به گزارش کسب و کار نیوز، حجت الاسلام والمسلمین «محمدرضا قاسمینیا» ظهر امروز در جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی استان قم در سالن جلسات معاونت سیاسی امنیتی واجتماعی استاندازی قم اظهار کرد: با تلاشهای صورت گرفته، ۲۵۰۰ نفر از اتباع در طرح سوادآموزی در قم با سواد شدند.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان قم افزود: در ابتدای امر ۲۰۰۰ نفر سهمیه قم بود که با توجه به استقبال علاقهمندان و هماهنگیهای لازم به ۲۵۰۰ نفر افزایش یافت.
وی تصریح کرد: ۱۷۰ نفر از این جمعیت از ۱۰ تا ۱۹ سال و ۱۶۰ نفر ۱۹ تا ۲۴ سال سن دارند که نشان میدهند تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان اتباع در این طرح شرکت کردند.
قاسمینیا اظهار کرد: نمایندگان وزارت کشور از کلاسها بازدید داشتند و رضایت خوبی از نحوه آموزشها اعلام کردند.
وی یادآور شد: در سرشماری نفوس و مسکن در سال ۹۵ تعداد ۳۳ هزار نفر در قم اظهار بیسوادی کرده بودند که در این میان ۱۲ هزار نفر اتباع بودند.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان قم خاطرنشان کرد: در استان قم جای کار و فعالیت گستردهای برای سوادآموزی داریم و باید در اقدامی بزرگ تعداد بیشتری را با سواد کنیم.
وی گفت: ارائه توانمندیهای لازم علاوهبر سوادآموزی با همراهی مسئولان برای سوادآموزان الزامی است از اینرو دورههای توجیهی ویژه آموزشدهندگان برگزار شد تا در کنار مباحث خواندن و نوشتن با موضوعات مختلف دیگر نیز آشنا شوند.
قاسمینیا ادامه داد: صد در صد فعالیتهای سوادآموزی به صورت برونسپاری و واگذاری است.
وی در خصوص تعامل با برخی از نهادها خاطرنشان کرد: همکاری خوبی با اداره کتابخانههای استان قم در خصوص ارتقای سطح آگاهی سوادآموزان به وسیله فرهنگ کتابخوانی صورت گرفت.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان قم تصریح کرد: در نهاد کتابخانهها نخستین نشست ویژه سوادآموزان با موضوع کتابخوان برگزار شد.
وی یادآور شد: قم کانون انتشارات است اما در قفسهها، کتاب با موضوعات مختلف برای کم سوادان بزرگسال غیر محصل کمتر داریم در حالی که ۳۰۰ هزار نفر در حدود یک چهارم جمعیت استان قم کمسواد و یا بیسواد هستند.
وی با اشاره به میانگین سال تحصیلات در استان قم اظهار کرد: این میانگین در سطح کشوری ۸٫۴ و شهری ۹٫۲ و روستایی ۶٫۱ است، اما در قم میانگین ۸٫۵ و در شهری ۸٫۶ و در روستایی ۸٫۵ است.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان قم تصریح کرد: برای جمعیت ۶ تا ۹ سال و ۱۰ تا ۴۹ سال در روستاها طرح ویژه ای را برای سوادآموزی در نیمه اول سال در پیش گرفتهایم.
وی گفت: تعداد ۲۹۵ نفر در گروه سنی ۶ تا ۹ سال در روستاهای قم بیسوادند و در کل استان ۴ هزار و ۷۲ نفر در این سن اظهار بیسوادی کردهاند.
قاسمینیا افزود: اولویت با سوادی در ۱۰ تا ۴۹ سال تعیین شده است در این راستا در روستاهای قم ۳ هزار ۴۰۵ نفر اعلام بیسوادی کردهاند که از جمعیت بیسواد ۳۳ هزار نفری استان ۱۱ درصد را شامل میشود.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع 3700 نفر در گروه سنی ۶ تا ۴۹ سال در روستاها از سواد بیبهرهاند، انتظار داریم دستگاههای اجرایی ما را در شاخصه توسعه و سوادآموزی یاری دهند به ویژه کارمندان دولت از فرصتها استفاده کنند و با مدیریت جهادی پیگیر سوادآموزی باشیم.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان قم یادآور شد: تبلیغات و فرهنگسازی و تشویق کارمندان در جهت سوادآموزی نقش مهمی دارد انتظار داریم سازمانها نیز ظرفیتهای موجود را در اختیار ما قرار دهند.
انتهای پیام