حشمتالله فلاحتپیشه در گفتوگو با ایسنا در واکنش به اظهارات اخیر مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا گفت: واقعیت آن است که وزیر خارجه آمریکا آرزوهای این کشور در زمان ریاستجمهوری بوش را مطرح میکند البته فرم حرفهای بوش به ایران تندتر بود آن هم زمانی که قدرت ایران در منطقه بسیار بوده و دارای قدرت موشکی بالا و توان تاثیرگذاری زیادی بود و به حد توان دیپلماتیک فعلی هم نمیرسد.
وی افزود: اکنون ایران در فضای دیپلماتیک دارای قدرت بسیاری است و تاثیرگذاری و نفوذ زیادی دارد. آقای پومپئو بیشتر آرزوهای آمریکا را مطرح میکند، آرزوهایی که بر اساس ادعاهای کلی ترامپ بیان شده است. به طور کلی مواردی که او بیان کرده مورد تایید کشورهای اروپایی نیست به گونهای که به کرات در صحبتهایش از عربستان و امارات نام برد چون کشورهای دیگر همسویی با ادعاهای آمریکا علیه ایران ندارند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران راه دیپلماسی با کشورهای دنیا را در پیش گرفته است، گفت: ایران منتظر است تا چند هفته آینده بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا ارائه شود که اگر به گونهای باشد که منافع ملی ایران در قالب برجام را تامین کند، ایران با آنها کار میکند.
فلاحتپیشه خاطرنشان کرد: صحبتهای وزیر خارجه آمریکا بیشتر بوی بحرانزایی میداد. او ایران را به القاعده، طالبان و برخی گروههای تروریستی وصل کرد که دستشان به خون ایرانیان آلوده است. این گروههای تروریستی را آمریکا و عربستان درست کرده که خون جوانان بیگناه ایرانی را ریختهاند.
وی با تاکید بر اینکه ایران در برابر حرفهای پومپئو واکنش عقلانی خواهد داشت، افزود: اصل افراطیگری بسیار زود میگذرد کما اینکه دوران افراطیگری بوش هم زود گذشت. بوش شش تریلیون دلار برای شعارهای افراطیگریاش هزینه کرد و به اقتصاد آمریکا تحمیل نمود، اکنون اقتصاد آمریکا اینقدر توان ندارد که هزینه این شعارهای افراطیگری را بدهد به همین دلیل آمریکا به متحدانش فشار وارد میکند.
فلاحتپیشه در پایان گفت: ایران نباید به موضوع رقابت و چالش افراطی آمریکا در دنیا تبدیل شود، نباید ایران سیبل تحولات آمریکا شده بلکه باید با استفاده از فرجهها و فرصتهای امروز اجازه دهد تا این عصر افراطیگری بگذرد.
انتهای پیام