تشریح روند تامین مالی طرح ها از محل منابع داخلی اعم از ارزی و ریالی و منابع خارجی پرداخت.
وی با معرفی خدمت اعتبار خریدار و مزایای آن ادامه داد: منابع داخلی بانک شامل منابع ریالی و ارزی بانک، منابع صندوق توسعه ملی، منابع تلفیقی (ریالی) بانک و صندوق توسعه ملی، منابع از محل یارانه سود، منابع بانک مرکزی در قالب سپرده های ارزی و ریالی، خطوط اعتباری اعطایی به سایر کشورها جهت اعتبار خریدار می شود.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات منابع خارجی این بانک را از محل خطوط اعتباری دریافتی از بانکهای خارجی در قالب ریفاینانس و خطوط اعتباری دریافتی از بانک های خارجی در قالب فاینانس ذکر کرد.