صفحه اصلی / اقتصادی / کشاورزی / چهار چالش کنونی وزارت کشاورزی از نگاه یک نماینده مجلس
چهار چالش کنونی وزارت کشاورزی از نگاه یک نماینده مجلس

چهار چالش کنونی وزارت کشاورزی از نگاه یک نماینده مجلس

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی چالش های مهم کشور در این بخش را «افزایش جمعیت انسانی، کاهش جمعیت دامی، ورود و شیوع بیماری های دام و طیور از کشورهای منطقه و تهدیدهای بیولوژیک» اعلام کرد.

به گزارش کسب و کار نیوز، «یوسف داودی» امروز(دوشنبه) در نشست خبری مشترک با رئیس سازمان دامپزشکی کشور، چالش کنونی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی را «افزایش قابل توجه قیمت گوشت قرمز گوسفندی و تنظیم بازار آن» دانست.
این نماینده مجلس اضافه کرد: براساس گزارش های رسیده، اکنون هر کیلوگرم گوشت گوسفندی با قیمتی بیش از ۶۰ هزار تومان عرضه می شود.
به گزارش کسب و کار نیوز، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی شنبه این هفته اعلام کرد که صادرات دام زنده تا اطلاع بعدی برای تنظیم بازار گوشت قرمز متوقف شده است.
«مرتضی رضایی» دلایل گرانی گوشت قرمز را «افزایش قاچاق دام زنده، حضور واسطه گران متعدد، محدودیت عرضه دام سبک، وزن کم بره ها برای عرضه و تاخیر در فروش دام به دلیل بارندگی های مناسب» اعلام کرده است.
به گفته وی، مدتی است قاچاق دام زنده رواج پیدا کرده که برای جلوگیری از خروج دام به همکاری نیروی انتظامی و مرزبانی نیاز است.
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی همچنین گفت که امسال برای متعادل کردن بازار گوشت قرمز، شرایط صادرات دام زنده به ازای واردات گوشت قرمز را در دستور کار قرار دادیم اما دوباره شاهد افزایش قیمت ها در بازار گوشت قرمز بودیم؛ براین اساس جلوی صادرات گرفته شد.

** تلف شدن بیش از ۳۵ میلیون قطعه مرغ
این نماینده مجلس در ادامه به احتمال تهدیدهای بیولوژیک علیه کشورمان نیز اشاره کرد و گفت: تلفات مرغداری ها در پی شیوع آنفلونزای فوق حاد پرندگان در ۲ سال گذشته بیش از ۳۵ میلیون قطعه جوجه و مرغ بود که خسارت هنگفتی به مرغداران و اقتصاد کشور زد.

** قانون تشکیل سازمان دامپزشکی بازنگری می شود
این عضور کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی براین باور است که باید به سازمان دامپزشکی از نظر تامین مالی، بودجه، تحقیقاتی و پژوهشی توجه می شد که تاکنون چنین مهمی رخ نداده است.
وی اضافه کرد: این سازمان در بخش پیشگیری از بیماری ها نقش بسزایی در سلامت کشور دارد بنابراین باید بخشی از بودجه سلامت به این سازمان اختصاص یابد.
داودی، با انتقاد از قدیمی بودن قانون تشکیل سازمان دامپزشکی، گفت: تلاش داریم برای بعد از ماه مبارک رمضان قانون این سازمان مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.
وی ادامه داد: کمیسیون کشاورزی مجلس توانست مصوبه ای را برای ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تامین واکسن رایگان به این سازمان اختصاص دهد که امسال این بودجه برای واکسن رایگان دام ها اختصاص می یابد.
وی، بخشش جرایم و سود وام های بانکی دامداران را از دیگر مصوبه های حمایتی مجلس برشمرد و افزود: با توجه به محدودیت مالی و اعتباری دولت، برخی مصوبه ها اجرا نمی شود؛ این نیز از آن موارد است.

** سرمایه گذاری ایران در فرانسه برای تولید واکسن دام و طیور
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه گفت: در پی سفر اخیر مسئولان ایران به فرانسه برای حضور در اجلاس سازمان جهانی بهداشت دام، ایران اقدام به سرمایه گذاری مشترکی در تولید واکسن دام و طیور در شهرک های اقماری فرانسه کرده است.
وی افزود: این سرمایه گذاری با همکاری وزارتخانه های اقتصاد و جهاد کشاورزی ایران انجام شده است تا برای سال ۱۳۹۹ بخشی از واکسن مورد نیاز دام و طیور کشور از این محل تولید و تامین شود.
به گفته وی، مالکیت این کارخانه تولیدی واکسن با ایران است.
داودی یادآور شد: سالیانه ۳۲ میلیارد دُز واکسن در فرانسه تولید می شود.
وی درباره تجارت ایران و فرانسه گفت: در نیمه دوم سال ۲۰۱۷، مبادلات تجاری دو کشور نزدیک به چهار میلیارد یورو بوده که نیمی از آن مربوط به صادرات نفت ایران به این کشور است.
این نماینده مجلس ادامه داد: از ۲ میلیارد یورو مبادلات غیرنفتی، دوسوم مربوط به واردات کالا از فرانسه و یک سوم نیز صادرات محصولات ایران به آن کشور است.
به گفته وی، در سال ۲۰۱۴ مبادلات تجاری ایران و فرانسه ۴۵۰ میلیون یورو بوده است.
اقتصام**۹۱۸۶** ۲۰۲۳

همچنین مطالعه کنید:

کاهش قیمت دام زنده/ استمرار توزیع گوشت‌های تنظیم‌بازاری برای تعادل در بازار

به گزارش کسب و کار نیوز ، منصور پوریان – رئیس شورای تامین  دام کشور  …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.