به گزارش کسب و کار نیوز، علی لاریجانی در ششمین اجلاس شورای عالی استانها خطاب به نمایندگان حاضر در این اجلاس از شهرداریها و شوراهای شهر و روستا از سراسر کشور، اظهار کرد: کارهایتان را با نگاه منفی دنبال نکنید، این تصور در کشور حاکم نیست که به شوراها کم توجهی شود. شوراها امتداد کار مجلس هستند. نقش شما در مناطق و استانها بسیار اهمیت دارد؛ لذا لازم است کارها را توام با نگاه واقعبینانه و امیدوارانه دنبال کنید که این نیاز امروز کشور است.
وی با اشاره به جایگاه شوراها در قانون اساسی گفت: در این جلسه مواردی در مورد تغییر قانون درباره شوراها مطرح شد. در این باره قبل از ارائه هر طرحی با شورای نگهبان صحبت کنید تا بعد از اخذ تقصیر شورای نگهبان مجلس وارد بررسی آن طرح شود.
وی با بیان اینکه «در شرایط فعلی نیازمندیم که بخشهایی از موقعیت شهری به شوراها داده شود»، افزود: حتی اگر بتوان سیطره کارها را به مردم سپرد و دیوانسالاری را کاهش داد به نفع کشور است، البته این موضوع احتیاج به گفتوگو دارد تا بحث جا بیفتد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه :با نگاه مایوسانه کار نکنید»، گفت: اکنون باید قرص و محکم و با نگاه امیدوارانه کار شود. این تلقی هم نباید شود که کسی میخواهد جایگاه شوراها را کاهش دهد چون این تلقی غلط به کار شما آسیب میزند.
وی با بیان اینکه «حتما از شورای عالی استانها برای بررسی طرحها و لوایح مرتبط در کمیسیونها و صحن مجلس استفاده میشود»، اظهارکرد: در این جلسه مطرح شد که برخی طرحها و لوایح شورای عالی استانها در مجلس مانده و مورد بررسی قرار نگرفته است در توضیح باید این نکته را بیان کرد که رسمی در مجلس است که بعد از هر دوره مجلس دولت در نامهای لوایحی که برایش اولویت دارد را اعلام میکند و مجلس مجددا وارد بررسی آن میشود. به همین دلیل شما هم در نامهای طرحهای مورد نظرتان را به ما اعلام کنید تا آن را بررسی نماییم.
وی درباره تامین منابع پایدار برای شوراها و شهرداریها نیز گفت: ما هم اعتقاد داریم که باید منابع پایدار برای شهرداریها ایجاد شود، اما این منابع باید ساختار معقول داشته باشد. ما اکنون با شیطنتهای آمریکا با اوضاع عادی در کشور مواجه نیستیم؛ لذا باید در حد تحمل تصمیمگیری کرد. این اصل باید در نظر گرفته شده و شهرداریها به دنبال تامین منابع برای خود باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره موضوع سهم شهرداریها از مالیات بر ارزش افزوده گفت: هنوز بررسی مجلس درباره لایحه مالیات بر ارزش افزوده تمام نشده است؛ لذا اگر شوراها و شهرداریها پیشنهاداتی دارند اعلام کرده تا آن را لحاظ کنیم.
وی با تاکید بر اینکه «تغییر بودجه کار سختی است»، بیان کرد: ساختار بودجه کشور بیمارگونه است. حجم بودجه جاری نسبت به بودجه عمرانی خیلی زیاد است که با تلاطمها سهم بودجه عمرانی بیشتر کاهش پیدا میکند. جدا از آن که بخش دیوانی کشور نیز فربه شده و فشار به آبادانی میآورد. در سالهای قبل مقداری از کسریها از طریق فروش شرکتها جبران میشد که فروش تمام شد و آخرش هم چیزی نماند. اکنون به سمت اوراق مشارکت روی آوردند که روش معقولی هم نیست.
وی توضیح داد: سیر تکاملی در اوراق مشارکت میتواند در آینده دولت را زمینگیر کند چون منابع مصرف شده و بازپرداخت هم زمانبر است. از آن طرف صندوقهای بازنشستگی نیازمند کمک هستند. تلاش کردیم امسال اتکای صندوقها به بودجه کاهش پیدا کند، به همین ساز و کاری تدوین شد تا سرمایهگذاری جدی در صندوقهای تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و کارکنان رسمی کشور صورت گیرد. امیدواریم ظرف سه یا چهار سال آینده وابستگی این صندوقها به بودجه قطع شود که امسال با دولت در حال ساماندهی این کار هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در عین حال گفت: با این وجود اکنون منابع زیادی برای بازنشستگان داده شده که کافی هم نیست. با توجه به این شرایط توصیه میکنم که شهرداریها و شوراها نسبت به خلق اعتبارات نو و کاهش وابستگی به بودجه اقدام کنند. معتقدم اداره کشور باید ابتکارات نو همراه باشد؛ لذا اگر از استعداد و تجربه خوب و تخصصهای خوب برخوردارید، وظیفه ملی آن است که از ابتکارات نو استقبال شود چون نتیجه آن کاهش بودجه عمومی کشور است.
وی گفت: اگر میخواهید ایران استوار بایستد و آینده بهتری برای کشور رقم خورد، باید ساختار دیوانی کشور کوچکتر شود و اتکا به بودجه جاری کاهش یابد. همچنین فضا برای کارهای عمرانی و آبادانی کشور بازتر شود، چون وقتی حدود ۳۰۰ میلیارد تومان باید برای بودجه جاری مصرف شود، دیگر فضای تنفسی برای کار عمرانی باقی نمیماند.
ادامه دارد…