صفحه اصلی / سیاسی / سیاست داخلی / «پارلمان اصلاحات» جایگزین‌ شورای هماهنگی یا شورای عالی سیاست‌گذاری نمی‌شود
«پارلمان اصلاحات» جایگزین‌ شورای هماهنگی یا شورای عالی سیاست‌گذاری نمی‌شود

قائم مقام حزب همبستگی ایران اسلامی:

«پارلمان اصلاحات» جایگزین‌ شورای هماهنگی یا شورای عالی سیاست‌گذاری نمی‌شود

قائم مقام حزب همبستگی ایران اسلامی با اشاره به اینکه قرار نیست پارلمان اصلاحات جایگزین‌ شورای هماهنگی و شورای عالی سیاست گذاری شود گفت: پرداختن به موضوع پارلمان اصلاحات به منظور عدم موفقیت سازوکارهای موجود جریان اصلاحات اعم از شورای هماهنگی و شورای عالی سیاست‌گذاری نیست.

 

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، محمد سالاری با اشاره به جزئیات جلسات اخیر شورای هماهنگی جبهه اصلاحات که به ریاست دوره‌ای حزب همبستگی ایران اسلامی برگزار شده است، اظهار کرد:‌ طی مجموع جلساتی که طی دوماه گذشته داشتیم، احزاب ندای ایرانیان به دبیرکلی خرازی، اتحاد ملت به دبیر کلی شکوری راد، پیشرو اصلاحات به دبیرکلی صوفی، وحدت و همکاری به دبیرکلی راه‌چمنی، هدا به دبیرکلی شریفی، تولیدگرایان ایران به دبیرکلی ظفرزاده و مجمع زنان اصلاح‌طلب به دبیرکلی خانم شجاعی به عضویت جبهه هماهنگی اصلاحات در آمدند.

 وی با اشاره به طرح موضوع تشکیل پارلمان اصلاحات خاطر نشان کرد: از جمله موضوعاتی که در این دوره از جلسات جبهه هماهنگی اصلاحات به آن پرداخته شده طرح پارلمان اصلاحات است. در این زمینه در جلسه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، هم در کمیته سیاسی ذیل شورای هماهنگی و هم در صحن  شورا با حضور اکثریت قاطع موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

قائم مقام دبیر کل حزب همبستگی ایران اسلامی با تاکید بر اینکه ایده تشکیل پارلمان اصلاحات در راستای ایجاد یک سامانه و جبهه فراگیر در جریان اصلاحات در حال بحث و بررسی است، گفت: پرداختن به موضوع پارلمان اصلاحات به مفهوم عدم موفقیت سازوکارهای موجود جریان اصلاحات اعم از شورای هماهنگی و شورای عالی سیاست‌گذاری نیست.

سالاری با اشاره به ساز و کار شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان خاطر نشان کرد: این شورا که در آستانه انتخابات مجلس دهم با حضور احزاب اصلاح‌طلب شورای هماهنگی و تعدادی از شخصیت‌های ملی صاحب نظر دارای نفوذ در کشور شکل گرفت، در هر دو انتخابات گذشته کارنامه‌ای برجسته و موفق داشته است. این شورا در انتخابات مجلس با وجود محدودیت‌های جدی برای انتخاب کاندیداهای اصلاح‌طلب وجود داشت، با رویکرد حداقلی اقدام به ارائه لیست کرد و در نهایت این لیست توانست در تهران به صورت کامل و در اکثر شهرستان‌ها و مراکز استان‌ها با موفقیت مواجه شود.پرداختن به موضوع پارلمان اصلاحات به منظور عدم موفقیت سازوکارهای موجود جریان اصلاحات اعم از شورای هماهنگی و شورای عالی سیاست‌گذاری نیست در انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر از جمله شورای شهر تهران و شورای شهر مشهد که گمانه زنی چنین موفقتی وجود نداشت نیز شاهد بودیم که شورای هماهنگی خروجی بسیار خوبی داشت.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین درباره علت طرح ایده پارلمان اصلاحات خاطر نشان کرد: این مساله به گفتمان اصلاحات بازمی‌گردد؛ گفتمان اصلاحات، گفتمانی پویا، منعطف و آینده‌نگر است که بر اساس مقتضیات زمانی، مکانی و تاریخی و با مورد توجه قرار دادن مطالبات افکار عمومی و مشکلات و چالش‌های کشور و جریان اصلاحات، با حفظ اصول و چارچوب های خود ساز وکارهایی مبتنی بر مقتضیات ایجاد می‌کند. ایده تاسیس پارلمان اصلاحات نیز در همین زمینه است.

سالاری با تاکید بر اینکه ایده پارلمان اصلاحات دارای سابقه تاریخی از اصلاحات است گفت: این ایده پیش این یک بار  توسط  آقای نجفی مطرح شد و در شورای مشورتی اقای خاتمی مورد بحث قرار گرفت. همچنین یک بار نیز حدود دو سال پیش در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات موضوع مطرح و مورد بررسی قرار گرفت. اخیرا در زمان ریاست حزب کار در شورای هماهنگی، طرحی به تصویب رسید که بر اساس آن طرح،  ایده پارلمان اصلاحات در شورای هماهنگی فارغ از اینکه تصویب شود یا خیر مورد بحث و تبادل نظر قرار بگیرد.

