صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / دلایل عدم‌ اعمال معافیت مالیات‌ بر ارزش‌افزوده برای شرکت‌های دانش‌بنیان
دلایل عدم‌ اعمال معافیت مالیات‌ بر ارزش‌افزوده برای شرکت‌های دانش‌بنیان

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد

دلایل عدم‌ اعمال معافیت مالیات‌ بر ارزش‌افزوده برای شرکت‌های دانش‌بنیان

رئیس امور شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری با بیان اینکه معافیت مالیاتی برای تمام شرکت‌های دانش‌بنیانی که فعالیت آنها به تایید رسیده باشد، اعمال می‌شود، گفت:‌ ولی برای معافیت مالیات بر ارزش افزوده این شرکت‌ها ابهاماتی وجود دارد که تاکنون اجرایی نشده است.

مالیات

به گزارش کسب و کار نیوز، تعداد کل شرکت‌های دانش‌بنیان مشمول استفاده از مزایای ماده ۳ قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را ۳ هزار و ۵۱۷ شرکت دانست و افزود: ما به فرآیند تمدید شرکت‌ها وارد شدیم که بر اساس آن شرکت‌هایی که پویایی لازم را نداشته باشند، حذف خواهند شد و این فرآیند یک فرآیند طبیعی در این حوزه است.

وی در خصوص بهره‌مندی شرکت‌ها از معافیت مالیاتی با تاکید بر اینکه در کشور دو نوع مالیات “مستقیم” و “مالیات بر ارزش افزوده” وجود دارد، اظهار کرد: در خصوص معافیت مالیاتی مستقیم؛ شرکت‌های دانش‌بنیانی که در پارک‌های علم و فناوری مستقر هستند، به استناد ماده ۲۷ برنامه ۴ توسعه مشمول معافیت مالیاتی مناطق آزاد می‌شوند.

به گفته این مقام مسوول، در ماده ۹ قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان ماده ۲۷ برنامه چهارم توسعه “دایمی” شد و نیازی نیست هر ۵ سال این قانون تمدید شود.

شرط بهره‌مندی از معافیت مالیات مستقیم

رییس امور شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان با تاکید بر اینکه قانون معافیت مالیاتی مستقیم برای شرکت‌های دانش‌بنیان در حال اجرا است، خاطرنشان کرد: بر این اساس هر شرکت دانش‌بنیانی که در داخل پارک‌های علم و فناوری مستقر بوده و فعالیتی را داخل پارک اجرایی می‌کند، با تایید مدیر پارک فناوری و رییس سازمان امور مالیاتی همان منطقه، می‌تواند از مزایای معافیت مالیات مستقیم بهره‌مند شود.

صاحبکار توضیح داد: به عنوان مثال اگر بخشی از فعالیت‌های یک شرکت دانش‌بنیان در داخل پارک و بخشی در خارج پارک باشد، آن بخش از فعالیت‌های این شرکت که در داخل پارک قرار دارد، مشمول معافیت مالیات مستقیم می‌شود.

سوالات اساسی برای اجرای معافیت مالیات بر ارزش افزوده

وی به معافیت مالیات بر ارزش افزوده این شرکت‌ها اشاره کرد و یادآور شد: در خصوص نحوه اجرای مالیات بر ارزش افزوده برای شرکت‌های مستقر در داخل پارک‌های علم و فناوری بحث‌های زیادی میان سازمان امور مالیاتی و مسوولان پارک‌ها و وزارت علوم وجود دارد و این سوال مطرح است که آیا معافیت مالیات بر ارزش افزوده باید مشابه اجرای معافیت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد اجرایی شود یا خیر.

صاحبکار با تاکید بر اینکه مالیات بر ارزش افزوده بین دو طرف معنادار می‌شود، افزود: در مناطق آزاد برای اعمال معافیت مالیات بر ارزش افزوده به این صورت عمل می‌شود که اگر دو طرف معامله در داخل منطقه آزاد باشند، مشمول این معافیت می‌شوند و اگر خارج از محدوده باشد، شرکت‌ها مشمول معافیت مالیات بر ارزش افزوده نمی‌شود.

وی اضافه کرد: در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری این بحث مطرح است که آیا معافیت مالیات بر ارزش افزوده در پارک‌های فناوری مشمول تعاملات داخل پارک می‌شود یا تعاملات شرکت‌های مستقر در پارک‌ها با شرکت‌های خارج از پارک هم مشمول این طرح می‌شود.

رییس امور شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به مزایای قانونی مطرح در ماده ۳ قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، تاکید کرد: در این بند قانونی،‌ معافیت‌های دیگری در نظر گرفته شده است که این تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان مشمول این معافیت‌ها می‌شوند.

صاحبکار با تاکید بر اینکه این مزایا ربطی به اینکه شرکت‌ها مستقر در پارک‌های علم و فناوری هستند یا خیر، ندارد،‌ گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان در هر منطقه‌ای که مستقر شده باشند، مشروط بر آنکه از سوی کارگروه ارزیابی شرکت‌ها مورد ارزیابی قرار گرفته و صلاحیت دانش‌بنیانی آنها به تایید رسیده باشد، می‌توانند از مزایای معافیت مالیات مستقیم برخوردار شوند.

وی در این باره یادآور شد: بعد از احراز و تایید صلاحیت دانش‌بنیانی، شرکت‌ها می‌توانند اظهارنامه مالیاتی خود را که در آخر تیر ماه هر سال ارائه می‌شود، به ما ارائه دهند و با تحلیل این اظهارنامه‌ها از سوی ما، تاییدیه آن به سازمان امور مالیاتی کل کشور ارسال خواهد شد تا این شرکت‌ها از معافیت مالیات مستقیم بهره‌مند شوند.

رییس امور شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی در عین حال تاکید کرد: برای شرکت‌هایی که مشمول مزایای ماده ۳ قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شوند، تاکنون نتوانستیم معافیت مالیات بر ارزش افزوده اعمال کنیم؛ چرا که در این زمینه ابهامات قانونی وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان امور مالیاتی در این زمینه استدلالات قانونی دارد، یادآور شد: در این زمینه ابهاماتی وجود دارد و ما در حال بررسی و تطبیق آن هستیم.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

اولویت ها و اهم برنامه های مدیرعامل جدید صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام شد

به گزارش کسب و کار نیوز، محسن احمدی صبح امروز طی سخنانی در جمع مدیران …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.