به گزارش کسب و کار نیوز، باغ ایرانی باغی است که بر مبنای عناصری مشخص از جمله کوشک، ساختار هندسی، آب و درختان بلند تشکیل شده و سه ساختار اصلی آن را مفهوم میبخشد.
جوی آب در میان، دیوارهای بلند در اطراف و عمارتی در مرکز، باغ ایرانی را جلا میدهند. باغهای ایرانی بسیاری در فلات مرکزی ایران وجود دارد که میتوانند به عنوان نمونههای پایدار، سازگار با اقلیم خشک ایران، زیبا و غنی مورد مطالعه قرار بگیرند.
باغ فتحآباد در تبریز، باغ نظر در کازرون، باغ دلگشا در شیراز، باغ ظهیرالدوله در تهران، انگورستان ملک و آنچه پیشتر چهارباغ عباسی نامیده میشد در اصفهان تنها نمونههایی از دهها باغ ایرانی موجود در ایران است. از طرفی دیگر باغ ایرانی عناصر و شاخصهایی دارد که با جستوجویی ساده در مقالات و مطالعات میتوان به آنها دست پیدا کرد.
با این حال شورای اسلامی شهر اصفهان در جلسه علنی اخیر، طرحی را به تصویب رساند که به موجب آن شهرداری اصفهان موظف است باغی با ۵ هزار متر مربع بر اساس ساختارهای باغ ایرانی ساخته تا به کمک آن بتواند عناصری را به باغ ایرانی اضافه کند که با تغییرات اقلیمی اخیر سازگار باشد.
ثمین اسدی- شهرساز، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا گفته است اینکه امروز اقلیم ایران به خصوص در فلات مرکزی تغییر کرده است ناشی از توسعه نامتوازن و غلطی است که نیم قرن در فرایند توسعه ایران حاکم بوده و باید این مساله بر طرف شده و به سوی توسعه پایدار حرکت کنیم.
وی معتقد است تغییر در عناصر مفهومی عمیق و ریشه دار همچون باغ ایرانی چیزی نیست که به سادگی و تنها با یک مصوبه شورای اسلامی شهر ممکن باشد. علاوه بر این باغ ایرانی شاخصهایی برای طراحی دارد که تغییر دادن آنها شاید باغی را خلق کند اما این باغ دیگر ایرانی نخواهد بود.
اسدی سلسله مراتب، تقارن، مرکزیت، ریتم، استقلال و تشخیص فضا، محصوریت، وحدت در کثرت و کثرت در عین وحدت، طبیعت گرایی و منظر سبز و همچنین وجود کوشک در مرکز را از اصول طراحی باغ ایرانی دانسته و تاکید میکند نباید این اصول قابل تغییر نیستند.
شیرین طغیانی- عضو شورای اسلامی شهر اصفهان و رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی این شورا در همین رابطه به خبرنگار ایسنا گفته است معتقدیم اگر نوع نگاه، نگاه درستی باشد می توانیم باغات و فضای سبز شهر اصفهان را در همین شرایط کم آبی حفظ کنیم.
وی با اشاره به طرحی که در صحن علنی شورا با همین عنوان تصویب شد ادامه میدهد که بر اساس این طرح مقرر شد شهرداری فرآیندی را ایجاد کند که طی یک مسابقه در زمینه باغ ایرانی با در نظر گرفتن تمامی مسایل و تکنولوژی روز و باتوجه به بحث کم آبی و اصولی که درباره باغ ایرانی مطرح است، روایت جدیدی از باغ ایرانی ایجاد کرده و در برنامه خود قرار دهد.
این عضو شورای اسلامی شهر تاکید کرده است که این امر توسط شهرداری انجام میشود و شورای اسلامی شهر تخصصی در این زمینه ندارد. در واقع طراحان در این زمینه اقدام میکنند و شورای شهر در این خصوص تنها پیشنهاد را مطرح کرده است که انتظار میرود باغ ایرانی یک روایت جدید و معاصر پیدا کند.
طغیانی تلاش شورای شهر را معاصر سازی مفهوم باغ ایرانی دانسته و میگوید اگر این طرح به درستی هدایت شود خواهد توانست فضای سبز شهر اصفهان را حفظ کند.
انتهای پیام