وی خاطر نشان کرد: دراین زمینه کواکبیان دبیر کل حزب مردم سالاری کلیتی ارائه دادند که بسیاری از اعضای شورا مخالف آن بودند چون ساختار پیشنهادی کواکبیان اساسا  مشابه طرح جمنای اصولگرایان بود و پیشنهاد شده بود تعدادی حدود ۴ هزار نفر به عنوان مجمع عمومی پارلمان اصلاحات دور هم جمع شوند که این ترکیب مورد توافق قرار نگرفت اما احزاب با وجود مخالفت با این ساختار با اصل ایده پارلمان اصلاحات موافقت کردند که در کمیته سیاسی شورای هماهنگی موضوع مورد بحث و تبادل نظر قرار بگیرد.

قائم مقام دبیر کل حزب همبستگی ادامه داد: در جلسه قبل کمیته سیاسی شورای هماهنگی، سه نفر از نمایندگان احزاب کارگزاران، اتحاد ملت و اراده ملت نظرات کارشناسی خود که در کمیته‌های سیاسی احزابشان بررسی شده بود را مطرح کردند. ما نیز این نظرات را به شورای هماهنگی منتقل کردیم و نتیجه این جلسه نیز آن شد که کمیته سیاسی شورای هماهنگی با کسب نظر از سایر احزاب، رویکردهای محتوایی پارلمان اصلاحات را احصا کند و یک چارچوب شکلی برای آن طراحی کند و بعد این چارچوب شکلی و رویکردهای راهبردی کلی به همه احزاب عضو شورای هماهنگی ابلاغ شود تا این راهبردها در داخل احزاب بحث شود و سپس شورای هماهنگی به طور رسمی وارد تاسیس پارلمان اصلاحات خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه ایده تاسیس پارلمان اصلاحات بسیار مهم و تصمیمی استراتژیک است گفت: این تصمیم می‌تواند تاثیر قابل توجهی در تحولات آینده سیاسی کشور و حتی در تعاملات میان ایران و سایر کشورها داشته باشد. شورای هماهنگی اعتقاد دارد که در این خصوص نباید به صورت شتاب‌زده عمل کرد؛ چرا که جریان اصلاحات درحال حاضر برای تصمیم گیری، ساز و کاری به نام شورای سیاست‌گذاری دارد که این شورا تاکنون حداقل در حوزه انتخابات موفق بوده است.

برای تشکیل ایده پارلمان اصلاحات نباید شتاب کرد چرا که جریان اصلاحات درحال حاضر برای تصمیم گیری، ساز وکاری به نام شورای سیاست‌گذاری دارد که این شورا تاکنون حداقل در حوزه انتخابات موفق بوده است

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین درباره نظر رئیس دولت اصلاحات درباره ایده پارلمان اصلاحات گفت:‌ آقای خاتمی دراین خصوص نظر سلبی نداشته است و اساسا موافقت کرده‌اند که ایده پارلمان مبتنی بر نظرات کارشناسی آحاد مجموع احزاب، شخصیت‌های موثر و حتی دانشگاه‌ها و تشکل‌های مدنی بررسی شود. شورای هماهنگی حتی پیش‌بینی کرده است که اگر لازم باشد موضوع را به نظر سنجی نخبگان سیاسی اصلاح‌طلب بگذارد و حتی جشنواره‌هایی در این خصوص برگزار کند تا نهایتا بعد از یک کار کارشناسی و احصا  نظرات و تضارب آرایی که در این خصوص شکل می‌گیرد به سمت ساز وکار و تصویب پارلمان اصلاحات حرکت کند.

وی با تاکید بر اینکه یکی از استراتژی‌های شورای هماهنگی اصلاحات این است که طرح پارلمان اصلاحات مبتنی بر احزاب و تشکل‌های مدنی شکل بگیرد اظهار کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر احزاب فراگیر ی لازم را ندارند و همه جامعه سیاسی را در بر نمی‌گیرند و تعداد زیادی از افراد از شخصیت‌های  سیاسی هستند که در حزبی عضویت ندارند اما صاحب نفوذ و رای و نظر هستند، تصمیم گرفته شده در مرحله اول رسیدگی به ایده پارلمان اصلاحات از ظرفیت حضور این افراد استفاده شود.

 قائم مقام دبیرکل حزب همبستگی خاطر نشان کرد: قرار نیست پارلمان اصلاحات جایگزین‌ ساز و کارهایی مانند شورای هماهنگی و شورای عالی سیاست گذاری شود، بلکه این پارلمان قطعا جبهه و سامانه‌ای فراگیر خواهد بود که همه آحاد اصلاح‌طلبان در استان‌ها و شهرستان‌ها، نمایندگان ادوار اصلاح‌طلب، وزرا، معاونین وزرا و استانداران ادوار اصلاح‌طلب و چهره‌های دانشگاهی و بدنه اجتماعی اصلاحات  را در بر خواهد گرفت. قاعدتا چنین جمع کثیری به عنوان مجمع عمومی و ملی جریان اصلاحات نمی‌تواند در باره موضوعاتی نظیر انتخابات شوراها و مجلس یا تصمیمات مقطعی وورد کند بلکه این پارلمان یک سری راهبردها و سیاست‌های کلان اصلاحات را تصویب می‌کند. همچنین ممکن است درباره موضوعاتی مانند انتخابات ریاست جمهوری در این پارلمان کاندیداها به رای گذاشته شوند. پارلمان اصلاحات می‌تواند شورای مرکزی را انتخاب کند.

وی در پایان تاکید کرد: با وجود همه توضیحاتی که ارائه شد شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در آغاز اجرای این ایده است و تصمیمی درباره آن گرفته نشده است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

حداقل اجاره‌بها در تهران، ۵ تا ۶ میلیون تومان

بررسی‌ها و تحقیقات میدانی از تازه‌ترین وضعیت اجاره‌بها در شهر تهران نشان می‌دهد هم‌اکنون کف …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.