رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام گفت: مزیتهای نسبی هر یک از شهرستانهای ایلام در جذب توریست توسط جهاد دانشگاهی ایلام در دست بررسی است.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا،«سید غلامرضا حسینی»، در دیدار با مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان ایلام اظهار کرد: در بحث توریسم ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه روستایی وجود دارد که به خوبی شناسایی و مورد توجه واقع نشدهاند.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی توانسته است اقدامات آموزشی و پژوهشی خوبی در سطح کشور انجام دهد، افزود: با پیگیریهای صورت گرفته، مجوز تأسیس مرکز فوق تخصصی توریسم دریافت شده تا هم کار آموزشی ثمربخش از قبیل آموزش لیدر تورهای گردشگری صورت گیرد و هم پژوهشهای مفید برای بهرهمندی از ظرفیتهای استان انجام شود.
حسینی سند توسعه گردشگری استان را حائز اهمیت دانست و گفت: در صورت تنظیم و به روزرسانی این سند، ارتباطاتی که باید بین دستگاههای اجرایی برای توسعه توریسم ایجاد یا تقویت شوند دیده میشود و جایگاه ادارهکل گردشگری بهدرستی تعیین خواهد شد.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی توریسم را اقتصاد بیوزن خواند و با اشاره به اینکه در این حوزه دو موضوع آموزش و تقویت بخش خصوصی بسیار مهم است، تصریح کرد: هر کدام از مسئولان باید در این حوزه مسئولیتی را به عهده بگیرند تا این حوزه آنگونه که لازم است، تقویت شود.
وی اظهار کرد: نرخ ناباروری در غرب کشور بیش از نرم کشوری است و میتوان با ایجاد مرکز درمان ناباروری قابلیت جذب توریسم سلامت را به وجود آورد.
«عبدالمالک شنبهزاده»، مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان نیز گفت: طبق پیشبینیهای صورت گرفته صنعت گردشگری در آینده به صنعت اول دنیا تبدیل خواهد شد، چون صنعتی پاک است که به محیطزیست صدمه وارد نمیکند، به جوامع و فرهنگها احترام میگذارد و ۶۰ تا ۷۰ درصد آن مبتنی بر فکر و ایده است.
وی ایلام را در همه تقسیمبندیهای گردشگری از قبیل تاریخی، طبیعی، اقوام، دفاع مقدس و مذهبی مستعد دانست و گفت: ایلام با همه این پتانسیلها، در حوزه گردشگری ناشناخته مانده است.
شنبهزاده سند توسعه گردشگری استان را نیازمند بازنگری برشمرد و افزود: در این سند بهعلت قدیمی بودن، بسیاری از الزامات جدید از جمله رویداد اربعین دیده نشده است.
وی صنعت گردشگری را پازلی دانست که ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بخش کوچکی از آن است و افزود: در سند جامع توسعه گردشگری باید سهم و وظایف هر یک از ادارات و ارگانها در حوزه گردشگری تعریف شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان تصریح کرد: موانع گردشگری استان قابل رفع هستند، اما این امر در صورتی محقق خواهد شد که تبدیل به خواست و دغدغه همگی شود.