بهزاد شیرپنجه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: همه ساله در اواسط فصل بهار، بره آوری میش های ارمنی در سطح جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه خصوصا جزیره کبودان که زیستگاه اصلی این گونه در پارک ملی است آغاز می شود.
وی ادامه داد: قوچ و میش ارمنی در سایر جزایر دریاچه ارومیه از جمله اسپیر، اشک و به صورت فصلی نیز در جزیره آرزو زیست می کنند اما زیستگاه اصلی آنها در جزیره کبودان بدلیل پوشش گیاهی مناسب و منابع آبی خوب آن است. سال گذشته در حدود ۸۰۰ راس قوچ و میش ارمنی در جزیره کبودان سرشماری شدند.
شیرپنجه با بیان اینکه طبق سرشماری سال گذشته تعداد قوچ های ارمنی در جزایر دریاچه ارومیه به ۱۲۰۰ راس رسید گفت: امسال با بارندگی های مناسب و ساماندهی آبشخورهای منطقه شرایط برای زیست و زاد و ولد این نژاد اصیل مهیا شده است، و انتظار می رود با توجه به ویژگی این قوچ در چند قلو زایی تعداد انها نسبت به سال گذشته افزایش یابد که سرشماری آنها در ابان امسال انجام می شود.
شرپنجه با بیان اینکه قوچ میش ارمنی همان گوسفند وحشی است، تصریح کرد: این نوع گوسفند با چندین نژاد متفاوت از جمله (قوچ اصفهان، قوچ لرستان و قوچ عریان حوالی مشهد) در ایران زیست میکنند.
وی با بیان اینکه قوچ ارمنی ۱۰ تا ۱۳ سال عمر می کند، افزود: بدلیل اینکه در زمانهای گذشته این نوع گوسفند وحشی در مرز ایران و ارمنستان می زیسته و به قوچ ارمنی معروف است.
شیرپنجه افزود: به منظور جلوگیری از بروز بیماری تب برفکی در بین حیات وحش، تمام آبشخورهای موجود مورد استفاده مشترک این حیوانات ضدعفونی شده و تاکنون هیچ گونه گونه بیماری تب برفکی در منطقه مشاهده نشده است.
رئیس اداره پارک ملی دریاچه ارومیه بیان کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی تمام تلاش خود را در راستای حفاظت از گونه های مذکور به عمل می آورد و از کلیه جوامع محلی و نیز دوستداران محیط زیست و طبیعت و تشکلهای زیست محیطی درخواست همکاری در راستای حفاظت مطلوب دارد.
انتهای پیام