به گزارش کسب و کار نیوز، جام جهانی ۲۰۱۰ فرصتی برای درخشش تیمهای قاره آمریکای جنوبی بود. تیمهای اروپایی بر خلاف انتظار قدرتمند ظاهر نشدند و غنا تنها نماینده آفریقا بود که توانست بدرخشد. این تیم تا یک چهارم نهایی صعود کرد اما یک اتفاق عجیب مانع شگفتی سازی آنها شد. تنها نماینده آفریقا در مرحله یک چهارم نهایی با جام جهانی خداحافظی و اروگوئه پس از ۶۰ سال به نیمه نهایی راه پیدا کرد.
سلسته در گروه A با میزبان یعنی آفریقای جنوبی همگروه بود و توانست این تیم را با سه گل شکست دهد. پیش از این شاگردان اسکار تابارس برابر فرانسه به تساوی یک بر یک دست یافته بودند. اروگوئه در آخرین بازی با یک گل مکزیک را شکست داد تا در حالی به عنوان تیم نخست به دور بعد صعود کند که میزبان از رسیدن به مرحله یک هشتم نهایی باز ماند. سلسته کره جنوبی را ۲ بر یک شکست داد و به یک چهارم صعود کرد.
در مقابل غنا در مرحله گروهی شروع خوبی داشت و توانست یک بر صفر صربستان را شکست دهد. در ادامه برابر استرالیا یک بر یک متوقف شد و با یک گل از آلمان شکست خورد. غنا به عنوان تیم دوم خود را به دور بعد رساند و توانست ۲ بر یک آمریکا را شکست دهد.
۸۴ هزار تماشاگر حاضر در ورزشگاه ساکر سیتی شاهد دیدار اروگوئه و غنا بودند که بیشتر آنها از تنها نماینده آفریقا حمایت میکردند. غنا در حالی میزبان بود که در کشور خود بازی نمیکرد و میتوانست تاریخ سازی کند.
تا ۱۰ دقیقه نخست توپی به سمت دروازهها نرفت تا این که لوییس سوارس در یک حرکت خوب توانست دفاع مستحکم غنا را باز کند. در ادامه اروگوئه تنها چند فرصت گل داشت. از طرفی تیم آفریقایی با حمایت هوادران شروع به موقعیت سازی کرد و سه فرصت آشکار داشت. ضربه سر ایساک ساها، ضربه آساموا ژیان و یک قیچی برگردان دیگر با فاصله کوتاهی از کنار دروازه عبور کردند. غنا فشار خود را بیشتر کرد و مالکیت توپ را بر عهده گرفت. بالاخره دروازه سلسته باز شد و سولی مونتاری با یک شوت از فاصله ۴۰ متری توانست در وقتهای اضافه بازی را یک بر صفر به نفع غنا کند.
دیگو فورلان در دقیقه ۵۵ دوباره بازی را مساوی کرد. این چهارمین گل ستاره و کاپیتان اروگوئه در جام جهانی بود که همهشان برابر تیمهای آفریقایی به ثمر رسیده بود. سپس ژیان یک فرصت داشت اما نتوانست گلزنی کند. در دقیقه ۶۳ سوارس میتوانست نتیجه را به نفع تیم خود کند که این اتفاق هم رخ نداد. ضربات دو تیم به هیچ نتیجهای نرسید و در نهایت آنها قبول کردند که باید در وقتهای اضافه تیم برنده تعیین شود.
در این لحظات مهمترین اتفاق بازی رخ داد. سوارس تصویری را به ثبت رساند که شاید هرگز در تاریخ جامهای جهانی تکرار نشود. هر دو تیم سعی داشتند دروازه را باز کنند اما غنا در ضربات دقت عمل بیشتری داشت. آخرین حمله نیز به تیم آفریقایی رسید. داور یک ضربه آزاد به نفع غنا اعلام کرد و پس از ضربه، توپ در میان دفاع آشفته اروگوئه میچرخید. در این وضعیت سوارس به عنوان یک دروازهبان عمل کرد. او ضربه سامی ایپیا را با پا از روی خط عبور داد اما توپ به دوباره به غناییها رسید و دومینیک آدیا از ۶ قدمی بالای دروازه را نشانه گرفت تا توپ به گل تبدیل شود اما این اتفاق نیفتاد چون دستان سوارس مانع از عبور توپ شد. او با دستهای خود همچون یک والبیالیست توپ را از روی خط برگرادند. داور کارت قرمز را به مهاجم سلسته نشان داد و یک پنالتی به نفع غنا گرفت. ژیان که پیش از این توانسته بود از این طریق دروازه صربستان و استرالیا را باز کند پشت توپ ایستاد اما در این لحظه حساس ضربهاش را به بیرون زد.
سوارس اخراج شده به قهرمان تیمش تبدیل شد و اروگوئه جان دوباره گرفت. صدای تماشاگران سلسته که شعار به “پیش اروگوئه” را سر میدادند، بلندتر از ووووزلاهای کر کننده بود. شاگردان تابارس در این شرایط خود را برای ضربات پنالتی آماده کردند.
ژیان پنج دقیقه قبل که نتوانسته بود ضربهاش را گل کند به راحتی نخستین گل تیمش را به ثبت رساند. با این حال درخشش موسلرا درون دروازه باعث شد ضربات منشا و آدیا از خط عبور نکنند. آبرئو آخرین ضربه سلسته را به گل تبدیل کرد تا رویای یک قاره بر باد برود.
اروگوئه در نیمه نهایی مغلوب هلند شد و از رسیدن به فینال بازماند. این تیم در دیدار رده بندی نیز مغلوب آلمان شد تا با کسب مقام چهارم به کار خود در جام جهانی پایان دهد.
از طرفی سوارس چهار سال بعد با گاز گرفتن کتف کیلینی در دیدار برابر ایتالیا دوباره خود را سوژه جام جهانی کرد اما این بار نه فقط یک بازی بلکه ماهها از حضور در میادین محروم شد.
انتهای پیام