معصومه ابتکار در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه موضوع تعرض به دانشآموزان در یکی از مدارس غرب تهران در جلسه امروز دولت مطرح شد که دولت و وزیر آموزش و پرورش موضع خیلی محکمی در این زمینه داشتند، اظهار کرد: من هم در این باره صحبت کرده و دو راهکار معرفی کردم.
وی در ادامه افزود: معتقدم باید محکم و قاطعانه از مجلس بخواهیم قانون حمایت از کودکان و نوجوانان را که بخشی از آن مربوط به جرایم کودکآزاری است و بحث بازدارندگی این جرم را تقویت میکند را به صحن علنی بیاورد. این قانون در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس مطرح و قرار بود به صحن علنی بیاید؛ دو ماه است که پیگیر این مساله هستیم ولی هنوز به صحن مجلس نیامده و مطرح نشده است.
معاون زنان و خانواده ریاستجمهوری همچنین افزود: باید در رابطه با موضوع کودکآزاری و آزار جنسی به کودکان و نوجوانان آموزش لازم را بدهیم. این موضوع هم در کتب درسی باید مطرح شود و هم باید مهارتهای زندگی کودکان و نوجوانان را افزایش دهیم؛ رییسجمهور هم به تقویت مهارتهای زندگی در مدارس تاکید کرد. خوشبختانه با حذف بخشی از آزمونهای دوره ابتدایی، فضا برای مهارتهای زندگی بیشتر باز میشود. افزایش مهارتهای زندگی میتواند بخشی از مشکلات را حل کند، کودکان باید این مهارتها را یاد بگیرند تا درگیر این آسیبها نشوند.
ابتکار با اشاره به اینکه سازمانهای مردمنهاد نیز در این زمینه نقش مهمی دارند، خاطرنشان کرد: جمعیت امام علی در حوزه آسیبهای اجتماعی اقدامات بسیار خوبی انجام داده است و در حال آموزش مهارتهای زندگی به کودکان است. راهی جز آموزش مهارتهای زندگی به کودکان و جوانان نداریم.
وی با بیان اینکه موضوع حمایت از مداخلات اورژانس اجتماعی ۱۲۳ را در حوزه زنان و خانواده پیگیری میکنیم، گفت: اورژانس اجتماعی موثرترین روش برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و کودکآزاری است. عموم مردم باید بدانند یک اورژانس اجتماعی وجود دارد و اگر در جایی کودکآزاری، همسرآزاری و انسانآزاری اتفاق بیفتد، این اورژانس مداخله کرده و مانع اقدامات خلاف قانون میشود.
انتهای پیام