مهدی صفیخانی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه دهکده طبیعت علیصدر توسط یکی از اهالی این منطقه احداث شده است، افزود: در نزدیکی روستای علیصدر محلی توسط یکی از اهالی تملک شده و با پیگیریهای انجام شده مجوزهای لازم را برای احداث این دهکده از محیط زیست دریافت کرده است.
وی با بیان اینکه وسعت این باغ وحش ۴ هکتار بوده و دارای ۴۲ گونه پستاندار، ۳ گونه دوزیست، ۵۹ گونه پرندههای وحشی و سایر پرندگان اهلی است، تصریح کرد: مراحل احداث این باغ وحش توسط کارشناسان محیط زیست پایش شده و تمامی مجوزها نیز از دستگاههای مختلف اخذ شده به طوریکه موافقت اصولی آن در سال ۹۴ صادر شده است.
صفیخانی درباره انتقال گونههای مختلف حیات وحش به این دهکده، ادامه داد: گونههای آسیب دیده محیط زیست همدان از جمله گرگ به این باغ وحش منتقل شده و از تهران و سایر باغ وحشهای کشور تعدادی از گونهها تأمین شده است.
وی با اشاره به اینکه این باغ وحش هنوز به بهرهبرداری کامل نرسیده است، ادامه داد: برای احداث باغ وحش ضوابطی وجود دارد بهطوریکه باید از لحاظ فنی و ساختاری اصول مورد نظر رعایت شود.
معاون فنی ومحیط طبیعی ادارهکل محیط زیست استان همدان یادآور شد: یک باغ وحش حداقل باید یک دکتر دامپزشک و یک مسئول فنی داشته باشد و مسائل ایمنی و حفاظتی و استاندارد مورد نیاز برای نگهداری هر گونه رعایت شود.
وی اظهار کرد: خوشبختانه باغ وحش حکمت این موارد را رعایت کرده و یکی از بهروزترین باغ وحشهای ایران است اما شاید به علت نوپا بودن درختکاریها توقعی که بیننده از یک باغ وحش دارد، عملی نشده باشد.
صفیخانی با تأکید براینکه احداث باغ وحش در استان همدان کار جدیدی است، بیان کرد: این باغ وحش به طور ماهیانه مورد پایش قرار میگیرد و وضعیت سلامت و محیط نگهداری تمامی گونهها توسط کارشناسان محیط زیست بررسی میشود.
انتهای پیام