به گزارش کسب و کار نیوز، رضا اربابی در جلسه بررسی مشکلات زیست محیطی و کانون ریزگردهای شهرهای شمالی سیستان وبلوچستان در سرسرای فرمانداری زابل افزود: با شروع بکار دولت تدبیر و امید و وضعیت خاص شهرهای زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز اجرای طرح ۴۶ هزار هکتاری آبیاری نوین به دشت سیستان، کاهش تعرفه برق در پایین ترین سطح، افزایش اعتبارات بیابان زدایی، احداث بیمارستان تنفسی و مرکز سل، چاهک های کشاورزی و توسعه استخرهای پرورش ماهی به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت.
اربابی اظهار کرد: مردم سیستان در شرایط سختی به سر می برند و هجوم ریزگردها در منطقه با کوچکترین وزش بادی موجب شرایط بحران در منطقه می شود.
رئیس کارگروه محیط زیست ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این جلسه گفت: کمیته عملیاتی رفع مشکلات ریزگردهای شهرهای شمالی سیستان وبلوچستان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل می شود .
علی محمد لطیفی افزود: مسائل خاص استان سیستان وبلوچستان به راحتی با راهکار و نسخه های کارآمد حل می شود به طوری که دانشگاهها باید ذهن خلاق نخبگان علمی، هیات علمی، دانشجویان و محققان این استان را درگیر این موضوعات کنند.
وی بیان کرد: معضل ریزگردها و گرد غبار در خوزستان بدلیل خاک شور، زه آب و دیگر موضوعات دارای پیچیدگی خاص خود است در حالی که در منطقه سیستان این پیچیدگی وجود ندارد و خاک حاصل خیز و پوشش گیاهی آن می توان این تهدید را به فرصت تبدیل کند.
رئیس کارگروه محیط زیست ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: در طرح پایلوت کانون یک خوزستان در پنج هزار و ۷۰۰ هکتار افزون بر ۸۰۰ شغل ایجاد شده است.
وی گفت: برنامه جامع تحقیقاتی با محوریت دانشگاههای استان سیستان و بلوچستان طراحی و تکالیف سازمان های اجرایی مشخص شود. مردم دیگر از سخن گفتن خسته شدند و بدنبال کار عملیاتی هستند .
انتهای پیام